Barbara_L
|
IZVIRNO SPOROČILO: betricija hvala za odgovore, saj poskušam dojiti. se zadnji teden samo dojiva, včeraj sem ji prvič dala po enem tednu adaptirano mleko in to proti krčem, ker se mi zdi, da je premalo pojedla... Po AM bo imela hujše krče, ker je na osnovi kravjega mleka. Če se ti zdi, da navija, ker je premalo pojedla, spet pristavi-to se lahko vzpostavlja tudi več tednov, važno pa je pristavljanje-le tako bo navrelo dovolj mleka. je skoz navijala. npr. če sva se ob 9h zjutraj podojili, je hotla čez pol ure spet jesti, pa čez eno uro spet in potem ko sem ji še 30ml adaptiranega dala je pa le zaspala.. OK,saj za enkrat ni problem,ampak pristop ni pravi. Pristavljaj pogosteje. Saj bo.Tvoj cilj je, da bo otrok sit, ti pa boš imela dovolj mleka. Saj en tekmujemo, kateri bolj in prej zaspi. .sem si potem iztisnila mleko in ga je bilo po 2 urah po dojenju samo 50ml.pa sem jemala Tametil tablete. no danes se mi zdi, da so prvič dojke malo bolj polne. in ugotovila, da je ponoči med dojenjem tudi malo ven bljunila. joj punce, jaz si obupno želim, da bi samo dojila. Polivanje je normalno. Pomeni, da se je nahranila preveč. spraševala sem vas predvsem zaradi flašk, ker je bila punca na trenutke tako lačna in ker so mi v porodnišnici rekli (zaradi zlatenice), da si moram svoj mlek črpat in ji po steklenički dodajat in takrat se je dobesedno davila ko je pila moje mleko, saj adaptirano je bolj gosto in gre malenkost počasneje...ma, jaz res upam, da bo dojenje steklo... Ja, ampak verjetno te iz bolnice niso odpustili z zlateničnim otrokom,kajne? To je veljalo takrat, ko je imela zlatenico, zato zdaj flaške kolikor se da na stran in dojiti! jona klara, sem šla še isti dan kupit nukovo dudo (ej imam vse vrste dud), pa se mi zdi, da je na nukovi S dudi še najhitreje popila mleko, sem bila kar šokirana od hitrosti popitega. še najbolje mi je aventova, ker vidim koliko popije, je najmanjša steklenička in ji dam cucelj ven iz ust ko naredi 5 požirkov in počakam, samo se mi zdi, da takrat požre tudi nekaj zraka, ko še kar sesa tudi brez vsega... JAz bi se tud davila, če bi nekdo skos cuclje menjal in jih po 5 požirkih pulil iz ust. Počakaj, da se otrok adaptira, saj ni mašina!! aja, glede črpalk; elek.črpalko od aventa. je super. vsaj meni. v porodnišnici sem imela ročno, pa je bljak, ta je pa res super. sicer pa imam vse od aventa. še grelec, samo sem pa z njim ful razočarana, tako da sem že klicala na avent kako lahko taka jajca, ki stanejo 60€ prodajajo, če pa potem hrane sploh ne pogrejejo...je rekla gospa, da so že imeli par pripomb glede njihovega grelca in da naj poskusim dati več vode notri, pa na večjo količino in bla bla..ej, če pišejo navodila,potem bi moglo to delovati. je rekla, da lahko pošljem k njim nazaj če nisem zadovoljna, d a se je enkrat zgodilo, da je nek očka mašino kar v steno vrgel, tolk je bil razočaran..bom še videla kaj bom naredila...če bom samo dojila in enkrat na dan dodajala adaptirano, potem bom res vrnila stvar nazaj... toliko... Grelca ne rabiš. Vem pa da smo novopečene mamice dobre stranke-vse kupimo...Jaz bi ga poslala nazaj. Če boš rabila, povej, nam v omari napoto dela en iz Hoferja, pa je super.
|