|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hrana po rotavirusu
27.10.2005 19:34:00   
morskadeklica
Danes sva z mojo punco prišli iz bolnice, kjer sva bili 3 noči na infuziji zaradi rota virusa. Zdaj imamo pa problem, ker noče nič jesti ali piti. Bruhala danes ni, je pa imela še malo driske, zato vem, da bi mogla vsaj nekaj spraviti vase. Zanima me, kaj ste jim dajale za jesti po tem virusu, odsvetovani so namreč mlečni izdelki. Full se bojim, da bi mogla iti nazajuser posted image  zato prosim za kakršenkoli nasvet. Kdaj so vaši začeli kolikortoliko normalno jesti in kaj ste jim dajali?

lp

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hrana po rotavirusu
27.10.2005 19:50:06   
lex
A ti niso dali kakšnih napotkov, kakšno hrano lahko uživata????

naj pije čim več tekočine v majhnih požirkih, vem da odraslim pomagajo bobi palčke, albert keksi, naribano jabolko (postano), prepečenec, prežgnka
Oprosti, ampak se mi zdi totalno neodgovorno od medicinskega osevbja, da nimajo pripravljenih dietnih listov vsaj za tako majhne otroke, kot je tvoj.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.10.2005 19:50:10   
tinatona
Ja boga tvoja pika! Ej a sta bile v Lj na Infekcijski kliniki? Jaz sem tud ravno včeraj z malim domov prišla.

Ma po moje ji lahko daš pretlačeno banano (zapira) al pa kako lahko zelenjavno juhico...

LP Tina

Neposredna povezava do sporočila: 3
27.10.2005 19:59:27   
morskadeklica
Rekli so mi samo, naj ji dajem lahko hrano. Ja pri sebi že razumem, da je to npr. prepečenec, ampak tega ji res ne morem dati. Sadja noče (drugače ga ima rada). Samo da zagleda žlico ali flašo, se ji dobesedno "utrga" in skupaj drži usta. Zdaj je sicer popila ene 140ml mleka, ampak bi blo fajn, če bi pojedla še kaj drugega. Danes je vse skupaj spravila vase 260ml mleka, 2 žlici pire krompirja, en mali frutek hruška-marelica, pa mogoče 5 požirkov tekočine. Ponudila sem ji tudi kompot, pa skuhano hruško, banano, gres, razne sokove, vodo, čaj-od tega noče nič. Jutri ji bom dala juho z zelenjavo (njena najljubša hrana), če še tega ne bo hotela, bom zgleda mogla iti nazaj. Me je kar grozauser posted image

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.10.2005 20:00:09   
morskadeklica
tinatona, bili sva na Jesenicah.

Neposredna povezava do sporočila: 5
27.10.2005 20:28:05   
Anonimen
Morskadeklica, ko sva midva prišla domov iz infekcijske, je mali sicer že počasi začel malce jesti, tako da ti ravno ne morem kaj pametnega svetovati. user posted image Zakaj so odsvetovali mlečno hranouser posted image  To ne zastopim? Filip je pa ravno mleko prvo začel piti (še v bolnici) in potem so mu ga skoz nosili-samo da je dobil tekočino in hrano v telo. Ob odpustu pa mi je zdravnik rekel, naj mu dam vsak dan nekaj žličk Actimella, ker baje vsebuje neke snovi, ki pomagajo k hitrejšemu urejanju telesa in da je blato prej normalno. Tako sem tudi naredila in je bilo res.
Poskusi ji nekako dati vsaj nekaj tekočine. Filipu je bilo zabavno namakati dudo v čaj...vsaj nekaj jo je dobil na tak način v telo.
Pa čimprej se pozdravita.

Neposredna povezava do sporočila: 6
27.10.2005 21:27:54   
sand
Tudi mi smo en mesec nazaj preboleli rota virus, ni blo treba v b.,smo se kar doma pocajtal.Babi je našemu 8mesečniku skuhala eno prežganko, k
i jo je mali kar jedu,to ful pomaga pri driski.Pa bobi palčke mu daj, jest sem jih ksr mlela v mlinčku,pa je kar šlo.Lp

Neposredna povezava do sporočila: 7
27.10.2005 22:05:41   
KODA
Naš po rota virusu ni dobival nobene diete.Bil je 15 dni na infekcijski.Ker je imel zelo hudo obliko tega virusa,se je nato še razširil v adeno virozo.V šestih dneh je dobil 10 flaš infuzije.Shujšal je v 14 dneh 3kg.Vse je šlo gladko malo čez njega.Tkrat je bil star 21 mesecev,jaz pa noseča s tadrugim.Sem tudi jaz to pobrala,a ne tako hudo kot on.Diete nismo imeli nobene,ker nam je zdravnica rekla,da mu naj kuhamo tiste reči,kijih ima najrajši,da se bo nazaj poredil in opompgel.Seveda smo gledali kaj damo v lonec,ampak kake posebne diete pa nismo imeli.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu sand)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.10.2005 22:06:51   
morskadeklica
Hvala za odgovore punce. Zdaj ji je uspelo pojesti še 100ml rižkota in popiti 50 čajauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Zgleda, da sem se prehitro ustrašila. Bom jutri poročala, kako je.
Aja, glede mleka so meni rekli, da full draži sluznico, ampak tudi moja noče jesti drugega, tko da bomo kar pili mlekouser posted image  

(odgovor članu sand)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Popoldanske aktivnosti
binyy

Ali vaš malček (od 4.leta dalje) obiskuje popoldanske aktivnosti,tečaje,...

da, plesne, telovadbo,... (33%)

da, pravljične urice (5%)

da, tuje jezike (7%)

ne, je se premajhen (32%)

ne, ker ni zainteresiran (7%)

ne, ker nimamo finančnih sredstev (16%)

Število vseh glasov: 178

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!