Nika v službi
|
Se zelo strinjam z Rijo. Čim manj kompliciranja. Mi z našo hodimo po svetu že od njenega 7. meseca starosti, smo vajeni hotelov in tudi našo madam smo od nekdaj navajali na "posebne" razmere. Ko je bila še manjša, smo se sicer maksimalno potrudili držati običajne rutine, ker jo je to pomirjalo, ampak pravila so za to, da jih kršimo, a ne? In počitniški čas je idealen za to. Pomembno je, da se že vnaprej psihično pripravite, da marsikaj ne bo šlo kot doma, da je potrebna improvizacija. Zato - sproščeno na počitnice, ne pa milijon skrbi, kako bo. Naša je spala vedno v svoji prenosni posteljici, uspavanje je bilo podobno kot doma (takrat je vedno zaspala ob glasbi, pa smo pač vzeli s sabo njene ljube CD-je, pa mami je kakšno uspavanko zapela, čaj smo pripravili z grelnikom vode), je pa res, da smo jo že od prvega dne navajali na "hrup" pri spanju. To se nam je obrestovalo, saj nisem nikoli imela težav, da mi je zaspala, medtem ko so jo obkrožali razno razni zvoki, tudi TV je ne moti, ko enkrat zaspi.... S seboj sva vedno vzela tudi elektronsko varuško in če smo bili v nižjem nadstropju je lepo vlekla do lobby bara... Ta malo sva dala spat, potem pa midva lepo na pijačko dol ali pa TV ali pa pač čvek na balkonu oz. terasi ali pa.... Ja, tudi to se da. In seveda sprehodi z vozičkom kot so že ostale povedale. Predvsem že vnaprej - čim manj skrbi in planiranja, go with the flow.