|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hormonska biopsija ali amniocinteza
26.1.2010 16:15:14   
natasarobi
Jutri sem naročena za hormonsko biopsijo, čeprav se mi pojavlja vprašanje ali je bolj, da počakam na amniocintezo. Zanimajo me vaša mnenja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hormonska biopsija ali amniocinteza
26.1.2010 16:25:15   
tinaaja
NA genetskem posvetu so meni rekli,da naj bi sla v primeru slabe NS na HB, ce bi bila ok pa na AC.
NA tvojem mestu bi sla na HB (glede na preteklost), da bos prej dobila dobre izvide user posted image
Aja, pa se fish test bi si placala.

Srecno in drzim pesti!

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.1.2010 16:48:58   
natasarobi
ns sem imela ok, uz brez bp

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.1.2010 17:03:54   
aprilčica07
Sama sem bla na amniocentezi, zaradi slabe ns. Šla bi na biopsijo, ker je prej in so posledično tudi izvidi prej, ampak predno sem dobila papirje, sem bla  pač prepozna za biopsijo in mi je ostala pač le amniocenteza. Na tvojem mestu bi jst šla lepo jutri na poseg, sploh ker je bla ns ok, tako da.. pa srečno! 

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

Neposredna povezava do sporočila: 4
27.1.2010 9:27:12   
Anonimen
Če bi imela možnost izbire bi šla raje na AC, ker je manj invazivna in nosi manj tveganja za SS.

(odgovor članu aprilčica07)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.1.2010 9:31:40   
romy
Razsvetlite me prosim!

Kakšna je razlika med amniocentezo in biopsijo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.1.2010 9:54:01   
natasarobi
amniocinteza - se dela med 16 in 18 tednom, nekje sem zasledila, da lahko že prej ali pa kasneje.  Z tanko iglo gredo v plodovnico s kstero potem v laboratoriju preverjajo celice in s tem ugotovijo ali ima plod kromosomske nepravilnosti ali ne

Horionska biopsija - se pa po nekaj knjigah, ki sem jih brala naj bi delala med 6-8 tednom, nekje pa sem zasledila, da okoli 12-14 tedna. Postopek je skoraj isti kot pri amniocintezi, vendar uporabijo debelejšo iglo, dobiš lokalno anastezijo, saj gredo z iglo do posteljice in s posteljice poberejo resice, ki jih nato pregledajo v laboratoriju in s tem preverijo gensko zasnovo

Rečeno mi je bilo, da je tveganje za splav enako, nekje brala, da je horionska biopsija bolj tvegana, ker se dela prej, Obstaja pa možnost pri horionski, da ne uspe ok (da ne morejo pobrati dovolj resic iz posteljice ali imajo težave z lego ploda) in obstaja možnost, da je posteljica ok, plod pa ne in je malo manj zanesljiva kot amniocinteza.

To je razlaga, kar so mi povedali včeraj, kar sem prebrala v knjigah, člankih in pa na različnih forumih.

Jaz sem danes odpovedala horionsko biopsijo (nisem šla tja) in bom šla raje na amniocintezo. Glede na dane informacije, ki sem jih pridobila v parih urah sem se odločila za amniocintezo. Zame bi bil danes zadnji možni dan, da mi to naredijo in odločitve iz danes najutri mi ne ležijo, sploh, če imam še kakšno drugo možnost. 

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.1.2010 12:59:53   
buškolinka
na podlagi napisanega, bi se tudi jaz (in sem tudi seuser posted image ) odločila enako

Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?