daša
|
Ja ,obup. Moj je star 10 let, tudi suh,nima 35 kg, velik pa 150 cm. Izbirčen že od rojstva (še za mleko mu ni bilo) dalje. Tudi probali s tistim, pusti bo že jedel, pa ni (ko je bil manjši). S tem je tudi prišlo do tega da kuhamo skoz iste stvari, pač tiste ki so mu všeč. Že zdavnaj sem obupala nad zdravo prehrano. Hvala bogu, da je njegov mlajši bratec mal boljši in vsaj je tisto kar starejši - če ne, ne vem kako bi kuhali. Zadnjih par let vsaj hoče jesti in tudi sam reče, da bo jedel. Ampak, da bi imeli kakšno dieto, pa ne vem kaj bi jedel. Sadje skoraj ne je (ananas, polovico jabolka, 1/3 banane), od zelenjave pa zeleno solato, rdečo peso, kislo zelje. Pri nas se je največ: - pohani zrezki (piščanec), pire, pomfri - piščančji zrezki v omaki, svaljki, testenine - golaž, polenta, makaroni - makaronflajž -pečen piščanec, fila, riž - telečji zrezki v omaki, riž, testenine, pomfri Za zajtrk, malice in večerje pa sendvič, sendvič in še 1x sendvič. Izjemoma kakšen sirni namaz, eurokrem, pašteta, zaseka. Je pa res da vsak dan kuhamo kosilo + kosilo v šoli. Jedilnik sem ti napisala zato, da boš videla, da tudi mi ne jemo zdravo, pa (zaenkrat) nimamo holesterola. Jaz mislim, da je to dedno oz. v genih (ali ga ima kdo v družini - stari starši,strici). Kakšnega nasveta ti nisem dala, ampak mogoče malo v tolažbo sem tole napisala.
|