Luni
|
IZVIRNO SPOROČILO: aluš Ja strokovni delavci jo odsvetujejo. Moje mnenje je nekaj v tem smislu. Če je otroček zdrav, se pravilno razvija, mu pol ure do ena ure hojice na dan ne bosta škodila. Ker tudi pri handingu pri prvem nismo nič pazili (oz. sploh nismo vedeli, da kaj narobe delamo), pa je normalno "preživel". Mi smo ta prvega dajali v hojico. Razvojno je bilo z njim vse OK, vendar ni skapiral, kako se plaziš. Sedel je ko "štok" na tleh in seveda mijavkal. S hojico pa je šibal ko raketa, imel je tudi skokca. Res pa nismo pretiravali. Urca na dan, da se mu je mal "dogajalo", jaz sem pa mal počila. Puzati je potem začel pri 11 mesecih, pri 12-tih pa shodil. Danes je zdrav 12 letnik. Za prvega velja isto , je tudi zdrav 12-letnik Hvala bogu, sta tudi druga dva zdrava, 8-letnik in 3-letnica, pa sta tudi bila oba v hodalici. Pri tamali se nam je zgodila nesreča: šla je dol po stopnicah Ni bilo hudega, na urgenci nam je pa rekel: No, ta je imela pa celo srečo, da je bila v hodalici! Zakaj? Ker se je lovila s prstki po stopnicah in se je v bistvu samo ustrašila. Če bi pripuzala do stopnic po rokah in nogah in se skotalila dol: raje ne pomislim! Bil je pa tako nesrečen slučaj takrat, da še danes ne vem, kako se je zgodilo! Itak sem bila kriva sama, ker sem jo pustila takrat 6-letnemu bratcu, ko sem pomagala tastarejšemu smeti pospravit, katere so se mu pred kanto raztresle, prepih je pa vrata odprl, tamala pa firbec in katastrofa!