|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hodalica
1.10.2009 18:09:45   
slutnja
oj.. mene pa zanima mlade mamice oz. tud starejse ce mi lahko svetujete glede hodalice..pri katerih mesecih ste dale otroka prvic not, oz. ce sploh... neki berem da sploh ni vec priporocljivo dat otrok v hodalico...???
hvala ze v naprej...

moja mala punči,je nekaj najlepsega v mojem zivljenju, poleg moza...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hodalica
1.10.2009 18:17:08   
Petka09
Mi sicer še nismo tako daleč, da bi že hodila, vendar je absolutno ne mislim dajat not. Shodila bo, ko bo sama pripravljena, medtem pa naj se sama dviguje kakor se hoče in prijema za sedežno, stajico... Občasno ji bom tudi jaz pomagala narediti kak korak... Hojice pa nikakor ne, ker samo popači hojo, spodvija stopala... Pa naj mi reče kdo kar hoče (da se mora samo pravilno nastavit višina in je potem otrok pravilno notri), me sploh ne zanima.

Pa še drug razlog: ne mislim met ves zrajsan parket in stene (čeprav se ob stene buta samo spodaj pri koleščkih, ker je zgoraj ožje in se sten sploh ne dotakne).

Tretji razlog: da se mi še kje prevrne, bognedaj!

(odgovor članu slutnja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.10.2009 18:20:40   
rubica
nimamo je in ti je tudi ne priporočam, hojice pa niso nekaj kar odsvetujejo sedaj, ampak jih nikoli niso priporočali, jaz sem stara 30 moj sastra 25, pa moji mami in očetu tut na kraj pameti ni padlo, da bi jo imeli.

zakaj pa sploh naj bi bil otrok v hojci?

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.10.2009 18:43:10   
ledenaa
In zakaj bi ga dala noter?

(odgovor članu rubica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.10.2009 18:44:49   
bskrle
Mi smo jo imeli za zunaj, privezano na verigo, da ni kam odšla. Rabili  parkrat pri vsaki, nobena ni bila v njej  več kot par ur.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu rubica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.10.2009 19:41:08   
Onasiss
Hoduljca- ni prav dobra zadeva zaradi različnih stvari... Baje so neke raziskave pokazale, da so otroci hodili po prsti, ali se jim ni razvila Ahilova mišica oz tetiva ali pa so imeli noge na O....

Drugače, pa je zakaj bi jo pa dajala not? A da se spočiješ? To je samo izgovor nekaterih mam. Otroka lahko zamotiš tudi ma drugačen način in vmes kaj postoriš.

So what....

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.10.2009 19:45:25   
uršula83
Jaz sem bla vedno proti, ker baje res ni dobra za razvoj otrokove hoje. Ampak sem jo sedaj vseeno kupila, notri je pa recimo do pou ure na dan. Pa že sam tut hodi če ga držim pod pazduhama. Notri sem ga dala pri 9 mesecih. Mislim da če ga maš malo noter da pa prav velike škode ne more biti. To je moje mnenje. 

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.10.2009 19:51:27   
arabela*

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

In zakaj bi ga dala noter?

Mi smo imeli taprvo kar veliko notri,se ji je full dopadlo.
Tadruga pa ni hotela,oziroma zlo redko.

je ena fajn stvar,če ne druga,da se otrok malo razgiba notri.user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.10.2009 19:52:45   
arabela*

IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Hojice pa nikakor ne, ker samo popači hojo, spodvija stopala...

naša ima stopala čist normalnauser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.10.2009 19:53:47   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Mi smo jo imeli za zunaj, privezano na verigo, da ni kam odšla. Rabili  parkrat pri vsaki, nobena ni bila v njej  več kot par ur.

To se pa tak grozno sliši, na verigi po par uruser posted image , Kje ste pa bili viuser posted image

Še odgovor na vprašanje. Nikoli ni bil v hodalici, nikoli ga ne bi dala, četudi bi nam jo kdo podaril. Shodil je sam pri 9 mesecih. Tudi držala ga nisem  nikoli ne za roko, ne pod pazduho. Pusti, da se otrok sam razvija, kam se vam tak mudiuser posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.10.2009 19:55:00   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

je ena fajn stvar,če ne druga,da se otrok malo razgiba notri.user posted image

In kaj manjka razgibavnaju na tlehuser posted image , razgibavanju z mamouser posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.10.2009 19:57:15   
irenav
Mi smo jo uporabljali, vendar če bi imeli še eno tako situacijo jo prav gotovo nebi. Imam dovojčka. Fantek se je začel plazit pr 7,5 mesecih, punčka pa je bila v tistem času nekoliko bolj nemirna in glasna (beri tečka) in sem jo dajala notri predvsem zaradi tega ker je tam resnično uživala - lahko se je postavljala na nogice in se odrivala levo in desno, prižigala igračke, ki so bile gor. Pa še jaz sem lahko vsaj kaj naredila in jo ni bilo potrebno cel dan nosit. Hrbet me je že pošteno bolel.  Ko je bila star 8,5 mesecev smo šli na morje (brez hojce) in takrat  je končno uspela  splazit...prej je samo opazovala bratca in seveda zraven glasno protestirala :). Prav gotovo bi se prej splazila...je pa res, da se je čez tri tedne že uspela dvigniti ob opori. Razvojne ambulante strogo odsvetujejo hojce.

2.9.08 sta se rodila moja sončka!

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.10.2009 20:02:24   
trezika

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.10.2009 20:05:26   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: trezika

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem pa mislila, da se ženska heca, v smislu, češ, kao da je tudi hojica neke vrste ovira za otroka, le toliko da se starši kao razbremenijo (naj hodi v hojci, da bom jaz mela mir)... Pa da je bla veriga samo kao metafora.... Očitno pa je ženska mislila resno?????? user posted image

(odgovor članu trezika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.10.2009 20:07:09   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Hojice pa nikakor ne, ker samo popači hojo, spodvija stopala...

naša ima stopala čist normalnauser posted image

tudi mi smo jo imeli,ne veliko kakšne po ure do uro...pa hodi čist normalno tud stopala ima normalna...v glavnem je ok.Hojica v tej meri do 1 ure,več pa res neuser posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.10.2009 20:09:20   
Anonimen
pri katerih mesecih ste dale otroka prvic not, oz. ce sploh... neki berem da sploh ni vec priporocljivo dat otrok v hodalico...???

Sploh ne. Ne maram krame.
A je bilo kdaj priporocljivo user posted image

(odgovor članu slutnja)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
1.10.2009 20:11:26   
vanilla
Hja pa kao tolažba: saj je bla not po pol ure do uro.... Za tako malo časa se je pa ITAK ne splača met, saj v tiste pol ure pa res ne morš nardit ne vem kaj, pa še vseeno morš otroka gledat da se kam ne zaleti, prevrže.. v glavnem, na oku ga moraš met. Torej tudi jaz je absolutno ne mislim met. Bo že shodila ko bo sama pripravljena in tudi trenirala bo dovolj tako kot ji bo pasalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.10.2009 20:28:29   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

Hja pa kao tolažba: saj je bla not po pol ure do uro.... Za tako malo časa se je pa ITAK ne splača met, saj v tiste pol ure pa res ne morš nardit ne vem kaj, pa še vseeno morš otroka gledat da se kam ne zaleti, prevrže.. v glavnem, na oku ga moraš met. Torej tudi jaz je absolutno ne mislim met. Bo že shodila ko bo sama pripravljena in tudi trenirala bo dovolj tako kot ji bo pasalo.

sej jaz ga nisem imela notr zato da bi lahko kaj naredila...je bil priden otrok tud na tleh...pač sm ga mela kr tko,je pač bil notr.

eni so pač ZA hojico eni pa PROTI...drugačna mnenja pačuser posted image

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.10.2009 20:46:07   
botrca
Najin je bil zelo malo v hojici, skoraj nič imela sem pa izposojeno. Nisem proti, ni pa bil noter kaj dosti, ker je že pri rojstvu imel eno stopalo bolj navznoter in nisem hotela da bi se kaj poslabšalo.

So pa mnenja različna in vsak dela po svoji lastni presoji.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.10.2009 20:56:42   
kajajaka

...o pa kako lahko narediš- npr. samo v minutki- lahko greš na WC ne da bi ti otrok odplezal do omare in kaj nase zvrnil- hojica ima kolesa narazen in onemogoča, da bi otrok kaj preveč dosegel.

Ker realno je čisto nemogoče, da VSE dvigneš na dovolj visoko, da se otrok ne poškoduje. Še boljša varianta bi bila seveda stajica, pa je naša v njej kričala, da je bilo groza. No, pa smo nabavili hojico- SKUPNO je bila v njej morda 10 ur - po 5-10 minut do 2x na teden- kadar sem bila res čisto sama in je nisem mogla pustiti na peni na tleh. V WC na ploščice je pa tudi ne morem dat, dretje med lulanjem poslušat pa tudi ni nek žur.

Tako da zaključim- hojica kot pripomoček za hojo nikakor NE,
kot "varovalo" za 5 minut, da se mamica v miru zjutraj umije ali polula - pa po moje ni tak greh no.

Bodimo realni... Če bi vse teorije o nepravilnem handlingu držale- najbrž nihče od nas ne bi bil pokreten... Ne pretiravat ženske.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.10.2009 21:09:31   
rubica

a ti to resnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.10.2009 21:22:02   
birdy
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

...o pa kako lahko narediš- npr. samo v minutki- lahko greš na WC ne da bi ti otrok odplezal do omare in kaj nase zvrnil- hojica ima kolesa narazen in onemogoča, da bi otrok kaj preveč dosegel.

Ker realno je čisto nemogoče, da VSE dvigneš na dovolj visoko, da se otrok ne poškoduje. Še boljša varianta bi bila seveda stajica, pa je naša v njej kričala, da je bilo groza. No, pa smo nabavili hojico- SKUPNO je bila v njej morda 10 ur - po 5-10 minut do 2x na teden- kadar sem bila res čisto sama in je nisem mogla pustiti na peni na tleh. V WC na ploščice je pa tudi ne morem dat, dretje med lulanjem poslušat pa tudi ni nek žur.

kot "varovalo" za 5 minut, da se mamica v miru zjutraj umije ali polula - pa po moje ni tak greh no.

Bodimo realni... Če bi vse teorije o nepravilnem handlingu držale- najbrž nihče od nas ne bi bil pokreten... Ne pretiravat ženske.

No, jst se pod Kajako podpišem. Je pa razlika če ma nekdo parkrat tedensko otroka5-10 minut not v hojcu, al pa vsak dan od pol ure do ene ure.
Moja tavečja je drgač v hojci prvič bla pr ene 10ih mescih. Not je bla zelo malo, ubistvu samo poleti k se je naveličala bit v vozičku pa je šlla za ene 15minut v hojco. Sam to ni blo vsak dan. V stanovanju je pa ne mislm uporabljat, in ker je tavelka zimska pač hojce ne bo mela.
Mislm da vsem sam mal zmernosti manka, ne pa da mate otroke vsak dan eno uro v hojci, sory, to je men mal tumač.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
1.10.2009 22:53:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu birdy)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
2.10.2009 7:19:16   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: birdy

IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

No, jst se pod Kajako podpišem. Je pa razlika če ma nekdo parkrat tedensko otroka5-10 minut not v hojcu, al pa vsak dan od pol ure do ene ure.
Moja tavečja je drgač v hojci prvič bla pr ene 10ih mescih. Not je bla zelo malo, ubistvu samo poleti k se je naveličala bit v vozičku pa je šlla za ene 15minut v hojco. Sam to ni blo vsak dan. V stanovanju je pa ne mislm uporabljat, in ker je tavelka zimska pač hojce ne bo mela.
Mislm da vsem sam mal zmernosti manka, ne pa da mate otroke vsak dan eno uro v hojci, sory, to je men mal tumač.

Otroka lahko tudi daš za tistih 5 minut v stajico ali pa ga kako drugače zamotiš. Mojemu odprem pipo in si umiva roke, jaz lepo v miru lulam. Mu dam ščetko in si skupaj umivava zobe. Pa tako ga vsaj neki še naučiš in navadiš. Pa četudi mu odpreš kak predal, da se zamoti (prej odtsraniš vse nevarnosti), tudi ne bo nič narobe. Sploh ne vem kako lahko v miru lulate, med tem ko otrok leta v hodalici, kako vas ni strah, da se ne bo zvrnil, uničil kako steno..... Jaz še vedno mislim, da je to bolj luksus za mame, kot pa kaj dobrega za otroka. Saj prav da si mama tudi privošči luksusu (odmor), celo če je otrok zahteven, ampak vseeno mislim, da hodalica ni rešitev.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
2.10.2009 8:29:12   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: rubica

a ti to resnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a to si mela notr otroka al psa???

mi je ne mislimo met

(odgovor članu rubica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.