|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hoče sedet (pri 4.mesecih!!!)
19.10.2005 20:18:44   
bobek05
Kaj naj naredim???? A je to sploh normalno??? Ležat več noče, razen ob svetlih trenutkih, ko ga dam pod baby gym pa še tisto se hitro naveliča.. Zdaj je ugotovil, da se v pol-ležečem položaju že lahko malo dvigne (in je to začel sprobavat - na mojo grozo!! user posted image ).. Prvič me je ful presenetil in sem samo buljila v njega, saj je komaj glavico začel prav držat pokonci, on pa bi že sedel user posted image   - sem ne vem kje pobrala, da bi naj otroci sedeli pri 6-7 mesecih.. In zdaj vedno, ko je v pol-ležečem položaju že malo dvigne glavico in vrat (včasih že kar cel trup!!) in potem pričakuje, da mu pomagam in če ga ne primem za rokice in ga dvignem do sedečega položaja, potem alarm!! user posted image In ko tako lepo sedi, gleda okrog, pa na veliko raziskuje, še bolj pa je srečen, ko mu malo podprem hrbet z roko ali blazino, ker ima potem še rokice proste..In ko se meni zdi, da je dovolj (po kakšni slabi minutki) in da je treba počivat - opet sirena!! user posted image pa takoj začne spet glavico in vrat dvigovat.. pa ni govora, da bo on počival user posted image

Kaj naj naredim??? user posted image Kaj še ni prehitro za to?? Star je natanko 4 mesece in 3 dni.. me ful skrbi za njegovo hrbtenico.. Povejte, je to normalno??? user posted image Že v lupinici se hoče dvignit in sploh ni srečen, da je tako "nizko" pa v lupinici ni v vodoravnem položaju..


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hoče sedet (pri 4.mesecih!!!)
19.10.2005 20:34:35   
pravljica
joj bobek ne vem kako ti naj pomagam, jaz nimam takšnih "problemov"...moj se še vedno rad vozi v košari, še raje kot v lupinici, ker je bol komot...ko se "igrava", večinoma leži, jaz (sli igračke) sem pa nad njim...edino v naročju je pokonci, ampak naslonjen nazaj..."samostojno" sedi edino v čebričku, tu pa res ni šans da ga v banici leže umivam, smo ravno danes spet sprobali in je blo po oprani glavici takoj vodo prelit...v čebričku pa lepo sam sedi in lovi igračke pa jih nosi v usta - to je pa res veselje user posted image
nisem še niti vidla potrebe po tem, da mu ob igranju dvignem naslon s kakšno blazino (ležalnika nimamo)
vem pa, da je blo pri ta veliki to pri 3 mesecih nujno, tudi košaro na vozičku smo takrat že menjali za športni del user posted image  in po sliki sem vidla, da je že sedela v kotu sedežne pri 4 mes, kot to ti opisuješ

no...glavno da sem ti zdaj ful pomagala rešit zadevo user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hoče sedet (pri 4.mesecih!!!)
19.10.2005 20:37:33   
darja72
Sem 2x prebrala...zdej pa ne vem, ali ti ni všeč, da se dviguje al kva. Če tega pač ne želiš, ga ne dviguj za roke in podpiraj hrbta.
lp

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: hoče sedet (pri 4.mesecih!!!)
19.10.2005 20:40:11   
CIPRESA
Moj sedi že od drugega dneva ko se je rodil naprej. Tako so ga naučili v pediatrični kliniki vse je delal sede še jedel je sede. Tko da brez panike tudi tista zdravnica ki je cajtala našega Žiga mi je rekla da otrok najbolj uživa v sedečem položaju pa da mu nogice mal dvigneš in podpreš  da jih skrči .... no pol veš da se nimaš kaj bat.

Drugače pa tudi naš Žiga tuli ko ga dam ležat tko da smo večji del dneva kar sede. Tudi v vozičku je že večkrat (oz. takrat ko je zbujen) v napol ležečem položaju.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: hoče sedet (pri 4.mesecih!!!)
19.10.2005 21:11:09   
jazz
Moj Matic je tudi menda že od tretjega meseca bil večinoma na pol sede, mu je pasalo zaradi refluksa, je lažje podrl kupček in ga ni toliko tiščalo, pa seveda radovednost je naredila svoje!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: hoče sedet (pri 4.mesecih!!!)
19.10.2005 21:16:14   
Anonimen
Nekje sem zasledila, da punce tole zelo hvalijo:

http://www.btc-city.com/babycenter/detail.php?id=1899

probaj user posted image

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: hoče sedet (pri 4.mesecih!!!)
19.10.2005 21:29:45   
taška30
Hoj!
Meni se to ne zdi nič takega. Vsak otrok hoče biti čimbolj pokonc. Jaz sem na pregledu pri 4,5 mesecih vprašala pediatra, če je kaj narobe ko našo večkrat za rokice povlečem v sedeč položaj (no, pravzaprav je nisem nikoli vlekla - prijela se je za moje prste in se dvignila), pa je rekel da je čisto ok, če je le glavica že stabilna. To pomeni, ko ga dvigneš, mora iti glavica v isti ravnini s trupom gor, ne da ostaja zadaj. Ko začne otroka guncati levo desno, pomeni da so se mišice utrudile in ga moraš spustiti. Tako je rekel pediater. Ob opori zadaj lahko pa brez problema sedi, kot so že druge napisale..
To, kar si ti slišala o 6-7 mesecih, pa pomeni, da veliko otrok takrat že samih sedi, to pomeni brez naslonjala zadaj in da ne pade ne na stran, ne nazaj, ne naprej. Tolk daleč pa najbrž še niste, ne?user posted image
Lp, Taška

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: hoče sedet (pri 4.mesecih!!!)
19.10.2005 21:38:43   
POCA
Dragi BOBEKO5! Ker sem en kos zdr. delavca, ki dela z otrocki bom na tvojo skrb odgovorila nekako takole: pri 4 mesecih dojencek postane dokaj dojemljiv za okolico in dogajanje okoli njega, zato tudi ta zelja po sedenju, vendar za samostojno sedenja se zdalec ni pravi cas. Svetujem ti, da ga imas veliko leze na tleh tako na hrbtu kot na trebuscku saj si bo le tako okrepil misice potrebne za kasnejse pravo sedenje. Ce je mali na tleh to pomeni, da se tudi ti pa oci ulezita zraven njega in se igrajta z njim!!!! Zelo dobro je tudi to, da se udobno vsedes na tla oprta s hrbtom na steno ali kaj podobnega in predse pokrcis kolena, potem pa si daj malega pred sebe tako da bo s hrbtom naslonjen na tvoje noge, njegove nogice pa naj bodo iztegnjene ali rahlo pokrcene na tvojem trebuhu( si predstavljas?) tako bosta imela lep ocesni kontakt in on bo malo dvignjen ter tako opazoval okolico. Lahko pa se tudi posluzujes gugalnika samo pazi, za bo v njem lepo namescen in da ti ne bo lezel levo ali desno ter si tako krivil hrbtenicko. Pa tudi to pazi, da vedno ko ga posedas v lupinico, gugalnik, ali vozicek pazis da je z ritko oz. medenicko tik ob hrbtnem naslonu in da med hrbtenicko in naslonom ni luknje!!! V vozicku ga lahko malenkost dvignes a ne prav v pokoncno sedenje, tako da bo lahko opazoval. Predvsem pa ti polagam na srce to, da ko se z njim igras bodi v enakem polozaju tudi ti: ce je on na tleh bodi tudi ti- to je zanj najboljse kar lahko naredis. Upam, da ti nisem prevec zatezila in zakomplicirala zadeveuser posted image user posted image .
Na baby gym-u pa kar vztrajaj- ce mu je dolgcas zamenjaj igrace: flaske, pokrovcki,... najbolj neumne reci so najbolj zanimive.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: hoče sedet (pri 4.mesecih!!!)
19.10.2005 23:01:29   
mamči
Moj smrkec hoče bit po koncu, že od 2-3 tedna ! Zdaj je star 2mes in ga nosim polsede v naročju v vozičku so itak kriki, nekako mi ga rata en čas vozit ne boku obrnjenega vse samo na hrbtu noče bit in jaz ga tudi ne posiljujem, če mu tak ne paše in mu pod hrbet vedno kaj položim, pa čeprav se ša kljub temu kar dviguje.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: hoče sedet (pri 4.mesecih!!!)
20.10.2005 10:19:00   
M i s h k a
...prebralav knjigi "Bistro dete"; otrok se pri 4. mesecih lahko določen čas igra v sedečem položaju, seveda podprt z blazinami, to spodbuja njegov razvoj in utrjuje mišice. Naredi kakor želiš. Naša pika je stara 4m, 9 dni pa tudi hoče biti pokonci. Pa jo posadim na kavč, jaz sem seveda zraven, pazim, da se ne nagiba preveč naprej, baje lahko pride do natega mišic na hrbtu, če bi preveč časa bil otrok v takem položaju in potem se dete nekaj časa igra user posted image
Uživajte
Mishka

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: hoče sedet (pri 4.mesecih!!!)
20.10.2005 11:05:00   
Tinca7
Moja se je prav tako začela dvigovat pri 4 mesecih. Če sse otrok sam dviguje in potem ne sedi usključeno, potem ima očitno že dovolj močno hrbtenico. Mene so tudi vsi kregal, da ji jo bom uničla, da bo potem teško hodila... Naj se pohvalim ; shodila pri 10 mesecih in vse je krasnouser posted image . Če te pa tako skrbi, jo pa v razvojni pokaži, pa ti bodo dali strokovno (ali nestrokovno) mnenje.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: hoče sedet (pri 4.mesecih!!!)
20.10.2005 11:32:11   
BARBARA R.
Jaz sem Kristino pri 4.-h mesecih dala v Primopappo na najnižjo stopnjo. V ležalniku se je tako motovilila in guncala, da sem se bala, da se vse skupaj prevrne.
Svetujem ti, da upoštevaš njegove želje. Otrok sam najbolje ve kdaj je pripravljen in dozorel za naslednjo stopnjo.
 
     user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: hoče sedet (pri 4.mesecih!!!)
20.10.2005 12:30:36   
anna28
men se tud zdi, da otrok sam pove ko je pripravljen sedeti.

jaz imam tudi 4 mesečno punčko, ki je glavo držala pokonci že v porodnišnici, pri enem mescu smo sporbali čebriček in od takrat se kopamo samo še sede,  če ne je jok in norenje (pa v čebričku obvezno sedi po turško ker se drugače odganja z nogicami in jo je težko loviti), pri dveh mesecih se je sama prevalila na hrbet ko smo pasli kravice, pri treh mesecih je bil voziček v sedečem položaju. pred kratkim pa sem opazila da se najbolj zabava če se dvigne in stoji na svojih nogah (no, edino tega ji pa še ne pustim). aja, pa ko leži in ji ne paše že veselo dviguje glavo in se poskuša sama dvigniti...

tudi meni se zdi da kar naštevam da je to malo prekmalu, ampak sem povsod prebrala, da so pač nekateri otroci bolj spretni in nikjer ne piše da je potrebno otroka ubraniti pred prezgodnjim razvojem če to sam želi. tudi pediatrinja mi je rekla, da je zelo drobna in žilava in da bo lahko kmalu shodila...

preventivno pa ne bo odveč če poskrbiš da ima pri tej starosti podprto hrbtenico!

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: hoče sedet (pri 4.mesecih!!!)
20.10.2005 22:18:40   
SashaB
Tudi pri nas je sedenje vse bolj popularno. Vožnja z vozičkom je zabavna samo še pod drevesi in še to mora pihati, da se kaj dogaja, da zdrži. Drugače pa ga doma poskupšamo na vse načine zaposliti in se igrati z njim v ležečem položaju, čeprav ni nič lahko. Imamo pa stolček, kjer je v polsedečem položaju (torej hrbtenica ne trpi in pa lahko uživa) in je super rešitev.

(odgovor članu anna28)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?