|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hitra rast CHF-
10.11.2008 11:25:31   
florecita
LP!

Danes dobim pošto iz banke, da je moj mesečni obrok zaradi rasti švicarskega franka povečan iz 250 na 278€!
Me je skor kap!

Pa saj nimam kaj, v štartu sem vzela v CHF, ker je bil nizek in se je dalo dobit par tisoč € več, ki smo jih pa res nujno potrebovali.
Zdej pa imam!

In sam Bog ve kako še bouser posted image

kaj šele, da ne spominjam da rabiva še en kredituser posted image user posted image
morda je ''dobra'' opcija to, da bi tam nekje marca vzela večji kredit na daljšo dobo, pa tega poplačala, in si v tem novem dala drugačne pogoje.
V EUR npr. Čeprav nimam pojma kako bo pa potem z €. Saj človek ne ve kaj je boljše.

jezna sem in žalostna
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hitra rast CHF-
10.11.2008 11:45:27   
sazi
Je že odprta ena tema točno o kreditih vezanih na CHF, kjer smo ugotavljali, kako je šel CHF gor.Ampak jaz sem zase preračunala, da je obrok, ki ga plačujem sedaj (ko je CHF 1,5 EUR, ob najemu kredita pa je bil 1,64) še vedno manjši ali pa vsaj enak tistemu, ki bi ga morala plačevati, če bi isti znesek kredita vzela v EUR vezan na euribor. Torej sem bila 1,5 leta na precej boljšem, zdaj sem pa na isem. In ni nujno, da bo šlo samo še na slabše. Saj Euro pa v primerjavi s CHF ne more toniti v nedogled. Je pa res, da nisem strokovnjak. Sem pa mnenja, da ni potrebno zganjati panike v času krize, ki bo kot vse, enkrat minila.
Pa se je nam absolutno precej bolj povečal obrok, ker imamo tudi kredit precej višji.

Torej, brez panike. Za mirnejšo vest pa preuči vse možnosti in boš ugotovila, da nisi na najslabšem. Je pa res, da nekatere banke ne dajejo več kredita v CHF ravno zato, ker je tako nepredvidljiva situacija.

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.11.2008 13:24:53   
PAJO
moj moz je tud danes dobil posto iz banke da se mu poveca
kredit iz 530 na 620,res hudo je slo gor chf.

tko je .sej nc ne mores narest,lep pozdrav

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.11.2008 15:07:24   
Sulfinija
Moj je začel 212eurov in prejšnji meesc sem ugotovila da je obrok narestel iz 212Eurov na 233Eurov.Po današnjem tečaju je obrok danes 224Eurov torej manj kot je bil prejšnji mesec.Jaz sedaj vskao jutro spremljam tečaj franka in mam listek in si sproti za vsak dan preračunam kok bi bil ta dan obrok.Moj pa ni prejel nobene pošte.Sem pa govorila z neo iz banke in je rekla,da se nimamo kaj bati,da je še vedno cenejši kredit od Euro kredita in obresti tudi manjše tkole da ni panike zanekrat.Če bi pa hudo rastel pa se da valuta spremeniti tudi na evre.

LP Mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu PAJO)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.1.2009 12:36:36   
anaja33
Tudi jaz imam stanovanjski kredit v CHF pri Hypo banki, vezan na 6 MES LIBOR. Obrestna mera za kredit je 6 MES LIBOR + 1,75% letno. Banka opravi prilagoditev obrestne mere spremembam 6 MES liborja dvakrat letno - 1. januarja in 1. julija.

6 MES libor je bil 1.1.09 0,9%, skupna obrestna mera tako znaša 2,65%. Trenutno je srednji tečaj za CHF 1,49. Zadnje pol leta sem plačevala 451 €.

Ne znam si sama izračunati nove višine anuitete. Mi lahko kdo razloži, kako se to obračunava?

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.1.2009 1:19:46   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: anaja33

Tudi jaz imam stanovanjski kredit v CHF pri Hypo banki, vezan na 6 MES LIBOR. Obrestna mera za kredit je 6 MES LIBOR + 1,75% letno. Banka opravi prilagoditev obrestne mere spremembam 6 MES liborja dvakrat letno - 1. januarja in 1. julija.

6 MES libor je bil 1.1.09 0,9%, skupna obrestna mera tako znaša 2,65%. Trenutno je srednji tečaj za CHF 1,49. Zadnje pol leta sem plačevala 451 €.

Ne znam si sama izračunati nove višine anuitete. Mi lahko kdo razloži, kako se to obračunava?

kočno ena, ki je tudi to pogledala.

mogoče razmišljam čisto narobe, ampak meni se še vedno kredit v CHF zdi zelo ugodna varianta. Me je sicer včeraj opozoril nekdo, da se ljudje v krizi zatekajo v CHF, kar poveča povpraševanje in posledično ceno. Ker pa imamo dobesedno finančno krizo in Švico povezujm predvsem s finančnimi storitvami (niso  izvozniki tako kot na primer Nemci), dvomim, da se bo to res zgodilo.

(odgovor članu anaja33)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.1.2009 14:14:56   
anaja33
Danes sem prejela odločbo o spremembi mesečne anuitete. Obrok imam nižji za 25 € user posted image
Oddahnila sem siuser posted image

Kako je z vašimi novimi anuitetami?

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.1.2009 14:36:11   
Raho
Jaz imam obrok nižji za skoraj 100 €user posted image

prej je bil libor 2,2%, sedaj pa je 0,9%.

Mi je kr všečuser posted image

(odgovor članu anaja33)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.1.2009 14:44:50   
Anonimen
Mi imamo tud za 60 € manjši obrok.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
15.1.2009 18:06:41   
Lory
Jaz tudi nisem mogla verjet. 100 eur manjši obrok. In to naslednjih 6 m.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.1.2009 21:27:59   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Jaz imam obrok nižji za skoraj 100 €user posted image

prej je bil libor 2,2%, sedaj pa je 0,9%.

Mi je kr všečuser posted image

ENAKO
obrok je tak ali celo malo manjši kot na začetku plačevanja kredita, pa se je vrednost CHF-ja zelo zvišala.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.1.2009 10:04:53   
anaja33
Kakšne pa imate mesečne anuitete, da imate za celih 100€ manjše obroke?!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.1.2009 22:00:42   
tajtaja
KOmaj čakam 18., ko mi odtegnejo, da vidim kaj dogaja-si obljubim, da za koliko mi zmanjšajo obrok, razliko sama nakažem na kredituser posted image .

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu anaja33)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.1.2009 22:26:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: anaja33

Kakšne pa imate mesečne anuitete, da imate za celih 100€ manjše obroke?!

Veliko.user posted image

(odgovor članu anaja33)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
19.1.2009 9:24:37   
tajtaja
user posted image Moj obrok je večji za 20 €.
Zdaj pa res ne razumem, mam pa 6m libor+1,20.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.1.2009 10:57:25   
tajtaja
Na kakšno dobo pa mate kredite? Čeprav mislim, da to pri tem nima vpliva!

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.1.2009 15:58:57   
tajtaja
mam pa 6m libor+1,20.

POmota, mam libor + 1,05
IN sem šla malo bolj natančno prebrat jpogodbo, pa piše, da se šest mesečni libor upošteva z 31.3. in 31.10.user posted image .
ČUdno, zakaj šele takrat, če se uradno menja jan. in junija?
NO, bom še malo počakala, pa bo.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.1.2009 21:12:54   
sazi
tajtaja - si teh 20 EUR povišanja dobila obvestilo ali si si sama naračunala? Meni se s pogodbo namreč obrok spreminja kot si napisala s 1.1. in 1.7. Takrat mi vedno tudi pošljejo obvestilo o novi anuiteti v CHF in je dejansko zdajšnja precej nižja od prejšnje. Imaš pa super obrestno mero - kaj bi dala za tako (imam libor + 1,65) na 15 let.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.1.2009 21:15:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

IN sem šla malo bolj natančno prebrat jpogodbo, pa piše, da se šest mesečni libor upošteva z 31.3. in 31.10.user posted image .
ČUdno, zakaj šele takrat, če se uradno menja jan. in junija?

A ni uradno takrat kot pise v pogodi?

Sicer pa pri tako nizkimarzi nimas kaj jokat user posted image .

(odgovor članu tajtaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
22.1.2009 22:10:21   
tajtaja
Jaz do zdaj še nikoli nisem dobila obvestila o spremembi anuitete. Mam pa trajnik in mi direktno trgajo.
V novembru so mi npr. trgali najprej z trajnikom, dva dni pozneje pa še ročno neko razliko 7 €.user posted image
Ja, brez tega bi namesto 250 greli 80kv. Vse je za nekaj slabo, pa tudi dobro.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.4.2009 21:27:14   
tajtaja
No, zdaj pa tudi jaz čakam obvestilo o novem obroku! Pa ga ni in ni!!!!user posted image
Mi trgajo 18ega pa bom vidla, če se bo kaj poznalo.user posted image

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.4.2009 23:31:31   
tajtaja
Evo, sem dočakala. JUheeej, skoraj 130€ manj.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
27.4.2009 8:13:58   
Poka
Midva tud za okol 60 EUR manj, vezano na euribor. Kr prav pride... 

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.5.2009 17:49:30   
Hator

Žal se slabo spoznam na te stvrai - mi lahko katera razloži, kako bo z mojim obrokomuser posted image user posted image

Jaz imam 12 mesečni LIBOR + 1,65%
kredit na 15 let
v novembru 2009 se mi je zvišal iz 499 na 557 eur

Če prav razumem, bo naslednja sprememba šele novembra 2010.

Jaz se samo bojim povišanjauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.5.2009 21:22:51   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: Hator

Žal se slabo spoznam na te stvrai - mi lahko katera razloži, kako bo z mojim obrokomuser posted image user posted image

Jaz imam 12 mesečni LIBOR + 1,65%
kredit na 15 let
v novembru 2009 se mi je zvišal iz 499 na 557 eur

Če prav razumem, bo naslednja sprememba šele novembra 2010.

Jaz se samo bojim povišanjauser posted image user posted image user posted image

glej pod libor data in boš lepo vidla gibanje 12 mes. Liborja. V novembru 2009 se še ni mogel zvišat (verjetno misliš 2008), v bistvu se ti bo novembra 2009 verjetno znižal, trenutni 12 mes. Libor je 0,84, kar je zelo nizko in dvomim, da bo do novembra kaj dost zrastel. Je pa res še kar nekaj mesecev do novembra. Potem je samo še vprašanje, če bo EUR v primerjavi s CHF izgubil na vrednosti.

Meni se veliko bolj smili folk na Madžarkem, ker je forint ful na vrednosti izgubil, tam se je pa lepo pokazalo, kaj pomeni valutno tveganje.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 4.5.2009 21:26:31 >

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?