|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hiter porod
30.3.2010 14:39:36   
rogljicek
Moja prva hci je bila rojena v 50 min. Doma mi je odtekla voda, komaj sem se privlekla do bolnice in bila je zunaj. Sedaj me je malo strah, da se vse skupaj ponovi. Na zalost nimam vec toliko soferjev naokrog in sem veliko casa sama.
Tiste, ki imate 2 ali vec otrok, so si bili porodi kaj podobni med sabo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hiter porod
30.3.2010 14:42:09   
*miska.mcc*
1. porod: 6 ur v porodni
2. porod: 4 ure v porodni
3. porod:1,5 ure v porosni...

ne vem, ce sem te kaj potolazila

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.3.2010 14:55:32   
rogljicek
se pravi, da se cas skrajsuje user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.3.2010 15:05:51   
*miska.mcc*
najveckrat... samo kolikor mi je znano je grozno malo zensk, ki rodijo v manj pol ure.

Neposredna povezava do sporočila: 4
30.3.2010 15:15:18   
cat
Jaz sem tudi prevega rodila nekje v slabih treh urah, drugega v slabih dveh, zdaj pa čakamo na tretjega, ki bo (vsaj tako upam) tudi kr hitro prišel na svet, vsaj v slabih urah... Drugače je pa res, da naj vsak naslednji porod naj ne bi trajal dlje kot je zadnji... oz naj bi trajal nekje največ toliko kot zadnji. Če pa ima katera drugačne izkušnje, pa naj kar pove. lp

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.3.2010 15:20:13   
Alex01
Prvi 5 ur in pol  v porodniuser posted image (4.520g /57 cm)
Drugi 3 ure in pol v porodni user posted image (4.380g /57cm )

(odgovor članu cat)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.3.2010 15:41:54   
svš
Prvi porod 10 ur v porodni, drugi porod 1 ura v porodni. Drugi porod me je skoraj prehitel. Ob treh zjutraj sem se zbudila s popadki, ob štirih sem bila še v avtomobilu, ob 5 pa je bil moj sonček že zunaj.

Neposredna povezava do sporočila: 7
30.3.2010 15:57:07   
Lunca1
prvi porod 6 ur - sprožen, predrtje mehurja in umetni popadki
drugi porod 2 uri - sprožen, predrtje mehurja, lastni popadki

(odgovor članu svš)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.3.2010 16:43:42   
emica2008
1.porod: 3 ure v porodni
1.porod: 20 min v porodni

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.3.2010 17:13:39   
skuštrana
Moji so bili vsi brzinski, zadnji pa še najbolj, do porodne sploh nisem prišla user posted image Vsega je bilo konec v urci in pol, od začetnih blagih prebavnih motenj do prihoda našega škrata na svet user posted image

Sicer pa - prvi porod od začetka (pod tem mislim tiste prve blage motnje, mene je vedno najprej ulovila driska, potem pa popadki) 6 ur ( v porodni sem bila kakšne pol ure), drugi kakšne 3 ure ( v porodni kakšno uro) no tretji pa urco in pol.

A ni super da hitro rodiš?user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu emica2008)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
30.3.2010 19:42:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
30.3.2010 19:44:08   
tintin
uf ja tole tudi mene malo skrbi...moj PDP se približuje...prvič sem bila v porodni dobro uro...porodnišnico imam sicer blizu (na drugem koncu mesta), samo do tja pridt...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.3.2010 19:47:05   
poli*

IZVIRNO SPOROČILO: svš

Prvi porod 10 ur v porodni, drugi porod 1 ura v porodni.

Za tak scenarij bi pa jaz kar podpisala. Prvič se je vleklo 10 ur, pa bi bilo lepo, če bi mi bilo naslednjič vsaj malo prizanešeno. Upanje umre zadnje.user posted image

(odgovor članu svš)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.3.2010 20:48:54   
Jančika_
Pri meni je bilo vsakič hitreje. Prvič 6 ur od prvega popadka, 2 uri v porodni. Drugič ena ura in pet minut od prvega popadka, 20 minut v porodni, mož je bil zraven zadnjih šest minut. Tretjič me je bilo strah, da bi mi ne uspelo priti pravočasno, pa sem bila na srečo že v porodnišnici, ker bi mi naj porod sprožili. Pa se je začel kar sam. Po pol ure popadkov sem bila čisto odprta, v porodno sem šla parkrat potisnit, vse skupaj je bilo manj kot eno uro. Možu je uspelo priti 20 minut po porodu, hehe.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.3.2010 21:01:08   
SaaS
1.porod: 15 ur od razpoka mehurja (5 ur od umetnih popadkov)
2.porod: 1 ura
3.porod: 1,5 ure

Vsi trije porodi so bili različni. Pri prbem mi je v šusu odtekla voda in potem se je vleklo. Nisem se odpirala, brez popadkov... maaah.. Drugi porod se je začel z mojimi popadki. Že en teden prej sem dvakrat na dan čutila "šraufanje", šele po treh dneh sem dojela, da so popadki. Ko so bili dovolj pogosti sem šla v p, kjer so mi predrli mehur in sin je pohitel ven že po parih hudih popadkih. Pri tretjem pa mi je voda postopoma odtekala. Sem mislila, da se grem samo pokazat v p (če je to voda?), no pa sem čez nekaj ur kar rodila. Samo malo umetnih popadkov so mi dodali, da je šlo hitreje. Spet le nekaj močnih popadkov in sin je bil zunaj.  

Verjetno veliko krajši porod skoraj ne more biti kot je bil tvoj prvi user posted image ? Verjetno bo kaj takega kot prvi. zadnje dneve bi jaz vseeno imela ves čas nekoga v nizkem štartu, da te pravočasno odpelje (ali da pomaga rodit v avtu user posted image  - malo heca). Upam, da se ti lepo izteče.  

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.3.2010 9:07:00   
x_srečka_x
1. 6ur v porodni (umetni popadki)
2. sem je bilo raztrganje posteljice tako, da se je mudilo, imela CR, je bilo pa ponoči, ko je bil moj doma, da me je peljal.

Če ne drugega, lahko pokličeš rešilca.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.3.2010 10:36:56   
bini
no, da se še jest pridružim tvojim 'strahovom'... vidim, da nas je veliko s podobnimi izkušnjami:

1. porod - rahli popadki (kot prebavne motnje), predrli mehur, umetni popadki - cca 6 ur
2. porod - spet rahli prebavni popadki, predrli mehur, lastni popadki - cca 3,5 ure
3. porod me čaka v roku enega tedna, če se bo držal roka kot prva dva user posted image

srečno tebi, meni in vsem, ki nas to še čaka

Svet je lep!!

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.3.2010 12:07:55   
natasarobi
Jaz bi bila zelo vesela, če bi šlo pri meni hitro in da ne bi trajalo ure in ure.

Ali menite, da gre lahko pri meni hitreje glede na to, da sem imela dve umetni prekinitvi - v 21t in 18t? Ali to telo zazna kot porod ali ne?

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.3.2010 12:16:26   
AnciM
Pri prvem dobila popadke, odšla v P in rodila v 8 urah.
Pri drugem imela popadke en teden in so me potem po amnioskopiji končno odrešili in sprožili porod. Trajalo 2 uri in pol.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.3.2010 20:08:36   
valči
1.porod-2.5 ure v porodni
2.porod-1.5 uro v porodni
3.porod-dobro uro v porodni

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.3.2010 21:46:22   
aprilčica07
1. porod - 1,5 ure porodne sobe
2. porod - 20 minut, komaj sem uspela zlest na mizo, je bla tamala že zunajuser posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.3.2010 22:03:52   
zmajaz
Jaz sem bila 1. v porodni slabe 3 ure, drugič pa skoraj 8 ur, ampak s to razliko, da sem 1. imela doma že 18 ur popadke, preden sem sploh šla od doma, 2. pa sem šla od doma brez popadkov, ker mi je voda odtekla in so se popadki začeli komaj v avtu. Tako sem bila 2. dosti dlje v porodni, ampak v resnici je pa vse skupaj trajalo več kot pol manj.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
1.4.2010 8:31:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
1.4.2010 17:56:33   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: Alex01

Prvi 5 ur in pol  v porodniuser posted image (4.520g /57 cm)
Drugi 3 ure in pol v porodni user posted image (4.380g /57cm )

uuuuuu - user posted image user posted image user posted image za mere

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 24
1.4.2010 17:56:42   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: tintin

uf ja tole tudi mene malo skrbi...moj PDP se približuje...prvič sem bila v porodni dobro uro...porodnišnico imam sicer blizu (na drugem koncu mesta), samo do tja pridt...

Ja, mene tudi. Jaz sem bila prvič v porodni 1,5 ure. Ampak to je bilo 1,5 ure hudega dretja ves čas... Zdaj bi raje, da ni preveč hitro, da imajo čas, da mi naštimajo epiduralno...

Me tudi skrbi, kdaj se bo zgodilo, a bo sila... ker moram še za ta prvo pupo poskrbeti, moj ima pol ure iz službe... Hm user posted image

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?