|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   histeričen jok 4-mesečnika
12.5.2007 16:47:41   
miška piška
moj dojenček je star 4 mesece in pol in že nekaj časa kar joka in joka. pa je par dni vse Ok, pa se spet pojavi tak dan. no, ker pa zadnjih nekaj dni joka zares veliko, me že res skrbi.
joka obvezno zvečer preden zaspi. ta jok lahko traja tudi 1 uro. ne vem, ali ni zaspan, ali je lačen (ga vedno prej podojim, tako da to naj ne bi bil razlog)- no razen če nimam dovolj mleka. včeraj sem mu s tem razlogom po dojenju dala še ene 100ml adaptiranega mleka in je vse popil in zaspal (mogoče od utrujenosti od joka???). a kaj, zbudil se je že čez 3 ure, sestradan.
naj povem, da smo se  ponoči dojili že samo  1x, sedaj se zopet 3x.

ni pa problem samo jok zvečer. pogosto sredi dneva joka kot da bi ga dajali iz kože. npr. danes, ga podojim, previjem in čez ene 15 minut, se je začel histerično dret.  in to je trajalo kar ene 30 minut sigurno.
tako da: če je sit, ima suho plenico, ni mu vroče (danes sem ga popolnoma slekla, ker je bil že čisto moker ker se je tako napenjal) kaj bi bilo?
vem, edina varianta so zobki, ampak ko mu potipam dlesni, se mi zdijo že od vsega začetka enake. je trdo, ampak niso posebno napete.  
tako da res ne vem kaj bi še bil razlog. kar se tiče spanja in dojenja ponoči, sem mislila, da bi mu začela zvečer dodajati tisto mleko, ki ga bolj nasiti da bi mogoče spal malo dalj časa, da bi mi uspelo zopet priti na dojenje na 1x na noč.
kaj pa naj s tem jokom čez dan, pa ne vem?? včasih se počutim čisto nemočna, ker mu ne znam pomagati....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: histeričen jok 4-mesečnika
12.5.2007 17:00:43   
eva1
Ti bom kr prilimala link, ker je zelo lepo napisala(padiatrinja) in se popolnoma strinjam z njo...http://med.over.net/forum5/read.php?46,4052486,4052535#msg-4052535

(odgovor članu miška piška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: histeričen jok 4-mesečnika
12.5.2007 17:06:35   
Seven*
KRCI. Nosi ga v umirjenem okolju, v poltemi, da se pomiri. Poskusi poiskati nekaj, kar ga vsaj malo pomiri. Jaz sem Emo vcasih nosila tudi dve uri skupaj. Je jokala, da je srce trgalo..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: histeričen jok 4-mesečnika
12.5.2007 21:05:38   
majas
Lahko joka zaradi utrujenosti preden zaspi. To je meni delala isto in sem čez čas ugotovila, da noče da jo vlačim po rokah..ampak jo moram samo položiti v posteljico, dati dudo , da lahko ona v miru zaspi.  In to naredim še zdaj.
Poznam tak histerični jok... počasi boš že sama prišla gor kaj ni vredu in kaj mu ne paše. Saj si ti njegova mamica...in tvoj user posted image čisto drugačen od mojega, in od ostalih.
upam da bo takega joka čim manj,papa


(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: histeričen jok 4-mesečnika
12.5.2007 22:10:37   
***pika***
Pri nas histerično joka, kadar je utrujena. Pa dolgo sploh nismo pogruntali, da je to to, ker na videz ni bila utrujena.

Potem sem začela opazovati, kdaj daje 'signale', da ima počasi vsega dovolj.
Opazila, da rahlo zazeha ali pa si z rokico pomane učke ali pa da palček v usta in nagne glavico in to je znak, da je fino, če gremo malo počivat.

Smo ugotovili tudi, da je fino, da ima otrok nek red (vsak dan približno enka urnik hranjenja, sprhodov...), pa da je fino, če ni v enem dnevu preveč novih vtisov (kamor sodijo tudi obiski).

< Sporočilo je popravil ***pika*** -- 12.5.2007 22:16:29 >

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: histeričen jok 4-mesečnika
12.5.2007 22:38:02   
Anonimen
Hm, če si mu ob tem joku dala  po dojenju še 100 mll mleka in je po tem zaspal, potem niso krči. Če bi bili krči, bi ga moralo po tem dodanem mleku še bolj šraufati.

Tako da je mogoče ali preveč zaspan in je razdražen, ali pa je res lačen. Čeprav če se dogaja to na par dni in ne vsak dan, potem je najbrž razdražen. če bi bil lačen, bi bilo najbrž vsak dan enako.

Meni se je tudi parkrat tako drl. In to tudi kakih 15 minuit po hranjenju. V glavi so mi odzvanjale besede patronažne, da mu takrat, če se to zgodi, NIKAKOR ne smem dati za jesti, ker bo ve še tisočkrat huje. Menda da sicer u nulo vlečejo takrat, ampak je pa potem grzno.  Ampak nekako mi ni dalo miru, zdelo se mi je, da je pa mogoče vendarle lačen in se mu dala jesti. In je bilo to to. Rabil in zahteval je več.

Se mi je pa parkrat drl tudi kar tako, iz meni neznanega razliga, takrat pa sem ga pač nosila, šla sva v spalnico, da sva bila sama v sobi in sem ga nosila gor in dol in mirila. To se je tudi parkrat zgodilo. Takrat je izgleda bil razdražen.

Poskusi mu ati več jesti. Ali ga večkrat pristavi ali pa steklenico. Potem boš pa videla.

(odgovor članu ***pika***)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: histeričen jok 4-mesečnika
12.5.2007 23:01:07   
miška piška
no, danes sem mu dala zvečer po dojenju še flaško 100ml in je vse popil in malo pojamral in zaspal... sedaj sva pa ravno po dojenju, torej je spal 4 ure in pol.
jutri bom šla po  tisto mleko, ki je bolj nasitno in mu ga dodajala zvečer. drug teden bom pa poklicala patronažno, da slišim še njeno mnenje glede uvajanja GH.
glede vsega tega sigurno premišljujem že ene 14 dni, a se nikakor ne znam odločiti.
se mi zdi, da rabi več kot samo moje mleko. vedno naju ful spremlja ko jeva- res bulji v krožnik in žlico... saj bom videla kako bo šlo. ne vem, sem se kar tako odločila, se mi zdi, da je najbolje da začnem uvajat hrano, saj mi kot izgleda manjka mleka... mogoče zato tudi joka čez dan, ker rabi nekaj več?!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: histeričen jok 4-mesečnika
13.5.2007 19:44:11   
PiaM
Tudi pri nas je bilo tako in so vsi pametovali kako jo dajejo krči, revica je bila pa lačna. user posted image

(odgovor članu miška piška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: histeričen jok 4-mesečnika
13.5.2007 22:04:03   
***pika***
Mogoče se ti splača zvečer štartat z rižolinom, če je mleko premalo.

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: histeričen jok 4-mesečnika
14.5.2007 10:17:34   
sreca212
Moja punčka je imela enak problem, pa sem ugotovila da ji ni pasal kravji mlek (ker se dojive), zato sem ga ukinila iz mojega jedilnika in od takrat ni nobenega joka več. Sedaj je stara skoraj 6 mes in sem ji že začela dodajat zvečer rižolino po žlički in bi ga pojedla kokr bi ji dala (hi,hi). Danes pride pa patronažna da mi pove glede uvajanja GH kajti tako nas gleda ko jemo, da mislim da je pripravljena na kakšen tak obrok.

(odgovor članu ***pika***)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: histeričen jok 4-mesečnika
16.5.2007 22:35:58   
kamy
Pa le nisem edina, ki se ji to dogaja! user posted image  Jaz sem tudi že čisto v razsulu, ker ne vem kaj naj naredim!user posted image  To se mi dogaja pribl. teden dni in upam, da bo kmalu minilo. Sva bili že pri P pa ni nič rekla, da bi bili zobki ali pa kaj drugega, kri je OK in vse ostalo tudi moja user posted image  pa še vedno tuli ko user posted image !
Ja potrpeti bo treba ne vidim druge!
LP;K

(odgovor članu sreca212)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: histeričen jok 4-mesečnika
16.5.2007 22:58:53   
miška piška
jaz sem mu danes že četrti dan zaporedoma dodala mleko (sem dala kar aptamil 2) in je OK. res, skoraj nič ne joka. danes zvečer je zaspal brez problema. včeraj sem mu dala eno flaško že popoldne, pa vedno vse popije.

žal, kot izgleda se bo treba sprijaznit, da nimam dosti mleka. ful mi je hudo, nalivam se z čajem, malinovcem in vsem možnim, pa nič...

pa čakam patronažno že cel teden, a ima ful gužvo. bomo kr začel jest HG, tamau že cel teden ponosno drži žlico v rokah in čaka... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: histeričen jok 4-mesečnika
18.5.2007 12:22:38   
annie17
Zdi se mi, da je to vendarle problem lakote, ce ti se flasko popapca. Probaj ponudit  flasko takoj po dojenju, pa bos videla!!!

Meni se je to zgodilo ze zelo hitro po porodu. Kljub vsem prizadevanjim, da bi dojila - pa naj rece kdo, kar hoce - ni in ni bilo mira. Mali je bil lacen, ceprav sem kolicinsko mela dovolj mleka, vendar pa ni bil nasiten al kako se to strokovno rece, ne vem. ce sploh kdo to od specialistov splh priznava: nekakovostno mleko.
Tak, da sem mu zacela dodajati Aptamil1, zdaj je pa mir pri bajti. No potem so se zaceli pa krci, pa je spet zacaran krog dretja.
Moras toraj ugotoviti, kaj je v tvojem primeru.

(odgovor članu miška piška)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: histeričen jok 4-mesečnika
18.5.2007 12:28:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: miška piška

jaz sem mu danes že četrti dan zaporedoma dodala mleko (sem dala kar aptamil 2) in je OK. res, skoraj nič ne joka. danes zvečer je zaspal brez problema. včeraj sem mu dala eno flaško že popoldne, pa vedno vse popije.

žal, kot izgleda se bo treba sprijaznit, da nimam dosti mleka. ful mi je hudo, nalivam se z čajem, malinovcem in vsem možnim, pa nič...

pa čakam patronažno že cel teden, a ima ful gužvo. bomo kr začel jest HG, tamau že cel teden ponosno drži žlico v rokah in čaka... user posted image user posted image user posted image


Ne se sekirat zaradi dojenja. Bodi vesela, da si ugotovila, kaj je in je otrok zdaj zadovoljen. To je najbolj važno. Bravo.

(odgovor članu miška piška)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?