Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: hippova kašica - koliko? 10.4.2007 13:58:17
|
|
|
|
eya
|
Če je prvič, mu daš kake 3 žličke, nič ne pogrevaj, na sobni T naj bo. Čeprav jaz sem začela tako, da sem mu dala najprej samo eno stvar, ne dveh naenkrat. Sem kar vzela jabolko, ga olupila, narezala na koščke, pokuhala par minut in speštala. Seveda se od tega ne bo najedel, bo le spoznaval malo nove okuse (in verjetno bo še nekaj časa tako, sploh glede na to, da je še zeeeelo majhen), tako da mu potem daj še njegovo običajno porcijo mleka Pa dober tek!
< Sporočilo je popravil eya -- 10.4.2007 13:59:05 >
|
|
RE: hippova kašica - koliko? 10.4.2007 17:22:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Se strinjam z eyo. Mislim, da je še malce prehitro. Sicer pa sama najbolj poznaš svojega otroka. Bi pa rajši samo z enim živilom probala. Samo jabolko probaj. Če pa bo kaj narobe pa rajši počakaj še kakšen teden, dva. Pa daj mu dopoldan, da ne boš imela zvečer in ponoči fešto. LP
|
|
|
|
RE: hippova kašica - koliko? 10.4.2007 18:59:35
|
|
|
|
tt79
|
Ja, nekaj žličk...saj boš itak sama videla kakšno bo zanimanje. Sicer pa raje poskusi z svežim sadjem kot industrijsko kašico, pša en okus, kot so napisale že zgoraj. No, pa še jaz bi z banano začela malo kasneje, ker ful zapira
|
|
|
|
RE: hippova kašica - koliko? 11.4.2007 11:11:49
|
|
|
|
Baucka
|
Jaz bi še na tvojem mestu počakala kakšen mesec ali dva. Moja je začela z GH komaj pri 8 mesecih, uvajat smo sicer začeli z 6,5 in sedaj zelo rada je.
|
|
RE: hippova kašica - koliko? 11.4.2007 19:03:56
|
|
|
|
sonjaka
|
Nič mu ni potrebno dajat. Z gosto hrano se začne po 6. mesecu, vsekakor pa ne pred 4. mesecem. Zakaj pa bi mu že zdaj dajala kašico?
|
|
|
|
RE: hippova kašica - koliko? 11.4.2007 20:51:21
|
|
|
|
mtina
|
Jaz sem Žanu začela dajat, ko je bil star 3 mesece in 14 dni. Začela sem z kuhano jabolko, korenčkom, banano (našega ni NIKOLI zaprla), cvetačo ... GH je takoj brez problemov sprejel, nehal se je tudi rediti in je sedaj prav fleten fantič. Še ni star 6 mesecev in že ogromno poje različne zelenjave. Na dan ima zelenjavni in sadni obrok, včasih še malce piščančka. Kdaj začeti boš sama najbolj vedela, saj želiš otroku najboljše. Bi pa res tudi jaz začela le z enim živilom, da vidiš reakcijo. Pa vsekakor bi kuhala, pripravljeno hranoi pa dajale le izjemoma. Čeprav je zelo fino, da poje kdaj tudi kakšen HIPP, da ni zmirčna Metka . Naš se z vsemi štirimi upira umetnim kašicam. Če te še kaj zanima, pa piši na ZS. Lep večer
|
|
RE: hippova kašica - koliko? 11.4.2007 22:43:31
|
|
|
|
klaja
|
Tudi jaz sem pričela z uvajanjem GH pri 4 mesecih in jo je lepo sprejela. Najprej le kaki dve žlički ali tri, potem pa stalno več. Sem ji pa vse sama kuhala doma, saj kupljenih kašic ni hotla jest. Se mi pa ne zdi nič prehitro za uvajat, nekateri prej, drugi pozneje. Če se mamici zdi, da je dojenček pripravljen na GH, potem naj mu ponudi in bo videla, kako se bo odzval.
|
|
|
|
RE: hippova kašica - koliko? 12.4.2007 9:20:55
|
|
|
|
skokica01
|
Po nasvetu moje pediatrinje, GH ni potrebno uvajat prezgodaj, zagotovo pa ne pred dopolnjenim 4. mesecem. Jaz bi na tvojem mestu še počakala.
|
|
|
|
RE: hippova kašica - koliko? 12.4.2007 12:17:05
|
|
|
|
alja01
|
Tudi mi smo začeli uvajati GH nekje na začetku 4m, najprej sem ji ponudila zmučkano banano, se je precej kremžila, pojedla pa ni veliko, 2-3 dni, nato kuhano jabolko, pa svežo jabolko, sedaj smo pa kr na kašicah, jabolko-banana, korenček-jabolko,hruška-jabolko. Vse zelo pridno papa in poje kr cel tamal HIPP. Zdaj razmišljam da bi skuhala kakšno zelenjavco. Vsako sadje pa sem uvajala 2-3 dni in opazaovala spremembe. Jih ni bilo, samo kakec se spreminja . Lp in veliko uspehov pri uvajanju GH.
|
|
RE: hippova kašica - koliko? 18.4.2007 10:52:02
|
|
|
|
BONHEUR
|
Jaz bi počakala še vsaj dva meseca... Ne vem, zakaj bi hitela, sploh, če se doji. Če je na aptamilu, bi pa počakala vsaj do četrtega meseca. Bi se preveč sekirala, če bi slučajno staknil kako alergijo. Jaz sem pri obeh počakala, da sta dopolnila šest mesecev (raje še kakšen teden več), čeprav je bilo včasih težko, ko sta kazala takšno zanimanje za hrano. Pa mi ni žal in zdaj oba rada jesta. Tudi glede alergij je zaenkrat še vse OK.
|
|
|
|
RE: hippova kašica - koliko? 18.4.2007 10:54:22
|
|
|
|
BONHEUR
|
Aja, še to sem hotela povedat, da se vedno čudim mamicam, ki se jim mudi uvajat GH, medtem ko bi jaz svoje otročke najraje celo prvo leto smao dojila. Ko je pa toliko bolj enostavno in praktično, ne sprašuješ se ves čas, a je zadosti pojedel in ali dobi vse, kar potrebuje.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?