Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: MATEJCK situacija-sta 2 sinova. tašča, njuna mama, mi je nedolgo nazaj šinfala punco od 1.brata (2 je moj , da nam bo bolj jasno). čeprav sem ji rekla, da mene ne zanima, to še vseeno govori, govori, razlaga.... Mogoce je potrebovala poslusalca, ki bi ji pomagal (odposlusal), da se malo spuca, razbremeni.... da predebatira celo... potem čez nekaj dni pa grejo skupaj na morje, pohvali se tašča, da pridejo vsak dan na kosilo. in potem se jaz vprašam, zakaj jo proti meni opravlja, ko pa je tako rada v njeni družbi?? Mogoce se ji je fajn zdelo. Mogoce se cuti zapostavljeno, pa se ji fajn zdi, da pridejo. Mogoce se zaradi sina trudi sprejeti snaho st. 1; Mogoce ji je vsec obcutek, da je nekomu potrebna, da ima priliko za nekoga nekaj narediti.... midve nimava takih rednih kontaktov, zato se mi poraja vprašanje-kaj pa pol o meni vse govori?? Mogoce nic, mogoce malo, mogoce veliko... mogoce dobro, mogoce neutralno, mogoce slabo.... kaj narediti? naslednjič, ko bo opravljala njegovo punco, kaj ji naj rečem, ker mene res ne zanima to nič, imam dost drugih stvari, ki me bolj zanimajo v življenju. Poslusaj in poskusi ugotoviti zakaj s teboj govori o tem o cemer govori... Poisci resnicne vzroke. potem je pa tašča takoj užaljena, surla do podna, ko ji kaj rečem. kaj narediti? Nikoli nisi pomislila, da se tasca na taksen nacin skusa zblizati s teboj? Navezati nek svojevrsni prijateljko zarotniski stik. Ce krenem iz pretpostavke, da snaho 1 ni obmetavala z zaljivkami in podobno, se razgovor o doloceni osebi lahko pelje ne da bi ta bil klasicno opravljanje in ne da bi imel za cilj nekoga ocrniti. O sebi ib ljudeh okoli nas se pogovarjamo. Mozno, da ti na tak nacin zeli povedati kaj njo moti, kako razmislja in ti ukazati na nekatere tvoje geste, besede, dejanja. poslušat se mi jo pa tud ne da, ker je v mojih očeh (tašča) hinavka prve klase. na žalost! A je sploh kaj kar se ti da v vezi s tvojo tasco?