Arabela
|
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca Ali otrok in žival pašeta skupaj? Definitivno da . Mislim, da je možnost odraščanja z živaljo ena od lepših stvari, ki jih lahko starš nudi otroku. Midva z možem sva oba odrasla ob psih in jih še danes obožujeva, zato želiva, da ima tudi mali do njih spoštljiv odnos. Najina psička NI hišni ljubljenček, ampak je družinski član. Vseeno pa sem mnenja, da ob otrocih psov ne bi smeli imeti tisti, ki o njih nimajo pojma.Psi so kompleksna bitja z lastno osebnostjo in drugačnim načinom razmišljanja. In če o pasji psihologiji nič ne vemo, se dogajajo razni napadi psov na otroke in podobno. Največji problem nastane, kadar je pes pri hiši pred otrokom in se mu s prihodom otroka odvzame privilegije in pozornost. Kdo pa ne bi bil ljubosumen, če je prej lahko ležal na kavču, postelji, se crkljal pri gospodarju, dobival kuhane obroke, bil vsak dan po več ur na sprehodu itd, zdaj pa kar naenkrat dobiva brikete, nobene pozornosti, komaj ga opazijo, od dojenčka ga pa samo podijo. Midva imava zelo prijazno zlato prinašalko, s katero se veliko ukvarjava. Mož hodi z nji na treninge (šola se za reševalnega psa), privilegijev ima pa kvečjemu še kakega več. Dojenčka sva ji predstavila takoj po prihodu i porodnišnice, nekaj časa je bila malo zbegana nad novim tempom, zdaj je pa že vse po starem. Kar se tiče čistoče - sesam vsak dan, pomivam po potrebi, psička pa je skopana enkrat na mesec. Večkrat ji dovoliva, da Anžeta malo polupčka, ponavadi pred kopanjem. Pa tudi če sem pa tja kakšen poljubček faše, ga zato ne hitim sterilizirat od nog do glave, saj pesjanka ni kužna in dosti več bacilov prinesejo kaki obiski na rokah. Je pa postala ful zaščitniška, ko smo na sprehodu, se od vozička ne premakne niti za cm, tujcev pa sploh ne pusti zraven. Je pa nikoli ne bi pustila same z otrokom. Sicer ji 200% zaupam, da mu ne bi nič naredila, vseeno pa tega nočem testirati. Se podpišem pod krfjolco... Vendar imamo mi rotweilerko.... Na začetku je bila zmedena, sedaj pa je otroka lepo sprejela... kadar grem na sprehod z vozičkom gre psička večinoma z nama... tudi včasih otroka poliže, pa je ne kregam, ker tako kaže pripadnost... Dlake.. ko se misi pač večkrat sesamo.. v tem času je več mojih las kot dlak... Kako bo ko bo mala začela plaziti pa bomo videli.. ampak otroka tudi nikoli ne puščam samega s psom...