|
RE: herpes, afte, slinavka??? 29.12.2007 18:40:43
|
|
|
|
Seven*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Bini, jaz ne vem, kako hudo obliko ima tvoje dete. Če ima par spuščajev, najbrž res ni hudega. če pa ima cela usta polna, potem pa to res boli. Resnično je treba samo čakat, da mine. Je pa tudi res, da so naši zdravniki, kot sem že večkrat napisala v 80% nesposobni in da je mene ravno moja osebna zdravnica, ki sem jo takrat imela, zaj...., ker mi je dala mazilo, ki hladi, ala calgel, kljub temu, da sem ji povedala, da meni vedno te reči stvar poslabšajo (saj nisem prvič imela tega, samo tistikrat je bila najhujša doživeta oblika pri meni). In se mi je fuuul poslabšalo, izbuhe novih in novih spuščajev sem imela. Nismo vsi enaki. Tako da...zdravnikom jaz ne zaupam. Niti malo majčkeno več. Ob tako hudih izkušnjah so zame v 80% nesposobneži- Tako mi je hudo ob tem destvu, da se ne moreš zanesti nanje, pa bi jih včasih tako zelo rabil. Dobro da je vsaj nekaj zelo sposobnih. Neka zdravnica mi je pri vseh teh spuščajih na urgenci rekla, zakaj jokam, ko to vendarle ni nič , meni so solze od bolečin dol tekle, čeprav imam kar ok prag bolečine, ker nisem mogla obraza premaknit, ne da bi se mi slina dotaknila kakega od spuščajev, in tisto je bolelo za umret, ne hecam se, vendar sem imela jaz to zelo zelo hudo obliko. Naslednji dan sem pristala na infekcijski. Trajalo je tri tedne, da sem se pozdravila. Sicer pa dajo, ja, dajo viroleks ali valtreks. in ja, tisto pomaga. predpisujejo pa ne, ker je draaaago. Je samo za take primere, kot sem bila jaz takrat. Od takrat naprej ga dobim, ker vedo, do česa lahko pride. In ja, saj veš, seven, da gre za virus iz iste skupine virusov. Torej če bo hujše, pojdi nazaj, če pa bo šlo nazaj samo od sebe, pa hvala bogu. Seveda je več verjetnosti, da se bo vse pozdravilo ok in samo od sebe. Vendar ne glede na to, herpes virusi v nobeni obliki niso za jemat kot nekaj brezveznega. Gina, lej, saj se strinjam, da lahko iz herpetične okužbe pride do hudih komplikacij, ampak le te so res redke. Tudi sama ne zaupam zdravnikom, oz. zaupam zelo redkim (btw, tale Tanč na MON-u ve kaj govori, vsaj po odgovorih, ki jih preberem). Ampak če tak pogledaš, so lahko komplikacije skoraj vsepovsod. Recimo šklatinka oz. steptokokna angina lahko pusti posledice na srcu, ob pljučnici lahko umreš itd itd. Moj je imel komplikacijo virusa herpesa in sicer na roženici očesa. Mu je grozilo, da ne bo nikoli več videl normalno. Ampak saj pravim zadeve so precej redke.. Gina, Virolex pa omejeno predpisujejo predvsem zaradi vsemogočih stranskih učinkov in dajejo ko je to res potrebno. Vsaj tako sem slišala, stanejo pa nekaj čez 9 evrov in so za doplačat, tako da ni neka cena.. Sem ravnokar preverila. Bini, ti spremljaj zadevo
|