Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: hemogram- razlaga izvida -prosim 21.3.2012 17:51:35
|
|
|
|
Doll
|
hemoglobin prenizek( L),Fe prenizko(L) ,sedimentacija(H) višja od refrenčenih vrednosti Slabokrvnost,visoka sedimentacija, - povezana z vnetjem ali ....je pa nespicifičen marker,ker pač ne znamo kaj te tare.In je čist nesmiselno interpretirati samo izvide
< Sporočilo je popravil Doll -- 21.3.2012 17:59:14 >
|
|
|
|
RE: hemogram- razlaga izvida -prosim 21.3.2012 18:59:51
|
|
|
|
poli*
|
Moramo vedeti ali je to izvid otroka ali odrasle osebe, ker se nekatere vrednosti lahko zelo spreminjajo glede na starost.
|
|
|
|
RE: hemogram- razlaga izvida -prosim 21.3.2012 19:02:27
|
|
|
|
LuLu
|
Lahko tu nekaj vprašam? Kako znižati sedimentacijo? Vnetje,...
|
|
|
|
RE: hemogram- razlaga izvida -prosim 21.3.2012 19:04:30
|
|
|
|
poli*
|
SR in CRP sta pokazatelja vnetja oz. nekega dogajanja v telesu. Znižata se samo, ko oseba ozdravi oz. se vnetje popravi.
|
|
|
|
RE: hemogram- razlaga izvida -prosim 21.3.2012 19:17:58
|
|
|
|
Pilar
|
gre za odraslo osebo...ma sej zdej malo berem po internetu in sem itak našla že vse simptome , zdej sem pa res živčna
|
|
|
|
RE: hemogram- razlaga izvida -prosim 21.3.2012 19:24:09
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pilar gre za odraslo osebo...ma sej zdej malo berem po internetu in sem itak našla že vse simptome , zdej sem pa res živčna A si do raka prišla? Ponavadi jaz, včasih s knjigami, danes z googlom, vedno pridem najmanj do raka. Včasih pa bi že morala biti mrtva
|
|
|
|
RE: hemogram- razlaga izvida -prosim 21.3.2012 19:41:24
|
|
|
|
Pilar
|
A si do raka prišla? Ponavadi jaz, včasih s knjigami, danes z googlom, vedno pridem najmanj do raka. Včasih pa bi že morala biti mrtva user posted image Itak. In sem v tej fazi. ko mi sploh ni smešno. Delam na OI.
|
|
|
|
RE: hemogram- razlaga izvida -prosim 21.3.2012 19:42:22
|
|
|
|
Paštetka
|
OI olimpijske igre
|
|
|
|
RE: hemogram- razlaga izvida -prosim 21.3.2012 19:58:10
|
|
|
|
Pilar
|
Đizus. OI = onkološki inštitut.
|
|
|
|
RE: hemogram- razlaga izvida -prosim 21.3.2012 20:02:05
|
|
|
|
Paštetka
|
In zakaj ne bi mogla delati na tem, da bi šla na olimpijske igre? Jaz sem tako razumela. Ja, džizus. Če tam delaš potem bi itak že mogla vedeti o čem govorijo številke. Džizus, kako to ne veš?
|
|
|
|
RE: hemogram- razlaga izvida -prosim 21.3.2012 20:02:40
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pilar Đizus. OI = onkološki inštitut. To me je spomnilo, ko sem pred leti delala ene ankete v KCM (aja, bolnica Mb ) in čistilko vprašam, ki pa kje je ta in oni oddelek, ona pa meni, ja kak te tega ne veste?... Hvala bogu, da nisem vedla, da nisem rabla vedeti nikoli.
|
|
|
|
RE: hemogram- razlaga izvida -prosim 21.3.2012 20:03:00
|
|
|
|
*viva*
|
Samo za info, ne skrbet preveč, hemoglobin ni tako nizek (moj standardni je okrog 90, čeprav je meja za ženske 130), Fe je kar nizek ampak za popolno sliko bi potrebovala še transferin, ki pove koliko je zalog železa. Sedimentacija kaže na vnetni proces. Ne obremenjuj se preveč, najbrž gre samo za obliko anemije, lahko je tudi od stresa vse skupaj, ta namreč tudi poveča vnetne faktorje. Če delaš na OI potem najbrž veš, da je za diagnozo potrebno več preiskav kot le ta osnovna krvna slika... 15 globokih vidihov en daljši sprehod pa boš videla, da ni tako črno kot izgleda ;)
|
|
|
|
RE: hemogram- razlaga izvida -prosim 21.3.2012 20:06:35
|
|
|
|
TomTaylor
|
Dobro, ampak človeku glih ni do zezanja zdejle sploh če dela na OI in vsakodnevno srečava rakave bolnike. In potem, če ima še sam slab izvid (predvidevam, jz sicer nimam pojma o izvidih) mu res ni šala tole no...Pa tudi na OI so različni poklici, tudi taki, ki nimajo nobene zveze s krvnimi preiskavami. Malo empatije prosim.
|
|
RE: hemogram- razlaga izvida -prosim 21.3.2012 20:10:49
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Malo empatije prosim. Pred enim tednom naredila krvno sliko in podoben izvid. A se ne počuti telo bolje, če kaj zabavnega prebere, nasploh, ker so taki izvidi lahko predvsem posledica stresa? Malo drugače se na vso stvar pogleda in se vidi, da ni nič slabega v nobenem postu.
|
|
|
|
RE: hemogram- razlaga izvida -prosim 21.3.2012 20:15:34
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Malo empatije prosim. Pred enim tednom naredila krvno sliko in podoben izvid. A se ne počuti telo bolje, če kaj zabavnega prebere, nasploh, ker so taki izvidi lahko predvsem posledica stresa? Malo drugače se na vso stvar pogleda in se vidi, da ni nič slabega v nobenem postu. A ti vsak dan srečaš rakave bolnike ali kako? Sej jz vem, da nobena ni mislila nič slabega, hec mora bit, samo je treba imeti malo občutka kdaj se hecat in kdaj ne. Fino bi blo razumeti nekoga, ki vsak dan vidi 100 bolnih ljudi kako se počuti. Verjemi, da mu ni ravno do heca no, pa čeprav se, recimo, izvidi izkažejo kasneje za solidne. In ko je človek tako prestrašen kot avtorica, se telo ob šalah sploh ne počuti dobro, res ne. Še huje mu je, ker ni razumljen.
< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 21.3.2012 20:18:02 >
|
|
RE: hemogram- razlaga izvida -prosim 21.3.2012 20:21:31
|
|
|
|
Paštetka
|
Če delam na OI in me je strah diagnoze prvo pokažem izvide kolegici sestri tam. Poleg tega se lahko tudi pogovori tam z zdravniki itd. Ne glede na to kaj počnem tam. Poleg tega je ena že zgoraj napisala, da je potrebnih več testov, da se potrdi diagnoza. Glede na te tri številke, ki jih je dala bi lahko bilo marsikaj. Tudi zaradi preveč športanja, naprezanja, bi lahko te cifre padle. Jaz sem bila vedno slabokrvna, ko sem se ukvarjala s športom. Poleg tega so pomembni levkociti pri raku, ki narastejo v nedogled. Ampak glede na njena prva dva posta nikakor ne moreš sklepati, da govori o raku. Empatija, ja! Vendar prosim.... Študentje zdravniki imajo tudi vsi vse bolezni o katerih študirajo. Hočem povedati, ne sklepati vnaprej dokler ni potrjeno ali vsaj obstaja sum na to. Uporabnica ni niti o tem govorila.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?