|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hemogram- razlaga izvida -prosim
21.3.2012 17:25:41   
Pilar
Ojla...hemoglobin je 108, Fe 2.34, SR je 31.....a mi lahko napišete, kaj bi to pomenilo, terapija, karkoli...lahko privat, Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hemogram- razlaga izvida -prosim
21.3.2012 17:51:35   
Doll
hemoglobin prenizek( L),Fe prenizko(L) ,sedimentacija(H) višja od refrenčenih vrednosti

Slabokrvnost,visoka sedimentacija, - povezana z vnetjem ali  ....je pa nespicifičen marker,ker pač ne znamo kaj te tare.In je  čist nesmiselno interpretirati samo izvide

< Sporočilo je popravil Doll -- 21.3.2012 17:59:14 >

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.3.2012 18:59:51   
poli*
Moramo vedeti ali je to izvid otroka ali odrasle osebe, ker se nekatere vrednosti lahko zelo spreminjajo glede na starost.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.3.2012 19:02:27   
LuLu
Lahko tu nekaj vprašam? Kako znižati sedimentacijo? Vnetje,...

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.3.2012 19:04:30   
poli*
SR in CRP sta pokazatelja vnetja oz. nekega dogajanja v telesu. Znižata se samo, ko oseba ozdravi oz. se vnetje popravi.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.3.2012 19:17:58   
Pilar
gre za odraslo osebo...ma sej zdej malo berem po internetu in sem itak našla že vse simptomeuser posted image , zdej sem pa res živčna

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.3.2012 19:24:09   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Pilar

gre za odraslo osebo...ma sej zdej malo berem po internetu in sem itak našla že vse simptomeuser posted image , zdej sem pa res živčna

A si do raka prišla? Ponavadi jaz, včasih s knjigami, danes z googlom, vedno pridem najmanj do raka. Včasih pa bi že morala biti mrtva user posted image

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.3.2012 19:41:24   
Pilar
A si do raka prišla? Ponavadi jaz, včasih s knjigami, danes z googlom, vedno pridem najmanj do raka. Včasih pa bi že morala biti mrtva user posted image

Itak. In sem v tej fazi. ko mi sploh ni smešno. Delam na OI.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.3.2012 19:42:22   
Paštetka
OI olimpijske igre user posted image

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.3.2012 19:58:10   
Pilar
Đizus. OI = onkološki inštitut.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.3.2012 20:02:05   
Paštetka
In zakaj ne bi mogla delati na tem, da bi šla na olimpijske igre? user posted image
Jaz sem tako razumela.
Ja, džizus. Če tam delaš potem bi itak že mogla vedeti o čem govorijo številke. Džizus, kako to ne veš? user posted image

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.3.2012 20:02:40   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Pilar

Đizus. OI = onkološki inštitut.

user posted image  To me je spomnilo, ko sem pred leti delala ene ankete v KCM (aja, bolnica Mb user posted image ) in čistilko vprašam, ki pa kje je ta in oni oddelek, ona pa meni, ja kak te tega ne veste?... Hvala bogu, da nisem vedla, da nisem rabla vedeti nikoli.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.3.2012 20:03:00   
*viva*
Samo za info, ne skrbet preveč, hemoglobin ni tako nizek (moj standardni je okrog 90, čeprav je meja za ženske 130), Fe je kar nizek ampak za popolno sliko bi potrebovala še transferin, ki pove koliko je zalog železa. Sedimentacija kaže na vnetni proces. Ne obremenjuj se preveč, najbrž gre samo za obliko anemije, lahko je tudi od stresa vse skupaj, ta namreč tudi poveča vnetne faktorje.

Če delaš na OI potem najbrž veš, da je za diagnozo potrebno več preiskav kot le ta osnovna krvna slika... 15 globokih vidihov en daljši sprehod pa boš videla, da ni tako črno kot izgleda ;)

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.3.2012 20:06:35   
TomTaylor
Dobro, ampak človeku glih ni do zezanja zdejle sploh če dela na OI in vsakodnevno srečava rakave bolnike. In potem, če ima še sam slab izvid (predvidevam, jz sicer nimam pojma o izvidih) mu res ni šala tole no...Pa tudi na OI so različni poklici, tudi taki, ki nimajo nobene zveze s krvnimi preiskavami. Malo empatije prosim.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.3.2012 20:10:49   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Malo empatije prosim.

Pred enim tednom naredila krvno sliko in podoben izvid. A se ne počuti telo bolje, če kaj zabavnega prebere, nasploh, ker so taki izvidi lahko predvsem posledica stresa? Malo drugače se na vso stvar pogleda in se vidi, da ni nič slabega v nobenem postu.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.3.2012 20:15:34   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Malo empatije prosim.

Pred enim tednom naredila krvno sliko in podoben izvid. A se ne počuti telo bolje, če kaj zabavnega prebere, nasploh, ker so taki izvidi lahko predvsem posledica stresa? Malo drugače se na vso stvar pogleda in se vidi, da ni nič slabega v nobenem postu.

A ti vsak dan srečaš rakave bolnike ali kako? Sej jz vem, da nobena ni mislila nič slabega, hec mora bit, samo je treba imeti malo občutka kdaj se hecat in kdaj ne. Fino bi blo razumeti nekoga, ki vsak dan vidi 100 bolnih ljudi kako se počuti. Verjemi, da mu ni ravno do heca no, pa čeprav se, recimo, izvidi izkažejo kasneje za solidne. In ko je človek tako prestrašen kot avtorica, se telo ob šalah sploh ne počuti dobro, res ne. Še huje mu je, ker ni razumljen.

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 21.3.2012 20:18:02 >

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.3.2012 20:21:31   
Paštetka
Če delam na OI in me je strah diagnoze prvo pokažem izvide kolegici sestri tam. Poleg tega se lahko tudi pogovori tam z zdravniki itd. Ne glede na to kaj počnem tam.
Poleg tega je ena že zgoraj napisala, da je potrebnih več testov, da se potrdi diagnoza. Glede na te tri številke, ki jih je dala bi lahko bilo marsikaj. Tudi zaradi preveč športanja, naprezanja, bi lahko te cifre padle. Jaz sem bila vedno slabokrvna, ko sem se ukvarjala s športom.
Poleg tega so pomembni levkociti pri raku, ki narastejo v nedogled.
Ampak glede na njena prva dva posta nikakor ne moreš sklepati, da govori o raku. Empatija, ja! Vendar prosim....
Študentje zdravniki imajo tudi vsi vse bolezni o katerih študirajo.
Hočem povedati, ne sklepati vnaprej dokler ni potrjeno ali vsaj obstaja sum na to. Uporabnica ni niti o tem govorila.

Neposredna povezava do sporočila: 17
21.3.2012 20:22:02   
LuLu

A ti vsak dan srečaš rakave bolnike ali kako? ...

Ok, no... sicer pišeš o počutju drug osebe, ampak to zdaj kaj midve delava je bolj depresivno od tistega prej. Končujem...

Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?