|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hemoglobin v nosečnosti
13.4.2007 13:01:34   
kobacaj

Ojla!

Mene pa zanima kako pogosto so vam ginekologi v času nosečnosti vzeli kri, še posebej me zanima kolikokrat hemoglobin. Sem v 35. tednu nosečnosti in mi je moj ginekolog kontroliral kri samo trikrat (3X za toksoplazmozo, 1X sifilis in 3X hemoglobin). Prejšnji teden mi je napregledu kontroliral toksoplazmozo in Hb, vendar še to samo na mojo pobudo in vprašanje kaj je pa s Hb. No in nato lepo čez dva dni dobim domov po pošti recept za Retafer-železo; izvid Hb 105.Sem bila kar malo jezna, ker če ga ne bi prosila sploh ne bi vedela za slabokrvnost. Mislom, da ni potrebno posebej omenjati, da dela kot privatnik na koncesijo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hemoglobin v nosečnosti
13.4.2007 13:16:44   
Tracy
Tudi meni v nosečnosti, čeprav imam zelo nizek hemoglobin (tudi pod 90) preverja 3x mogoče 4x. Že pri kakem drugem testiranju so ugotovili da potrebujem dodatek železa, in so mi ga predpisali. V prvi nosečnosti sem imela po porodu hemoglobina za izvoz, prej pa pod kritiko.
Nič se ne sekiraj, in se ne huduj na G. Če je bilo do 35 tedna vse OK z HGb, potem že ni take panike.
lp

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu kobacaj)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.4.2007 13:30:37   
Naty*Taja
Jaz sem ga imela že na začetku druge nosečnosti 81! (mimogrede, to se smatra že kot rizična nosečnost!) pa mi je vsega skup dvakrat preverjala!
Baje do večkrat nisem bila upravičena - mislim, da bom mogla g menjat!

MONTIGNAC

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.4.2007 13:44:44   
abi
Tudi pri meni je bilo isto. user posted image
Ko so v porodnišnici gledali materinsko knjižico so se kar križali.
Seveda so mene tudi doletele Retafer tablete ampak po porodu, čeprav sem bila slabokrvna že kar nekaj časa pred porodom.
Eh.... v druge bom pač sama bolj kontrolirala zadevo.

(odgovor članu kobacaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.4.2007 14:04:54   
Maleal
Meni so vzeli kri 3 krat in kontrolirali Hb,je pa v nosečnosti normalno,da je nižji,do 100 je meja,tak dabrez panike.

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.4.2007 14:07:04   
Maleal
Še to pij sok rdeče pese,jej suho sadje,dosti zelenjave,pa kak deci rdečega ti tudi nebo škodo.user posted image

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu kobacaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.4.2007 15:43:29   
Mehičanka
Meni je Hb kontrolirala 5-krat in še to 2-krat na mojo pobudo, ker sem bila skoz na meji. Njej se to ni zdelo nič hudega...Ko sem videla, da mi sirup rdeče pese nič ne pomaga, pa sem ji kar rekla, naj mi ene tablete napiše. Dobila sem Retafer, pa ga žal nisem prenašala. Prosila sem jo, če mi lahko napiše Ferrum Lek, ki sem ga jemala še pred nosečnostjo, pa ni hotela nič silšat. Posledično sem imela takoj po porodu Hb 89, pa nisem nič preveč krvavela pri porodu, moja dojenčica pa je že pri 6m morala jemati sirup Ferrum Lek.
S tem se sploh ni za hecat. Da ne govorim, kako to vpliva na splošno počutje po porodu. Res si skušaj pomagati še s kakšnimi drugimi nadomestki.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.4.2007 16:52:07   
kobacaj
Vsem hvala lepa za odgovor, sem se verjetno res malo prestrašila. Res, da tudi sama delam v zdravstvu, sicer ne na področju ginekologije, ampak pri nas kar hitro ukrepamo na slabokrvnost, pod 100 Hb nekateri naši zdravniki predpisujejo že transfuzijo, da o vsakodnevnem odvzemu in kontroli krvi ne govorim. Zdaj vsaj vem za slabokrvnost in bom tudi sama še kaj naredila s pomočjo prehrane (nisem imela pa s tem drugače nikoli težav). Me je pa res zanimalo kako pogosto se mora in se kontrolira kri v času nosečnosti.

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.4.2007 17:09:32   
N _ B
Meni je do 30. tedna vsakič kontroliral (na 4 tedne) Hb oz. vsakič sem imela celoten hemogram (levkociti, trombociti,.....). Poleg tega pa še ostale preiskave, ki spadajo k nosečnosti (toksa, sifilis,... - 2x) ter 1x na 2 meseca jetrne teste (preeklampsija v 1. user posted image ) . Sedaj bodo pregledi pogostejši in mislim, da mi bo isto.

Jaz imam drugačne težave - previsok Hb user posted image . No sedaj naj bi bil v mejah normale za nosečko - 130 (s pomočjo kemije na žalost).

< Sporočilo je popravil N & B -- 13.4.2007 17:17:40 >

(odgovor članu kobacaj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.4.2007 18:06:14   
pikica13
Kobacaj, če delaš v zdravstvu bi MORALA vedet, da so tudi eritrociti pomembni. Če jih imaš dovolj, hb pa na meji sploh ni panike!

Lp

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.4.2007 20:11:27   
Naty*Taja
Ko smo že ravno pri temle železu - če katera rabi imam še neporabljene retafer tablete in mi jih je ful žal stran vržt! Mi jih je moja napisala še za po porodu - men so pa v bolnici testirali in je bilo čist normalno, tak da mi je tist retafer pomagal, sam vedla nisem, ker ni blo več testa..... no ja..
Če bi katera mela, naj kar javi na zs! So čist vredu. rok je do 2008.

MONTIGNAC

(odgovor članu pikica13)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.4.2007 19:27:20   
kobacaj

Ja jaz vse vem, da so pomembni tudi eritrociti, pa če mi moj ginekolog sploh ne kontrolira drugega ko samo Hb, toksoplazmozo in enkrat za sifilis, pa še tega ne bi če ne bi bila sama tečna in sitna. Po porodu ga pa itak nameravam zamenjat. Saj dokler je bilo "vse ok" vsaj Hb nisem nič komplicirala, zdaj pa če ne bo drugače bom pa v službi prosila, da mi vzamejo kri.

(odgovor članu pikica13)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.4.2007 19:40:53   
Strawberrie Cherrie
Mislim, da vsega skupaj 5x, ker sem imela na začetku ful nizkega - 102, potem se je pa postopoma zviševal.

(odgovor članu kobacaj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.4.2007 20:02:45   
Anonimen
V prejšnji nosečnosti 3x, zdaj ko sem nekje na sredini že 2x. user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
14.4.2007 23:29:30   
pikica13
Kobacaj, pa prosi osebnega zdravnika za napotnico za KKS. 2x letno si upravičena preventivno, glede na nosečnost pa itak. Mislim, da te  ne bi smel zavrnit, mu pač pojasni kako je z tvojim G.

Obilo sreče ti želim!!
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.4.2007 8:42:37   
lunca2
Zdravo!

Meni je ginekologinja do sedaj redno kontrolirala kri. Le nazadnje ko sem bila mi ni dala napotnice za laboratorij. Meni je redno kontrolirala kri zaradi prebolele levkemije (rak v krvi), ki sem ga prebolela leta 1998 in leta 2001. Samo zaradi tega drugače pa ne dajejo redno na kontrole krvi.user posted image

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu pikica13)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.4.2007 16:34:28   
baja*
Do zdaj so mi kri pregledali dvakrat, sem pa v 28. tednu. Se mi zdi čisto ok, če nosečnost poteka bp.

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.4.2007 8:49:58   
Anonimen
Jaz sem imela prvo posvetovalnico pri 14. tednu in od takrat vsak mesec.
Kri mi vzamejo na vsakem pregledu ter preverijo vrednost hemoglobina.
Zdaj sem v 26. tednu, so mi ga preverili 3x.

Prvič še test za toxoplazmozo in sifilis, zdaj v četrtek imam spet, pa bodo ponovno preverili za toxo, ravno tako hemoglobin.

Bolj proti koncu so pregledi bolj pogosti, vendar kri vzamejo vedno.

(odgovor članu baja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?