|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   grozno slabo
20.9.2009 15:16:05   
Anonimen
Pozdravljene, sem anonimna, ker še nihče ne ve za mojo nosečnost, tudi moje forumovke ne še. Sem v 6 tednu in mi je tako grozno slabo cel dan, bi jedla, pa vse smrdi, pa sem lačna, pa ne morem. Bruham pa nič, sem pa tako utrujena, da bi lahko cel dan spala, če ne bi imela enega pikca že doma. Mi v prvi nosečnosti niti približno ni bilo tako slabo. Zdaj sem pa tako utrujena, ker mi ne znese počivat, da me skoraj vsak dan boli glava. Kaj bi lahko grickala ali pila, da bi mi bilo malo manj slabo? Glede počivanja vem, da bi morala malo več, se bom potrudila, če bo zneslo. Sploh ne razmišljam o bebici v meni, ker sem tako slaba, prav pogrešam pravi prijetni občutek nosečnosti. Sem se malo razpisala, če bo kaj boljeuser posted image . Lep dan.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: grozno slabo
20.9.2009 15:24:01   
mateyka
meni je bilo grozno slabo (cele dneve) non stop prve 3 mesece user posted image in nič ni pomagalo ker mi je bilo po vsemu slabo. in slabo, če nisem nič jedla. v glavnem - sufer.. upam, da bo v drugo kaj bolje, ko bomo naredili novega šlana seveda user posted image
počivaj in poglej kako zanimivo serijo? jaz bi pogledala vse sezone seinfelda recimo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.9.2009 17:00:34   
Hope2
Nenormalno mi je bilo slabo do ene 14 tedna, hvalabogu nisem niti 1x bruhnila. Pa hvala bogu, da sem si našla vsaj nekaj stvari, ki sem jih lahko jedla. Če se nisem držala teh svojih čudnih navad za prehrano se mi je slabost tako povečala, da bi se najraje nekam pogreznila. Meni je zelo pasala juhica, katera koli in vedno ob 10 uri zjutrajuser posted image , ob 9 pa obvezno banana, ob 12 pa je moglo bit obvezno kosilo.

Nekateri priporočajo krekerje, grisine, prepečenec, ingverjeve bombone, ampak meni je po tem bilo še bolj slabo. Pejd v štacuno in si oglej kaj ti paše, sam pazi, da ne boš tam bruhnila ob pogledu na kako hrano, ki ti najmanj pašeuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 20.9.2009 17:03:31 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.9.2009 17:26:48   
endrina
meni je fejst pomagalo če sem zjutraj na teššče, takoj ko sem se zbudil, spila kislo mleko ali kefir. slabost je kar naenkrat izginila.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.9.2009 17:36:52   
Anonimen
Hej, anonimna. Tudi sama se srečujem s to nosečniško "tegobo". Noseča 5 tednov in mi je vsake toliko (zanesljivo pa vsak dan vsaj 1x, raje večkrat) slabo. Nekako sem posumila, da mi je slabo po čem sladkem, npr. sadnem jogurtu. Pomaga (trkam, da mi bo tudi naprej pomagalo) čaj poprove mete in bobi palčka. Se mi je pa tek zmanjšal, čeprav danes mi je celo uspelo nekaj več pojest za kosilo kot le košček piščanca. Upam /zate in zame/, da slabost čimprej mine in je le spremljevalka srečne, zdrave nosečnosti!

(odgovor članu endrina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
20.9.2009 20:06:23   
Anonimen
Meni je dala v prvi nosečnosti odličen recept ena punca v lokalu, kamor smo hodili na kavo - predlagala je limonado - in je vsaj začasno res bilo OK user posted image .
Sedaj sem drugič noseča, v 5 tednu in zaenkrat slabosti (še) ni. Mi tako čisto paše user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
20.9.2009 20:20:35   
Anonimen
Uh slabost .. ne me spominjat ... tut men je bil prve 3 mesece grozno slabo in vse mi je totalno smrdelo, bruhat pa nisem mogla ... pa sem si ful žlela, da bi mi vsaj za kako minuto odlglo ... jedla sem pa sem pa tja kako grozdje in pa jogurt iz flaše, da ga nisem vohala zraven in to je bilo to ... tak da sem shujšala za 4 kg v prvih 3h mesecih.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
20.9.2009 20:34:09   
blaža
pri prvi nosečnosti sem šla dol -11kg, pri drugi pa -12kg. Vse zaradi slabosti. Vse mi je smrdelo, pa skozi sem bla v bolnici na infuziji, ker vase nisem spravla niti navadne vode.

Pri drugi mi je blo zelo hudo, ker sem mela še 4 letnega sina doma s tatijem in mi je blo res težko.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.9.2009 21:02:17   
veronikab
Meni je bilo tako slabo, da sem zaradi nenehnega bruhanja (v sebi nisem obdržala niti en požirek vode, kaj šele kaj drugega), pristala na urgenci in bila sprejeta na ginekološki oddelek KC zaradi dehidracije. Tam sem cel teden bila priklopljena na infuzijo, pojedla nisem skoraj ničesar, če pa sem že kaj spravila vase, je pa takoj spet šlo iz mene.
Huda slabost je trajala od 7. tedna pa do 5. meseca, pol pa je počasi začela izvenevat. Shujšala sem 7 kg, pol, ko se mi je pa odprlo, sem pa jedla, ko da še nikoli nisem hrane videla.

No meni je malo pomagalo, če sem spila kak požirek coca cole.

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.9.2009 21:18:20   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

meni je bilo grozno slabo (cele dneve) non stop prve 3 mesece user posted image in nič ni pomagalo ker mi je bilo po vsemu slabo. in slabo, če nisem nič jedla. v glavnem - sufer.. upam, da bo v drugo kaj bolje, ko bomo naredili novega šlana seveda user posted image

Ehm, če te lahko najprej malo prestrašim, meni je bilo v drugo še mnogo mnogo huje kot prvič, čeprav si nisme mislila, da je to sploh možno. Za popenit je bilo, bruhala sem tudi po 5x na dan do dopolnjenega 16. tedna. Ampak zdaj te bom pa še malo potolažilauser posted image : v tretje sem bila na začetku bila ko roža, slabosti je bilo komaj za vzorec (jemala sem neke homeopatske globule, ampak ne bom zdaj trdila, da je bilo to odločilno). Hecno je, ker so vsi trije fantje, sem najprej mislila, da bo zdaj punčka, ko je bila taka razlika, ampak imamo 3d dokaz, da bo spet fantičekuser posted image .

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.9.2009 9:08:12   
Teja K
pozdravljene!

Tudi mene daje slabost in neprestano se mi vrti in boli glava. Bruhala še nisem, sem pa komaj zadržala, da ne omenjam muk, ko si umivam zobe, groznooooooooooo....

Sem pa sedaj se odpovedala kavi (ki je bila do sedaj vir mojega prebujanja) in moram rečt, da opazim razliko. Sem pa prebrala v eni revije, da pomaga sveža limona. Meni pomaga tudi mrzlaaaaaaaaaaaaa voda, ali pa mrzlo sadje. Zadnjič sem si za kosilo privoščila sladoled, ker mi edino ob tem ni šlo na bruhanje.

Največ pa priporočajo ingver, ampak ga še sama nisem do sedaj sprobala.

Upam, da ti bo katera stvar pomaga.

Ne vem pa zakaj, se mi nenormalno lušta mrzla lubenica user posted image , ki je pa sedaj ni več za dobit, sem si zato nabavila melono, ki tudi paše user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.9.2009 9:16:12   
pety78
Saj ne vem, ali ti naj napišem, kako sem jaz preživela moje slabosti...

V službi sem spila ziher 2 piksni coca cole,pa po požirkih, potem sem jedla sendviče s pršutom, pa prežvečila ogromno žvečilnih gumijev. Po moje sem mela eno tisto okroglo posodo za 2 dni.user posted image Potem sem pa lizala lizike z okusom coca cole, tu in tam jo pomočila v prah od cedevite, če pa ni blo lizike, je bil prst tudi dober. Uf, sama zdrava hrana...user posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.9.2009 10:10:41   
janapan
se pridružujem...začelo se je ob koncu prejšnjega tednav 8 tednu...slabost čez cel dan in ponoči, bruham ne...včasih skoraj bruham. Sem lačna in vse mi smrdi...nič ne bi jedla....pol tuhtm kaj bi mi lahko pasalo in se spomnim zihr kakšne eksotične jedi, ki je niti pod razno nimam blizu....ne spomnim se kako je bilo v prvi nosečnosti, joj kako hitro pozabiš, vem samo to da sme ravno takrat bla v NY na izletu in so dnevi in slabosti nekako leteli mimo mene - je bilo preveč drugega.
meni pomaga če takrat ko mi je res grozno slabo pojem kakšen grisin, v prvi nosečnosti pa se spomnim da sem jedla mandeljne ( moram nabavit). Upam da se ne bo stopnjevalo.......najhujše pa mi je v službio.....joooj....nekaj moram pogruntat

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.9.2009 11:18:09   
Bojana82
Tudi meni je bilo groooooozno slabo do tam nekje 12T, čez cel dan od jutra do večera ( bruhati nisem mogla )! Smrdela sta mi celo navadna voda in svež zrakuser posted image .......pomagalo pa ni nič, da bi omilila slabosti, pa sem probala vse živo!

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.9.2009 11:59:21   
emaa
Meni je bilo v prvo slabo ful, sem bruhala, shujšal, sem se tolažila, da zaradi nosečnosti z dvojčki, trajalo je do nekje 15 tedna. Drugič se je zgodba ponovila, s tem, da je trajalo še vsaj tri tedne dlje. Pomagalo mi pa ni nič, sem pač jedla malo, kako juho sme uspela kdaj vase spravit, pa kak pomfri, pol se je pa končalo. 

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.9.2009 13:58:35   
Momtobe
Tudi pri meni je slabost trajala ves dan, prve 3 mesece. Po tem pa je hvalabogu minila.

Ne vem kaj mi je pomagalo - meni ni bilo slabo samo takrat ko sem jedla (čeprav mi ni pasalo) in tudi meni je zelo pasala kokakola :) .. Poskusi ugotovit, kaj bo učinkovalo pri tebi ... Sej enkrat bo slabost minila.

Tudi meni je bilo samo slabo - bruhala pa nisem.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.9.2009 14:06:26   
Isabelle
Meni je bilo prou na začetku grozno slabo, nism mogla nič, ne jest, samo ležala in spala sem.Potem se je počasi situacija boljšala, ampak sem bla še vedno čez cel dan bolj boga, potem enkrat konec 2.meseca sem bla sam zjutri slaba in po 16.tednu so slabosti minile.Zdej jih sploh ni več.proti koncu sem bila že prou slabe volje in se grozno bala da tega sploh ne bo konec.
Jedla sem pa več al manj vse kar pred nosečnostjo razen mleka in mlečnih izdelkov mi nisi smel kazat ker sem takoj bruhala.Zdej pa mi mlečni izdelki ful pašejo.Od mesa mi je najbolj pašal kak piščanec na žaru al pa goveji zrezek z omako.
Sej itak sama vidiš kaj ti paše in kaj ne in tisto ješ, ker enim nekaj gre, druge zaradi iste hrane bruhajo.Tko da glede tega ne vem če ti bo kera lahko pomagala, edino kak nasvet ti lahko da.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.9.2009 14:16:39   
Alči
Oj, zdaj sem 2.user posted image , sem v 19 tednu, slabost pa se vleče že od kakega 7.,8. tedna, s tem da ne bruham. Sem pa shujšala, ker mi ne paše jest, oz. , ko kaj pojem je samo še slabše.Ker pa je nekaj treba jest, pojem čisto malo, ko ptiček, da je želodec čim manj poln, da se ne matra. Katera hrana je boljša in katera slabša, še sama ne vem, edino sladko mi ne paše. Letos poleti, ne vem če sem pojedla 2 kepici sladoleda vse skupi, pa sem nora drugač na to. Meni pomagačigumi!!!! Nikol prej nisem žvečila, zdaj pa ko kravica prežvekujem odkar odprem oči, pa dokler si ne umijem zob-to pa je tut poglavje zaseuser posted image . Po vseh žepih, torbicah, v avtu, res povsod so čigumiji. Meni paše okus mint, sadni ne, ker mi gre še bolj okol po sladkem. Probaj. Pa zmatrana sem tudi za umret, ko pridem iz službe, bi se najraj ulegla, pa da me vsi pustijo pri miru do zjutraj, ko je treba spet na šihtuuser posted image . Upam da ti bo kaj pomagalo...Sicer pa, zdrži še par mesecev , pa bo, tko ko jaz čakam na touser posted image

Freedom is just another word for nothing left to lose!!!

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.9.2009 15:31:59   
Anonimen
Meni je danes tudi grozno slabo. Sem v službi a ne morem naresti nič pametnega, ker se mi non stop dviguje. Hrana mi sploh ne diši, pit tudi ne morem, v glavnem obup. V prvi nosečnosti mi je bilo samo zvečer labo, zdaj bo pa zgleda trajalo čez cel dan. Pa še kaj dosti ne morem počivati, ker imam doma enega živahnega malčka.

(odgovor članu Alči)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
22.9.2009 13:28:42   
Mariana
Evo naj še jaz malo "pojamram". Tudi meni je slabo dopoldan in zvečer. Zdajle sem že ok, okoli 16h bom kot cuna, potem bom do 20h oživela(še dobro, da doma lahko kaj postorim), potem pa spet teta slabost. Če se uležem je bolje.
Utrujena sem pa non stop. Tudi WC je moj prijatelj cel dan. Bomo morale potrpeti. Drugo leto tak čas bo pa lepo.
Jaz proti slabosti še nisem odkrila nič. Tudi želje po kakšni določeni hrani nimam. Mi je pa danes začel smrdeti prašek za perilo in moja krema za obraz.
Tudi v prvi nosečnosti se spomnim, da mi je bilo zelo slabo, smrdel pa mi je Pril Balsam in ne boste verjele nikoli več mi ni dišal, prej smrdel.

No, toliko o meni. Želim vam lepouser posted image . Se še kaj beremo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.9.2009 19:50:21   
Anonimen
Moram rečt, da ste me vsaj potolažile in dale nekaj fajn nasvetov, mandeljni že delujejo, jih zobam cel dan. Je pa smotan filing, ko zjutraj vstanem in komaj čakam da bo zvečer, da grem spat in ta slabost mine. Ni nič kaj luštno no, je ful razlika od prvič in sem kar mal presenečena. Prvič sem res uživala celo nosečnost, prav pogrešam, ko sem imelakako noro željo ob polnoči sladoled in mi je moj šel iskat, zdaj pa nič, ker mi vse smrdi. No vsaj moj si je oddahnu od mojih čudnih željauser posted image . Sotrpinke naj čimprej mine in se lepo začneuser posted image .

(odgovor članu Mariana)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?