Spark
|
Vem da se slabo počutiš, ampak vedi, da je mala to kllofuto že zdavnaj pozabila. Mislim, da jo je res, oz. jo je verejtno malo strah, ker včeraj je potem bila cel dan zelo pocukrana do mene. Vse je hotela z menoj početi. Pa da jo peljem na WC, pa da jo problečem, ponavadi hoče da jo mož zvečer uredi. Pa hotela, je da jo dam jaz spati. Pa zelo se me je držala cel dan. Sedaj upam, da ji nisem preveč strahu zbudila, oz. ali pa se sama zaveda da je bilo vse skupaj zelo narobe. Ne vem. Jaz bi v primeru, da bi se moj otrok tako obnašal, mu že zunaj obrazložila, da v primeru, če ne pride, ji pospravim na kolo, Mož jo je prosil da gresta notri in se bosta kmalu vrnila, pa ni in ni hotela. Potem je pospravil kolo in se je začelo jokanje in na koncu jo je kar odnesel v hišo. Jaz reagiram podobno kot ti - pošljem ga v sobo, da se ohladi, čez čas grem k njemu in se poskušam pogovorit, ga objamem in mu povem, da ga imam rada itd. Če se še ne pomiri, ga pustim, povem, da ga imam zelo rada, a da pravila morajo biti in jih je treba upoštevati, k meni naj pa pride, ko se bo pomiril. Se je zgodilo, da je prišel do mene šele po eni uri. Vmes je nehal kričati, si našel igračke in se zaigral. KO je prišel sva se pa lepo pogovorila. Jaz sem upala, da se bo sam scenarij tako odvijal. Ampak, ona sploh ni hotela ostati v svoji sobi. Mož je hotel da jo kar zaklenemo, samo meni se je zdelo to malo preveč. Če smo jo pustili v sobi je kar odprla vrata in hotela ven. In ona bi šla kar ven, ker imamo v kuhinji balkonska vrata in ta se ne dajo zakleniti ona pa jih z notranje strani lahko odpre in ona je mislila kar ven. Ko pa sem bila z njo v sobi, sem jo skušala objeti, pa se v miru pogovoriti, pa jo prosila naj neha jokati da se lahko pomeniva, ampak nič od tega. Samo odrivala me je in ni hotela k meni. Sploh ni hotela nič poslušati. IZVIRNO SPOROČILO: faca Sigurno nisi slaba mama. Otroka imaš rada in zanj skrbiš. Slabo pa si odreagirala. načeloma pa drži, da dobre stvari pohvališ, pa čeprav so nekaj čisto vsakdanjega, slabo obnašanje pa ignoriraš. Jaz se kar pod tole podpišem. Malo sem razmišljala, in mogoče je res tako. In to je mogoče največja napaka z najine strani glede vzgoje.
|