adriana_m
|
Ancka1 cinkovo milo malo izsusi kozo, ampak ni hudega. jaz se zjutraj tudi namazem s kremo. Barbid: Naceloma sem tudi jaz zagovornik zdravih stvari in predvsem zadev, ki ne bi skodovale plodu. Zato z veseljem uporabljam Loccitanne kozmetiko, ki je vsa na naravni bazi. Ko pa smo ze ravno pri agresivnih kremah in preparatih. Imam obcutek, da se to hitro spomnemo pri kremah proti mozoljem, dostikrat pa pozabljamo pogledati kaj vse vsebujejo kreme proti strijam (veliko mašil in umetnih snovi). To tudi ni vredu. Zato je od Loccitana 100% karitejevo maslo gotovo varneje kot vse tiste super kreme. Jaz npr. sploh ne morem uporabljati kreme od Sanosan-a, pa čeprav je specialiirana za nosečnice. Od tistega vonja mi je slabo - telo nagonsko ve kaj je dobro. Potem drug primer, če se gremo puritanskost: kaj vse damo v želodec. Hrana ki jo kupimo v trgovini je polna umetnih dodatkov, polnil, barvil, sladil, emulgatorjev, zgoščevalcev, itn. Ali vedno preberemo etiketo kaj gor piše? Znanost je že ugotovila, da so določeni dodatki zdravju izredno škodljivi, vendar zakonsko še niso uspeli doseči, da bi se te dodatke prepovedalo. Prehrambena industrija ima močne lobije. Npr. E612 - dajejo ga podganam v laboratorijih, da se na hitro zredijo. Ta sestav je v veliko živilih na trgovinskih policah. Mislim, da se včasih premalo zavedamo kako hrana negativno vpliva na organizem, ker veliko stvari sploh še niso odkrili, pokazalo se bo šele čez 10, 20 let. Gotovo v tem obodju, ko se otrok intenzivno razvija ni koristno, prej škodljivo, če mu dovajamo razne nezdrave sestavine. No evo, pa sem se malo razpisala glede zdravja in skrbi zase. Upam, da tiste, ki vas pestijo mozolji niste prevec nesrecne, obstajajo tudi naravni nacini (prepisano z Lunin-NEt-a): Zelo priporocam glino ( osebam s suho pa jo odsvetujem). Ucinkovito pomaga tudi "tonik" iz mesanice prekuhane vode in dobrega domacega jabolcnega kisa. S tem se nekajkrat na dan mazes oz. ovlazis aknaste predele. Za ture in tezke primerke je koristen tudi med, ki potegne ven gnoj, hkrati pa obnavlja kozo. Zelo zelo dober pa je tonik, ki ga vsak dan posebej pripravis bodisi iz sipkovega bodisi iz kamilicnega zelo BLAGEGA caja s KAPLJICO ali dvema (in nic vec) limoninega soka. Lepo se imejte, A.
< Sporočilo je popravil adriana_m -- 20.9.2006 20:44:05 >
|