ninu
|
Živjo! Mogoče se je ta tema že kdaj ponovila ali pa bila že nekajkrat prežvečena, ne vem, v iskalniku nisem našla nič takega. Rada bi nasvet kakšne mamice kako je uspešno odvadila svojega otroka od grizenja nohtkov. Moja hčerka je stara 2 leti in 3 mesece. Nohtke si je začela grizti malo pred drugim rojstnim dnem. Že prej je imela roke in prste ves čas po ustih, potem pa je očitno ugotovila, da se nohtki lahko tudi grizejo (mogoče doma, vrtec) in to počne vsak možen trenutek. Tudi če je polno zaposlena že najde možnost, da jih grize. To je šlo že tako daleč, da ima pogrižene do konca, tudi kožico okoli.. Potem pa toži, da jo bolijo prstki, ko ima vse nabrekle in zatečene od grizenja. Mi lahko date kakšen nasvet, kaj je bilo pri vaših otrocih učinkovito? Obstaja kakšna uporabna knjiga na to temo? Naj povem, da pri nas doma vse štima, da deklica nima takih razlogov za grizenje. Ogromno se crkljava, posvečam se ji maksimalno, se z njo igram.. Nasplošno je zelo vodljiva, zelo bistra, ampak pri tej zadevi ne gre ne zlepa ne zgrda. Strašila sem jo že z bolnišnico, da jo bomo odpeljali in jo tam pustili, jokala sem, ko sem videla kaj je naredila s svojimi lepimi nohtki..., pa ne pomaga. Sedaj že kar presliši vsa opozorila. Če ji roko umikam pa kljubuje in grize še bolj. Kaj naj še rečem. Tudi sama si še vedno grizem nohte, ampak nikoli tako v živo. Moj mož pa isto. Ja, saj vem.
|