Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: gris in jedilniki 7 mesečnikov 25.2.2007 12:56:03
|
|
|
|
livia
|
Gris smo probali pred kratkim, ko so bili stari 10,5 mesecev. Adaptirano mleko ne sme vret, z vodo je baje slab, mleko pa še ne dajem, oz. ga zdaj počasi. 7 mesečnik naj bi imel 2-3 dojenja, 1x sadje, 1x zalenjava, 1x žitarice brez glutena. To piše na mojem listu, ki mi ga je dala patronažna. Seveda pa delaj po občutku in otrokovih željah ter potrebah. Skuto smo uvedli pri 7,5 mesecih, po pravilih naj bi jo v 8 mesecu. Pri 7. mesecih naj bi otrok že imel 2-3x na teden tudi meso. Kot si napisala, se mi zdi čisto cool. Recepti..... jaz sem se kar malo zmišlevala. Vse kar sem imela skuhala in zmiksala in zmrznila, pa je blo za en čas. 1. Zelenjavna obara - meso, korenček, koleraba, krompir, orstični ohrovt. 2. Skuhaš bučko in krompir 3. Polenta, brokoli, cvetača 4. Riž, grah 5. Naribana rdeča pesa (sveža) in jabolko 6. Kompot iz sliv, marelic, jabolka, rozin, fig - ven vzameš sadje in dodaš žlico kosmičev. Pa dober tek.
|
|
|
|
RE: gris in jedilniki 7 mesečnikov 25.2.2007 14:03:12
|
|
|
|
Laubica
|
Meni je pa naša dr. rekla da se naj grisa izogibamo ker samo špeh dela nima pa ničesar koristnega v sebi
|
|
|
|
RE: gris in jedilniki 7 mesečnikov 25.2.2007 21:17:40
|
|
|
|
eya
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama5 Pozdravljene! A ste gris (pšenični zdrob) skuhale na vodi ali se lahko skuha v adaptiranem mleku? V katerem mesecu pa ste uvedle gris? Mi ga še nismo, ker še nismo uvedli kravjega mleka. Bolj berem te prispevke o uvajanju goste hrane, bolj sem zmedena, povsod piše malo drugače.... Koliko mlečnih obrokov bi naj imel 7 mesečni otrok? 2, 3? A sadne in zelenjavne kašice pripravljate brez mleka ali z mlekom? Brez mleka. A je dovolj en žitni obrok na dan? Ja. A je to ustrezen jedilnik za 7 mesecev: zgodaj zjutraj mleko dopoldne sadna malica (samo sadje, brez žita in mleka) kosilo zelenjavni pireji popoldanska malica žitno mlečna kaša zvečer mleko Mi smo imeli pri 7ih mesecih tako: zjutraj dojenje, potem sadna malica, dojenje, popldan zelenjavni obrok, dojenje, zvečer žitna kašica, dojenje. Zanimajo me bolj vaše izkušnje in mogoče bolj konkretni jedilniki. Kje je zbranih največ primernih receptov? V posebni izdaji Mame Paparica povsod ne piše zraven od katerega meseca dalje se priporoča... Zraven zelenjave lahko počasi uvedeš še meso. Naš ima rad razne zelenjavne juhice. Lahko pripraviš rižoto s piščancem in zelenjavo. Pa še to, kdaj ste uvedle skuto? Pri 8ih mesecih. Vse dobro vam želim in veliko veselja ob gosti hrani! lp
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?