mokca
|
ojla! tudi mi smo se s tem srečevali,zdaj so druge stvari,ki pa si sledijo kakor vidim kat po tekočem traku skoraj pri vsakem otroku obdobno. to je obdobje,ko klofajo(naš je začel že prej),cukajo,potem se naučijo še pljuvat,brcat,cukat in še in še! verjetno sta prvič v vrtcu,glede na mesece.17,16,se mi zdi,da si napisala.tak otrok,toliko star še ne zna povedati dobro,kaj mu ni všeč,kaj bi točno rad,preveč se ga še sprašuje z odgovorom.(primer: koaj te boli,trebušček???) čakaj ko bodo stari 2 leta,3! takrat je šele juhuhu! mi imamo zelo trmastega fanta(3 leta),ki se ga težko vodi,ker njemu to pač včasih ne paše in je blazno odločni karakter. bi pa dala 1 nasvet. ne govori da je LUMP! lkaj hitro se bo te besede navzel in tebi se bo fajn zdelo,ko bo sam rekel,MAMI JAKEC JE PA LUMP,KER,... pa to ni uredu,vpliva na samospoštovanje,samozavest,ker besedo si bodo zapomnili in v glavi mu bo zvenelo LUMP.mama mi je rekla da sem lump. vedno se kritizera dejanje in ne otroka. v tvojem primeru: to se pa ne dela,to je grdo,če še 1x to narediš greva,jasno.gledaš ga v oči,ga tudi prisiliš da on tebe.moj nasvet ni klofanje po rokici.pa katera čez rit pomaga,samo jaz ne bi v vrtcu,itak bo pa to verjetno delal še nekaj časa.najhujša kazen je tudi da ko ste nekje da sedi zraven tebe ali ko hodite da ti da roko,tudi če bi lahko hodil brez.pa zahtevaj da izreče opravičilo,spet pa ne delaj iz tega cele drame. bodi pa prepričana da se otrok brez mame v vrtcu drugač vede. mame ,ki te pa tako prestrelijo s pogledom,češ kaj dela tvoj otrok,se pa ne zmeni zanje.če njihovo otroci niso še v tej fazi,pa bojo kasneje. ker ne poznam otroka,ki kdaj ne bi mahal in klofnil okoli sebe. srečno!