|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   grd kašelj - preudokrup?
14.12.2007 11:54:40   
binica
Pozdravček,
moja ta mala je ponoči naenkrat začela jokat in tako zakašljala, kot da bi pes lajal.
Malo je pojokala in nato hitro nazaj zaspala, sem jo pa poslušala, da je en čas težje dihala. No, to se je hitro pomirilo, tako da sem mislila, da je mimo. Zjutraj, ko je vstala, je zgledalo boljše, nakar je spet parkrat tako grdo zakašljala, da me je srce zabolelo.
Ker je bilo vse ostalo ok in se je dobro počutila, sem jo vseeno peljala v vrtec. Malo prej sem tudi klicala vzgojiteljico in je rekla, da malo pokašljuje, ampak da je sicer vse ok.

Klicala sem v zdravstveni (zaradi ene druge stvari) in vprašala sestro glede tega kašlja, ša je rekla, da je morda kak psevdokrup.

A mi zna katera kaj več povedat glede tega? Je to nevarno in kako se zdravi? Baje se pri zdravnici neko pumpico dobi...

Hvala za nasvete!

Binica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: grd kašelj - preudokrup?
14.12.2007 14:42:46   
piščanc
ja, če je lajajoč kašelj, potem je vneto grlo pri glasilkah. tkivo malo naraste in pretok zraka je omejen, zato lajež. naša pediatrinja je predpisala claritine (za zmanjšanje otekline in sluzi). ostalo pa izparilnik, para in počitek.

vrtec bi pa jaz odsvetovala, ker bolezen je vseeno bolezen. če ne bo počivala, potem se to lahko razvije naprej, imunski sistem bo slabši, pa pridejo bakterije, virusi in se stanje še poslabša

iz malega zraste veliko

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.12.2007 8:43:48   
pupika
Ko je naš mali tako kašljal in težje dihal, je imel laringitis-vnetje glasilk. Naš mali je letos v dveh mesecih že 3 krat prebolel laringitis. Jaz je na tvojem mestu ne bi peljala v vrtec, ker je to nalezljivo, naš mali je prvič to dobil v vrtcu, potem pa se baje to rado ponavlja. Lahko ji malo pomagaš s tem, da imaš bolj vlažilno sobo kjer spi, jaz imam kar vedno na radiatorju vodo, čimveč se naj giblje na svežem zraku, ker ji to pomaga pri dihanju. Je pa lahko to tudi nevarno predvsem ponoči kadar spi, lahko glasilke tako zatečejo da ne more dihat, takrat pomaga samo to, da jo pelješ na sveži luft, meni je takrat zdravnica predlagala, tudi če ima vročino, ga naj peljem ven. Prvič je naš mali dobil inekcijo in se mu je stanje hitro izboljšalo.

Aja je pa značilno za laringitis da je otrok tudi hripav, poleg težjega dihanja in kašljanja, ki je neki poseben kašelj.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.12.2007 9:57:39   
jakaracman
Kadar je tak lajajoč kašelj naredi v kopalnici paro in se za 15 min vsedi z otrokom notri.To ful pomaga in je tudi prva pomoč pri laringitisu.Pa veliko toplega čaja.

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.12.2007 11:17:34   
binica
Ja, v petek smo bili potem pri zdravnici in je diagnoza psevdokrup (vnetje sapnika?). Dala ji je eno pumpico z enim sprajem, ki se ga da 3x na dan. Se pa zna to res ponavljat, tako da je potrebno to pumpico nosit s sabo tudi na dopuste...
Sedaj je situacija že veliko boljša, nima drugih simptomov razen tega, da mogoče 3-4x na dan "lajajoče" zakašlja in takrat jo malo zaboli (ta kašelj baje boli). Za danes pa jutri sem uspela zrihtat varstvo, do srede bo pa - upam - že boljša, saj si želi v vrtec. Ta teden imajo en kup delavnic.... bom pa pred tem še govorila z zdravnico, saj mi je rekla, da to ni nalezljivo in ji ni potrebno bit doma, če nima temperature.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.12.2007 13:15:35   
tinatona
Definitivno ne topel čaj, ker potem lahko še otečejo glasilke.

Čimvečkrat inhalacije, pa mrzel zrak. Čeprav jaz ne vem kolk je zdravo če je zunaj megla do tal... Je bil pa naš tud full, full bogi in sva zaradi tega pristala v bolnici ravno en teden nazaj.

Jaz sem prvič ko je to dobil kupila inhalator in ga zdaj full inhalirala. V nedeljo ko je bilo zelo hudo tudi na 40minut, pa ni bilo nič bolje in sva šla v bolnico...

LP

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.12.2007 14:14:06   
pupika
toplega čaja sploh ne sme piti, vse naj pije nekje na sobni temperaturi. Meni je zdravnica rekla, da če je zunaj bolj mrzlo in sveže, je boljše kot če je samo malo hladno.Tak, da kar ven ob takih napadih, če pa ni boljše pa v bolnico.

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.12.2007 21:50:24   
jakaracman
Topel čaj je topel čaj, vroč pa vroč.Definitivno pomaga, pa para v kopalnici, pa nikoli na končamo na urgenci.Pa tudi bolnega otroka ne vlačimo v vrtec.Poste pravilno beremo predno jih komentiramo.Pa čimmanj obiskov urgenc želim.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.12.2007 14:10:11   
binica
No, naj povem, da je bila Lana cel teden doma in je že veliko boljše. Lajajoči kašelj se je spremenil v normalnega - kašlja pa res še zelo malo. Danes sva bili na kontroli in je vse bp. Je pa priporočala malo spremembe zraka oz. svetovala, naj smo veliko zunaj. Jaz pa imam vedno to trapasto navado, da ko je kaj bolna (tudi če nima vročine) jo tiščim v stanovanju, ker se nekako bojim, da ji bo hladen zrak škodil... Mah, se bom že naučila!

Sem si pa včeraj nabavila izparilnik in vam povem, da je spala ponoči kot angelček! Še sem notri dala neke zeliščne kaplice... Super zadeva, škoda, da je nisem že prej nabavila! Jaz sem sicer tudi spala kot angelček, ampak le za 4 ure (službena zabava user posted image user posted image )

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.12.2007 16:27:21   
saraja
Binica - daj povej kak je ta izparilnik? NAš lump ima skoz take težave, in bi ga ziher mi tudi rabili!

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.12.2007 16:42:40   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: saraja

Binica - daj povej kak je ta izparilnik? NAš lump ima skoz take težave, in bi ga ziher mi tudi rabili!

Mi smo imeli pomoje podobno zadevo na začetku tedna-sedaj je že malo bolje! Tudi vročino je imela 2 dni(do 38.7), vsak večer prdno je šla spat, sem ji dobro prezračila sobo, potem pa zavrela 2 velika lonca vode, dala notr neke kapljice od justa(tako osvežilno) da je dobro ovlažilo prostor, na radiator mokro brisačo in je tamala ful lepo spala! je pa tega ogromno in pri nam v ZD ne dajo nobenih zdravil za to-le inhalacije,kopanje...

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.12.2007 9:20:43   
binica
IZVIRNO SPOROČILO: saraja

Kupila sem ga kar v lekarni od firme Montefarmaco in ima tudi posodico, karmor se da neko balzamično tekočino, ki odišavi prostor in omogoči lažje dihanje. Res sem ful zadovoljna s tem.... Paše moji Lani, pa tudi meni daje prijeten občutek. Sem ga imela kar celo noč prižganega...

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?