Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: govor v ženski glagolski obliki 22.2.2012 17:56:50
|
|
|
|
mateyka
|
naša je trojezična in je mela dolgo obdobje "fantovščine" (vse v moški obliki). mislim, da je bilo povezano s tem da je mela v vrtčevski skupini skoraj same fante in je slišala večinoma bom kakal, lulal, jedel.. skoraj nič v ženski obliki. mi smo pač redno (ampak na izi, nobenega občutka da je zdaj kaj hudo narobe) opominjali da se dodaja A če je punčka in počasi je to popravila. naj povam da večjezični otroci po mojih izkušnjah dalj časa gradijo slovnico kot enojezični. ker koneckoncev rabijo prvo osvojit dva-tri slovarje, preden se lotijo dodatnih detaljev in kompleskne zgradbe stavkov. daj času čas, bodite na "izi" in uživajte v večjezičnosti. še malo kot zanimivost More recently, scientists have discovered that bilingual adults have denser gray matter (brain tissue packed with information-processing nerve cells and fibers), especially in the brain’s left hemisphere, where most language and communication skills are controlled. The effect is strongest in people who learned a second language before the age of five and in those who are most proficient at their second language. This finding suggests that being bilingual from an early age significantly alters the brain’s structure. http://www.sfn.org/index.aspx?pagename=brainbriefings_thebilingualbrain "We found that if children are exposed to two languages from a very early age," says Petitto, "they will essentially grow as if there were two monolinguals housed in one brain, and this will occur without any of the dreaded 'language contamination' often attributed to early bilingual exposure." "Some experts say that a second language shouldn't be introduced until a child has a firm grasp of a primary language," says Petitto. "Often people think that later bilingual exposure is safer, but we found that early bilingual exposure is better." http://www.eurekalert.org/pub_releases/2002-11/dc-tli103002.php
|
|
|
|
RE: govor v ženski glagolski obliki 22.2.2012 18:07:49
|
|
|
|
urška
|
pri mojem sinu je bilo isto. pozno spregovoril, potem pa kar nekaj časa vse na punčko. nekaj časa smo ga popravljali, potem se nam ni več dalo in je nehal. potem nam je bilo kar malo žal, ker je bil prav smešen
|
|
|
|
RE: govor v ženski glagolski obliki 22.2.2012 18:51:13
|
|
|
|
hubi
|
Naš je bil isti, ker sem jaz zmeraj rekla: a bova pila, a bova jedla.... Pozno je tudi spregovoril. Pa se je kmalu popravil na fanta. Bo minilo.
|
|
|
|
RE: govor v ženski glagolski obliki 22.2.2012 20:05:21
|
|
|
|
marjetica8
|
Hvala punce, ste me pomirile:)! Verjetno bo to ja, ker se dosti druzi z mano in je name tudi fuuuul navezan in pol vse ponavlja za mano. Sej smešen je pa res ja
|
|
|
|
RE: govor v ženski glagolski obliki 23.2.2012 12:37:40
|
|
|
|
annie
|
Mi pa imamo doma 19 mesecev staro punčko in vse besede ponavlja za svojim bratom :-) Je začela govoriti že pri 16 m in sedaj že povezuje po 2-3 besede skupaj in npr. reče bom pil, jedel, se igral :-)) Jo tudi popravljamo, pa itak nima smisla. je pa baje to dokaj normalno, da mlajši ponavljajo vse za sorojenci, pa je z njim manj kot pa z mano :-)
|
|
|
|
RE: govor v ženski glagolski obliki 24.2.2012 14:46:19
|
|
|
|
urshak
|
Ne skrbi, jaz sem imela v 1. razredu že dva fanta, ki sta vse govorila kot deklici. Mine
|
|
|
|
RE: govor v ženski glagolski obliki 29.2.2012 13:31:49
|
|
|
|
Klaraklara30
|
No, zdej sem se pa tudi jaz oddahnila. Doma imam namreč skoraj 2 leti in pol starega fantka, ki prav tako vse govori v ženski obliki. Govoriti je začel že zelo zgodaj, ima res posluh za jezik, tvori povedi, skratka govori vse. Me je pa precej skrbelo, oz. nisem vedela, kje bi bil vzrok, da govori vse v ženski obliki. Zdej nekako razmišljam, da morda, ker ima mlajšo sestrico in sliši, da mi njej govorimo: boš jedla, si velika, se boš igrala... Zanimivo mi je pa to, da kadar uporabi svoje ime v stavku in o sebi nekaj pove, takrat pa vedno uporabi moško obliko. Sem ga pa včeraj malo spraševala, da vidim, če sploh ve, kdo so fantki in kdo punčke. To je bilo smeha! Zase sicer ve, da je fantek. Ko pa sem mu naštevala prijatelje iz vrtca, je bilo pa očitno, da še ne loči otrok po spolu. Tudi za sestrico sem ga vprašala, ali je ona punčka ali fant, pa je rekel, da ona je sestrica.
|
|
|
|
RE: govor v ženski glagolski obliki 1.3.2012 12:54:57
|
|
|
|
Najaa
|
Naša 3-letnica je pa par dni nazaj kar začela govorit v moški obliki. Pa nima bratca, nikol se nisem pogovarjala po "moško" z njo... nič, tak da ne vem, od kje zdej to. Jaz na to dajem neke pozornosti, sam popravim jo vsakič.
|
|
|
|
RE: govor v ženski glagolski obliki 3.3.2012 8:02:25
|
|
|
|
marjetica8
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Naša 3-letnica je pa par dni nazaj kar začela govorit v moški obliki. Pa nima bratca, nikol se nisem pogovarjala po "moško" z njo... nič, tak da ne vem, od kje zdej to. Jaz na to dajem neke pozornosti, sam popravim jo vsakič. ja če je v vrtcu, se mogoče tam druži s kakim fantkom...tko ku se naš z eno punčko malo boljše zastopi - to sem zdej pregruntala in sklepam da od tam izvira ta ženska oblika govora . Jst ga tud popravlam, ma mu gre kr mimo - on tega enostavno še ni sposoben dojet...bo že
|
|
|
|
RE: govor v ženski glagolski obliki 12.3.2012 8:59:08
|
|
|
|
beba1912
|
Moj nečak je tudi mel to obdobje ko je govoril v ženskem spolu. Najbolj je bil smešen, ko ga je frizerka postrigla in se je pogledal v ogledalo in rekel: Lepa sem;)
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zanimivosti o januarčkihZačetek novega leta prinese mesec januar. Našli smo 5 lastnosti, ki so skupne otrokom, rojenim v mesecu januarju.
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......