Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: govor in sistematski 3 leta 2.2.2009 14:25:34
|
|
|
|
melanija
|
Moja je stra tudi 3 leta, zna reči črko r, brez problema, za šumnike pa ne jo spraševat, ker ti ga ne bo povedala, pa tudi še nekatere druge črke manjkajo. Tudi jaz sem nekaj poskušala jo popravljat, pa mi je rekla največkrat nehaj. Se sploh ne pusti vodit. Jaz se ne sekiram enkrat bo že skapirala, če ne prej pa ko gre v vrtec.
|
|
|
|
RE: govor in sistematski 3 leta 2.2.2009 14:30:30
|
|
|
|
Udb
|
Naš mali razen črke R obvlada vse. Nikoli ga nisem nekaj posebaj učila, zato tu nimam nobenega nasveta. Na sistematskem pa se čisto lepo pomenijo z njim, o vsem mogočem, neki mora narisat, pa stolp sestavit, pa skakat,... Kar se govora tiče - ne vem, če imajo kakšne posebne zahteve. Imava pa drug teden še psihologa, ki te potem baje napoti k logopedu, če presodi, da so kakšne težave.
|
|
|
|
RE: govor in sistematski 3 leta 2.2.2009 15:50:05
|
|
|
|
Lalica1
|
Mogoče je samo majhna lenoba. Se mu pač ne da in ga boš težko pripravila do govora. Verjetno pa bo enkrat sam začel, ko bo pač pripravljen. Sedaj pa nekaj bolj na pamet in v razmislek: kaže mogoče tudi kakšna druga odstopanja? Npr. kakšne fizične pomanjkljivosti, da te noče poslušati, je raje sam svoj,... Če durgih znakov ni je tvoj sinček pač samo majhen lenuh (po moje), če pa opažaš tudi kakšne druge spremembe (ki prej niso bilke prisotne, sedaj pa so in da na kakšnem področju nazaduje) pa ga pelji na kakšen zdravniški pregled in se pomeni z zdr. Sicer pa ne vem, do kdaj je normalno, da otrok govori. Sestričnin sin bo julija star 4. leta pa skoz nekaj govori, ampak jaz ga ne razumem nič! Medtem ko naša punčka že zelo dolgo in lepo govori. So si otroci pač zelo različni!!!
|
|
|
|
RE: govor in sistematski 3 leta 2.2.2009 17:16:23
|
|
|
|
Anonimen
|
kaj pa delajo pri sistematsekm pri 3 letih kaj zahtevajo od otroka? Vse sorte je na programu. Od risanja, zlaganja kock, parjenja enakih likov, skakanja, rezanja, do sprasevanja o tem, katere prijatelje ima otrok, kdo mjavka in kdo leta (nasa je rekla, da zmaj , pa ni "padla", ceprav se je psihologinja cudno nasmihala, samo ona rabi malo vec casa, da ji potegne, da so to zmaji, na katerih skacejo s planin :), ma tko, vsega po malem na splosno, kar se otroka tice. Plus nekaj vprasanj za starse. Ma ne sekiraj se ti, nikakor pa otroka ne sili v neko ucenje, ker je to zanj samo stres in mu ne bo prinesel nic pozitivnega. Meni je bilo vazno, da razume, saj to pomeni, da slisi in da nekje v glavi povezuje ideje, ki jih se ne zna ubesediti. Tudi nasa bejba je zacela govoriti precej pozno, zdaj pa zapoje otorinolaringologijo v vseh durih in molih . Pac eni spregovorijo prej, drugi kasneje. Pocakaj na sistematski in ne delaj panike na zalogo, ker ta nikomur ne koristi.
|
|
|
|
RE: govor in sistematski 3 leta 2.2.2009 17:19:22
|
|
|
|
rija
|
uh, mojega pa kar ustavit ne moreš kar naprej govori.....r itak da še ne gre, šumniki pa tak-tak....pa saj bo..... sicer še nismo imeli sistematskega in me res zanima, kaj bo prodal tej psihologinji ker mali je od
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?