gordy
|
Ojla! Najprej hvala za čestitke! Malo, zelo malo sem tukaj, na Ringaraji. Naša princeska je kar zahtevna in le počasi uspevam odgovarjati na vse maile pa se javljati na vseh forumih, kjer sem kdaj vsaj kakšno črko natipkala. 10. maja sva se z možem spravila v posteljo okrog polnoči. Petnajst do enih se zbudim in grem na wc. Pridem nazaj, potem me pa zašraufa in se ravno toliko prevalim, da mi voda ni odtekla po postelji, ampak po tleh. V kopalnici prozorna tekočina še vedno teče iz mene, potem pa opazim še nekaj sveže krvi - to bo to. In sva šla. Ob pregledu sem bila odprta dva prsta. Ker je bilo to premalo za v porodno in preveč za na oddelek, so mi poskusili pospešiti s klistirjem. Ob štirih je bilo že šest prstov, ob šestih se je pa pri osmih zaustavilo, ker da je bil maternični vrat še preveč debel. In takrat so se začeli ta grdi popadki (med tistimi prej sem se še lahko hecala, potem je pa postalo hudo)... In so trajali celo večnost. Do 8:27, ko se je rodila Sara, sem že obnemogla in punčko so mi pomagali spraviti ven iz trebuha s tem, da "so se mi metali po njem"... Saj veste, potiskanje trebuha in to... In prerezali so me tudi - izven popadka, kar jim pa kar zamerim! Kakorkoli, Sara je imela 54 cm, 3940g in že na trebuhu, še povezana s popkovnico, je začela dvigovati glavo(!) in gledati naokoli! Pa sem mislila, da so novorojenčki nemočni... Po Apgarju je dobila 9/10/9 in kmalu pokazala, da ima zelo močna pljuča. Potem pa v sobo in privajanje, okrevanje... Danes, po dobrih dveh tednih nama dojenje še ni steklo. V porodnišnici mi punčke niso tehtali pred in po dojenju in danes lahko rečem le hvalabogu, da je dobila zlatenico! Na pediatrijo so jo premestili dehidrirano! Punčka je vlekla, pila pa ni. In kako naj bi jaz to vedela? No, na pediatriji so nama izjemno prijazne sestre še nekajkrat pokazale pristavljanje. Nazadnje sva poskusili z nastavkom in je nekako začelo teči. Ker je bila punčka zaradi zlatenice utrujena in lena, nama je šlo le počasi - 25 ml pri obroku, drugi dan 30... Čez 50 ml nisva prišli. Zlatenica je padla in ob vrnitvi domov sem pač šla v lekarno še po prilagojeno mleko... Trenutno nama kaže, da ne bo treba več dodajati, vendar še ni nič gotovega. Pač vztrajam in poleg dojenja mleko še izčrpavam... In gremo dalje :) Lepo pričakovanje vsem nosečkam, mamicam pa čimveč užitkov z malčki! LP Gordy
|