sanja nk.
|
lp. pred dvema tednoma nazaj nama je mlajši sin(12) rekel da imajo v šoli izlet, za katerega pa je potrebno plačati 150 eurov pa še najmanj 50 želi imeti sabo, kar se je meni zdelo takoj sumljivo saj šola vsaj naša nima nikoli tako dragih izletov, pa tudi kam bodo šli potem to, pa nama je razložil da gredo z šolo na 2 dnevni izlet v gardaland. No in ker nama je to tako dobro pojasnil sva verjela in mu dala teh 200 eurov pa še nekaj več za na pot............, šli pa naj bi enkrat novembra. Nato pa v petek ko sem nesla na šolo neke papirje srečam njegovo razredničarko in ko se zapleteva v klepet beseda nanese tudi na izlet ko povem da so se odločili za zanimiv izlet , ona pa me je kot čuka gledala, kaj mi je in o kakšnem izletu govorim.Že ko sem zagledala njen izraz na obrazu mi je bilo vse jasno . Ko sem se vozila proti domi sem samo razmišljala o tem kako naju je mala podlasica ogoljufala in me še naredila kretena pred razredničarko. med vožjo sem to povedala tudi možu ,ki je postal , zelo dobre volje .khm......., No domv je kmalu prišel tudi ta zlat sin , iz šole , in ko je izvedel da vse vem ga je skoraj kap , še bolj pa ga je zaskrbelo če sem to povedala očetu , ker kot očitno mama je itak levak,sam da oče ne izve....sredi pogovora naju je zmotil oče ki je vstopil v hišo, kmalu se je naš ton glasu kar precej dvignil....., povedal nama je da je denar hotel za psp neka komponenta prenosna za igranje igric, kar naju je še bolj podkurilo in v efektu in ker je imel mož zelo slab dan v službi je sina prvič v življenju udaril, ampak čisto narahlo po licu, sin je izgubil ravnotežje in udaril z licom ob mizo....., da se mu je naredila modrica, mož je tekoj videl kaj je naredil in mu je bilo takoj zelo žal , zato ge je pobral , vendar se je sin iztrgal in stekel v sobo...., nato je sledil najin kreg zakaj je bilo pa to treba......, ja no da ne dolgovezim vikend je nato potekal kot tihi dnevi, mož z slabo vestjo, sin z modrico in strahom pred njim, jst z občutkom da naju bodo zdaj še otroci goljufal, samo starejši (14) se je čudil vsem nam. V nedeljo smo se nato vsi pogovorili o tem dogodku (okrogla miza ), sin je dobil kazen 14 brez račinalnika , moral bo pomagati v vseh delih 1 mesec, in vrniti denar 200 eurov, samo ta denar bo pač odplačal z pomaganjem nama , tudi onadva se zdaj že bolje razumeta......aja psp je pa dobi čez en mesec ko se konča kazen, ker je zaplenjen........, sej vem da je najstnik in to sva mu tudi povedala zmeraj je dobil vse kar je želel, tko da drugič ne rabi goljufati, naj nama samo pove saj smo družina,.....zdej pa ne vem če ni bila to prevelika kazen .... saj je še otrok.... pa me zanima kako bi vi na to reagirali, čeprav goljufije treba ustaviti zgodaj........
|