|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gluten
10.2.2006 20:35:26   
mujcek
Ali mi lahko katera razloži kaj sploh je gluten in zakaj je treba najprej iskati izdelke brez glutena?user posted image

Spodaj pri uvajanju goste hrane sem prebrala, da moraš iskati izdelke brez glutena! Kaj se lahko zgodi, če daješ izdelke z glutenom prehitro?????
Kateri izdelki oz. živila pa ga vsebujejo največ??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gluten
10.2.2006 20:48:25   
spacey
Če se ne motim, je gluten beljakovina, ki lahko povzroča alergije, ni pa nujno.

Kateri izdelki pa vsebujejo največ glutena, pa žal nimam pojma. :)

Mi pri našem nismo komplicirali in je vse ok.


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: gluten
10.2.2006 21:07:52   
mia-2
Gluten vsebujejo: pšenica, ječmen, oves, rž.Povsod kjer so ta žita noter je tudi gluten.Povzroča pa več alergij kot ostala živila.Res pa je da je po večini deden.

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: gluten
10.2.2006 21:45:00   
XXYY

Kot je že predhodnica povedala kaj je GLUTEN. Se pravi, če je alergičen na pšenico, ječmen, oves,..., moraš gledati kjer imajo izdelke brez glutena oz. brez pšenice. Na vsaki škatli ali vrečki mora biti prečrtana pšenica - to pomeni, da je brez glutena.

To je zelo, zelo hudo, če otrok ne sme jesti nobene hrane, ki je alergičen na pšenico in ostale izdelke. Zelo dobro poznam to (delam na tem oddelku - diabetika in zdrava prehrana) in zelo veliko ljudi je alergičnih na gluten. Bogi, res so bogi. Jaz bi takoj bankrotirala, sam če pa bi mogla to jesti ali otrok, pa bi morali tudi mi preživeti.

Mujcek : a je kateri alergičen na pšenico?


(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: gluten
11.2.2006 7:23:26   
mimica
Žita, ki vsebujejo gluten ( pšenica, oves, ječmen, rž ) dojenčku damu šele po 6.mesecu starosti zaradi preprečevanja celiakije. Ne vem, meni se ne zdi, da je kopliciranje, če paziš kaj otroku prve mesece ponudiš za jest. Boljše preprečit kot pa da ti je kasneje žal. Ampak to je samo moje skromno mnenjeuser posted image .
Eni otroci so res odporni in na srečo nimajo nobenih alergij.

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: gluten
11.2.2006 10:32:54   
snorlax
Moj starejši sin ima celiakijo.

S poznejšim uvajanjem glutena celiakije ne moreš preprečiti, če imaš genetsko predispozicijo. Se pravi, da bo otrok za celiakijo zbolel v vsakem primeru, s čim kasnejšim uvajanjem se samo podaljša doba, ko otrok ne zboli, se pravi nima znakov celiakije, to pa so napihnjen trebuh, driske, bruhanje, lahko tudi zaprtje, nenapredovanje v rasti in razvoju, podhranjenost.... Driske in bruhanje je nevarno za dojenčke zaradi dehidracije,  pa tudi mali dojenčki pogosto polivajo ali bruhajo in je težje prepoznat znake celiakije pri majhnih dojenčkih.

Izdelke brez glutena lahko kupiš v DM, Intersparu, Mercatorju, Tušu in so ponavadi na oddelkih z dietno prehrano ter posebej označeni. Izdelki za dojenčke so pa tudi ponavadi označeni oz. na njih piše, če vsebujejo gluten.

Drugače so ti že predhodnice povedale, da je gluten v pšenici, rži, ječmenu in ovsu, dovoljena žita oz. moke pa so riževa, krompirjeva, koruzna, fižolova, manioka...

Če želi katera več informacij, pišite, lahko tudi na privat, ker sem na tem forumu bolj poredko.

L.p.user posted image

_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: gluten
13.2.2006 13:25:56   
mujcek
ne vem, če bo kateri imel alergijo, ker sta stara komaj 2 meseca in pol. Videla sem, da so punce opozarjale glede glutena in me je pač zanimalo kako je s tem! A potem ni dobro, da bi dali dojenčkom kruhovo skorjo za glodat, ko jim začnejo zobki rasti??????? To sem namreč dostikrat videla, da user posted image  dajo skorjo!

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: gluten
18.2.2006 21:52:58   
spacey
Mujcek ..lahko daš škorjico od koruznega kruha...


_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: gluten
19.2.2006 8:27:05   
al1*
Gluten odsvetujejo do 6. meseca. Pred tem otroku zagotovo ne daš skorjice za glodat, ker je itak premali.

V koruznem kruhu je 30% koruzne  moke, ostalo je pšenična, tako da tudi koruzni kruh odpade.


_____________________________

lp


(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?