|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gluten
5.5.2005 10:19:28   
Marjetka K.
Kaj točno pomeni, da kašica vsebuje oz. ne vsebuje glutena?:zmeden:
:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   gluten
5.5.2005 10:39:24   
mtd
gluten: ena snov, :zmeden2: ko pri otročkih lahko povzroči bolezen prebavil, no al pa alergijo = celiakijo, menda da se ne prebavi hrana, kolike, potrebna je dieta, se mi zdi, da celiakija ni ozdravljiva
glutena NI v koruzi, rižu, je pa v pšenici, ovsu, ječmenu ...

tiste, ki več vedo, ti bodo pa bolj strokovno razložile in mene ubile,hihi, ko se neki meša, pa šđe sama ne znam prav povedat
lp8)

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   gluten
5.5.2005 10:43:42   
Anonimen
Gliten je nevaren pšredvsem zaradi alergij, ki jih je pri otrocih čedalje več. Taka alergioja se imenuje celiakija. Tole razlago sem našla na netu:
Celiakija je kronična bolezen tankega črevesa in je posledica preobčutljivosti na beljakovine pšenice, ki jih označujemo z izrazoma lepek ali gluten. Gluten je nevodotopna beljakovina zrnja pšenice in prapšenice pire, podobne proteine pa najdemo tudi v zrnju ječmena in rži. Gluten že v zelo majhnih koncentracijah bolnikom povzroča poškodbo sluznice tankega črevesa, kar ima za posledico zmanjšano funkcijo tega dela črevesa in motnje v presnovi hrane. Koruza in ajda glutena ne vsebujeta, vendar moramo biti pozorni pri nekaterih izdelkih iz koruze in ajde, ker lahko vsebujejo dodatke glutenskih žit (npr. kruh).
Več na tej strani:
http://www.mlinotest.si/izdelki.php?item=506
Pa še ogrono drugega gradiva o glutenu najdeš z iskalnikom na internetu.

(odgovor članu Marjetka K.)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   gluten
5.5.2005 11:39:35   
piščanc
gluten je snov, ki je v žitih, kot so pšenica, ...
ker je težko prebavljiva, je dojenčki še ne morejo prebaviti in na prehitre poskuse uvajanja glutena lahko reagirajo z alergijo, kar pa ni nujno, nekateri imajo dovolj razvito črevesje

res pa je nekaj, večina dojenčkov pač s starostjo to preraste, nekateri pa ne in to je celiakija - da črevesje ne more prebaviti žit z glutenom. alergija, oz. neprebavljanje glutena je najbolj prisotna v azijskem svetu, kjer bolj uporabljajo sojo oz. riž. Je pa celiakija v veliki meri podedovana.

danes priporočajo pri nas gluten po dopolnjenem 6. mesecu, v nemčiji že po 4. mesecu, včasih pa so dajali gres že po 3. mesecu

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?