|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gljivice v urinu
5.11.2004 11:08:52   
indira
Pozdrav vsem!
Imela bi eno vprašanje. Moja prijateljica je 8 tednov noseča in ji je ginekolog ugotovil, da ima v urinu gljivice. Predpisal ji je zdravila, za katera pa v navodilu piše, da v prvem tromesečju niso priporočljiva. Mojo prijateljico zelo skrbi, kaj pomenijo te gljivice in če je dobro za otroka, da jemlje zdravila. Je imela katera od vas mogoče v nosečnosti gljivice v urinu? In a se da kako pomagati na naraven način?
Lep dan vsem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   gljivice v urinu
5.11.2004 11:44:28   
Dolina
Oj,

jaz sem imela kar en mesec in pol težave z glivicami. A ji je predpisal Canesten svečke al kaj? Ker Canestena se res ne sme do 15. tedna jemat (vsaj moja G mi je tako rekla). Naj dobi recept za Vagisan vaginalete (te so naravne in jih lahko uporablja kadar koli). Al pa v lekarni vpraša za ene podobne, ki se dobijo brez recepta (samo se ne spomnim, kako se jim reče).

Lahko se pa samo maže s kremo Canesten. Glivice načeloma otroku ne škodijo, samo so pa neprijetne za nas.

Pa še en naraven recept: tampon naj namoči v jogurt (čist navaden jogurt - sveže odprt) in da v nožnico, pusti 10 min. Meni je to malo pomagalo.

Pa veliko mora pit tekočine.

Upam, da sem kaj pomagala. :rozica::rozica:

Lp, Dolina

(odgovor članu indira)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   gljivice v urinu
5.11.2004 11:50:08   
Jančika_
Dolina, a potem ti je Vagisan pomagal?

LP,Jana:racka:

(odgovor članu indira)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   gljivice v urinu
5.11.2004 12:28:55   
Dolina
Pravzaprav ne, Jana. :(( Bilo je ene par dni ok, potem pa spet "od začetka". In dokler G ni vidla še izvida vode, mi ni nič drugega predpisala. (Izvid pa porazen, je bila čist bleda :(). Potem mi je dala Canesten svečke. Upam, da bo zdej v redu.

Ampak za zgodnjo nosečnost je res najboljše ta Vagisan.

(odgovor članu indira)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   gljivice v urinu
5.11.2004 23:07:28   
Anonimen
Sem mal upadla v debato.
Glede jogurta za umivanje tam spodi. To je meni - verjeli ali ne - priporočil urolog.
Namreč; prejšnji teden sem letala okol dohtarjev, ker niso mogli pogruntat kaj mi je. Na koncu sem pristala pri urologu in mi je naročil, da naj se tam doli umivam z jogurtom namesto z milom. Sem gospodu dohtarju razložila, da uporabljam une fensi žajfce za tam, pa je rekel skori dobesedno tako, da je jogurt boljši, ker vsebuje sestrične od flore in favne, ki se nahaja v splovilih in v okolici sečil. To povečanje mikroorganizmov na tem področju pa preprečuje razvoj glivic, vnetij in podobno. Sem mu skori s stola padla od šoka. Sam od takrat se pa umivam z jogurtom:ups:. Se potem tudi fajn umijem, ker mam fobijo, da se bo jogurt usmradil:ups::ups:. Meni pomaga. Aja imela pa sem vnetje ledvic na koncu.
Kolegica pa naj vpraša kakega zdravnika ali ginekologa(injo) bo on(a) še najbolj vedu(la).

Mejte fajn dan
.

(odgovor članu indira)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   gljivice v urinu
7.11.2004 11:35:49   
indira
Hvala za odgovore! Pišem šele zdaj, ker prej nisem imela dostopa do interneta. Me pa skrbi naslednje: ginekolog je moji prijateljici predpisal cenasten vaginalete, čeprav je šele dva meseca noseča. Ona je to vzela... Jest upam, da ne bo kaj narobe:zmeden:
Me kar mal skrbi zanjo...
Drgač pa ji bom povedla za te naravne metode, bo dobr za preventivo, da se vnetje ne ponovi...Hvala punce!

(odgovor članu indira)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?