|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   glicerinske svečke
18.9.2008 8:37:40   
madasa
Pozdravljene,
naša 7muser posted image  je že 6 dan zaprta. Ob polnem dojenju dodajava GH. Sem poskusila s slivami, sladkimi kamilicami in nič samo prdeci. Zdaj sem kupila glicerinske svečke in me zanima če je že to kera prakticirala in ali ste dale celo svečko ali pol?
In seveda kdaj so se potem pokakali?
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: glicerinske svečke
18.9.2008 8:58:12   
bskrle
sama sem naredila svečko iz masla.

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: glicerinske svečke
18.9.2008 9:00:39   
tanci6
Tudi pri nas smo imeli velike težave z zaprtjem. Zdaj bo kmalu stara 3 leta, pa se zdravimo zaradi zaprtja. Glicerinske svečke so absolutno preovedane, ker povzročijo začarani krog. Sicer se otrok pokaka, ampak povzročijo pa lahko lenost črevesja, in tako črevo čaka zopet na novo svečko.
Mogoče lahko enkrat probaš, ampak to naj ne bo stalna praksa.
Sicer ne vem, kakšne diete so za te tamale, za tiste, ki pa že jedo gosto hrano, pa čimveč vlaknin in balasta.
Če jo dojiš, jo daj še naprej. Mislim, da obstaja tudi posebno mleko za dojenčke za mehčanje blata (samo ne vem, kje se dobi). Drugače pa nadaljuj s slivami, kompotom od suhih sliv,fig; kamilični čaj je nam zdravnica odsvetovala. Sicer pa velja, da mora biti vse bolj sladko.
Veliko uspeha.

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: glicerinske svečke
18.9.2008 10:41:13   
yellowcrystalstar
ma pri naši se je še najbolje izkazal zelo zelo sladek kamilični čaj. skuhaš približno pol dl vode, dodaš eno oreng zvrhano žličko sladkorja in na hitro namočiš čaj. ne sme biti predolgo. in po nekaj požirkih le tega, je sledila ogromna porcija kakca.

_____________________________

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace. (Hendrix)

(odgovor članu tanci6)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: glicerinske svečke
18.9.2008 11:09:32   
katra55
Moja je bila na začetku uvajanja GH tudi zaprta in zato mi je pediater predpisal glicerinske svečke. Dala sem ji celo svečko, pokakala pa se je potem v roku 5 min.
Te svečke niso škodljive in ne povzročajo lenega črevesa, ker ne vsebujejo nobenih odvajal, ampak samo mažejo črevo in tako omogočijo lažje iztrebljanje.
Po enem mesecu se je prebava uredila.
Jaz ti svetujem da če ne gre drugače ji daj svečko, ker dalj kot boš čakala bolj jo bo bolelo ko bo kakala.


(odgovor članu yellowcrystalstar)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: glicerinske svečke
18.9.2008 12:25:24   
simin
IZVIRNO SPOROČILO: katra55

Te svečke niso škodljive in ne povzročajo lenega črevesa, ker ne vsebujejo nobenih odvajal, ampak samo mažejo črevo in tako omogočijo lažje iztrebljanje.


črevesje se po dani svečki ne izprazni celo, ampak samo "spodnji del", tako da se zgoraj spet nabira-začaran krog. na dolgi rok niso priporočljive, ker prebave ne uredijo, za kdaj pa kdaj so pa v redu.
nam je sicer najbolj pomagal res zelo zelo sladek čaj.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: glicerinske svečke
18.9.2008 13:43:15   
madasa
Tako jaz sem porabila že več denarja za odvajala kot pa za hrano, ki jo je dosedaj pojedla. Sem ji dala ob 11 pol svečke in NIČ.
Kaj ji dam še eno svečko lahko al kako to gre?
Lp

(odgovor članu simin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: glicerinske svečke
18.9.2008 13:50:23   
Intruder24
te svečke so zelo neprijetne...vem sem doživela na lastnih koži. Moj user posted image je mel težave, ko še nisva bila na GH in so mu lepo pomagale sladke kamilice.
Sama sem se najprej odločila za naravna odvajala, šele nato bi se za vse ostalo. Tako mi je svetovala tudi moja P. Tako, da priporočam, da tudi sama vprašaš P.

< Sporočilo je popravil Intruder24 -- 18.9.2008 13:51:31 >


_____________________________

Radi se mejte!

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: glicerinske svečke
18.9.2008 14:16:21   
Lusa
Povem mojo zgodbo.Moja punčka ,danes že angelček ,je imela zavit dvanajsternik ,tako ,da je pri 3dneh imela operacijo ,ki ni bila popoln a,tako ,da še je nato sledilo 4operacij v roku 5mesecev.V teh 5 mesecih ni niti 1x sama odvajala ,ampak s pomočjo svečk in klistirja.Po zadnji operaciji pri 5mesecih ,ko se je vse pošlihtalo ni potrebovala več HB nikoli svečk ,čeprav mi jih je njen gastrolog na Lj.pediatriji priporočal in tud zanje napisal recept.Kaj želim povedat?Da se otrokovo črevesje ne navadi na te svečke in se NE POLENI.Sem pa mnenja ,da boljše ,da mu pomagaš s svečkami ,kot pa da ga gledaš ,kako se ti par dni napenja in dobesedno muči.

madasa-komot bi ji lahko dala celo sv ečko ,tako ,da ji ti čimprej daj.

(odgovor članu Intruder24)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: glicerinske svečke
18.9.2008 14:18:26   
Lusa
Ali pa pokliči  P in ji povej situacijo.Moji prijateljici se je isto dogajalo ,pa  jim je  v ambulanti le uspelo s pomocjo klistirja ,ki pa ni prijeten.

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: glicerinske svečke
18.9.2008 21:34:39   
madasa
Eto mi smo se pokakali z naravnim odvajalom--šli smo en krog z avtom in je prismrdelouser posted image user posted image user posted image .Hvala za pomoč in lepo kakajte.

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?