|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   glavobol pri otrocih
12.6.2012 22:02:33   
trobentica123
Hojla!
Še nekaj me zanima: mojo punco ( stara je osem let) zelo pogosto boli glava. Jaz sem najprej pomislila na oči in jo peljala h okulisti - nič, po napotilu pediatra sva šli na slikanje glave - vse ok, veliko pije, dovolj spi, se giblje... skratka, jaz ne vem kaj bi bil vzrok!
Ali ima katera podobno izkušnjo?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
12.6.2012 22:31:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu trobentica123)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: glavobol pri otrocih
12.6.2012 22:39:53   
matkica
A so se glavoboli začeli proti koncu šolskega leta,kar bi bilo mogoče,da je to psihičnega izvora.No pri nas je bilo lansko leto tako.

Neposredna povezava do sporočila: 3
12.6.2012 23:03:49   
katipi
Moj najstarejši sin imam migrenske glavobole že od leta in pol starosti, danes je star enajst in pol, torej že deset let. To je nekaj, s čimer se je naučil živeti. Ko so se pojavili, sploh nismo vedeli, za kaj gre. Postal je bled, utrujen, imel je zaprte oči in čez nekaj časa bruhal. Kmalu po bruhanju mu je odleglo. To se je dogajalo 2x, 3x mesečno. Zelo me je skrbelo, zato sem šla z njim večkrat k pediatrinji, ki ga je pošiljala na preiskave, ki so bile vse v redu. Potem pa je moji mami "kapnilo", kaj pa če ima migrene?!?! Pri sorodnikih obeh mojih staršev so pogoste, moj oče je imel v mladosti zelo hude, pa tudi jaz sem že nekajkrat imela migreno z auro (bliskanjem), nazadnje pred nekaj leti. Sina smo potem dali na nevrološke preiskave, ki so potrdile našo domnevo.
Ko začuti, da ga začenja boleti oko (pri njem se bolečina vedno začne v notranjosti levega očesa), vzame paracetamol sirup, voltaren svečko ali (sedaj, ko je starejši) pol lekadola. Če ne vzame ničesar, mu postane tako slabo zaradi nevzdržne bolečine, da bruha. Se pa ti glavoboli pojavijo ob stresu (dobrem ali slabem*), če je preveč na soncu, ko je citruse (kar je zelo redko, saj veliko vrst hrane, ki naj bi bili sprožilci migrene ( sir, oreščki, čokolada!!!), sploh ne mara.

* To pomeni, da se vsako vznemirjenje lahko konča z glavobolom, npr. učenje pred testom, pred tekmovanjem, prepir, vzhičenje pred praznovanjem rojstnega dne, obiskom kina, športnim dnevom...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.6.2012 7:29:48   
takotako
Moj 5 letnik ima migrene in glavobole. Začelo se je od lasnkega leta ko je imel pretres možganov.
Opazila sem da če premalo spi, premalo pije ima pogostejše. Pa tudi sonce je problem: Tako da na soncu obvezno kapo... Pri nas sploh ven ne gre več brez nje.

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.6.2012 13:01:35   
Ajra RR
IZVIRNO SPOROČILO: trobentica123

Hojla!
Še nekaj me zanima: mojo punco ( stara je osem let) zelo pogosto boli glava. Jaz sem najprej pomislila na oči in jo peljala h okulisti - nič, po napotilu pediatra sva šli na slikanje glave - vse ok, veliko pije, dovolj spi, se giblje... skratka, jaz ne vem kaj bi bil vzrok!
Ali ima katera podobno izkušnjo?user posted image

Za nasvet lahko vprašaš pediatrinjo Tino. Tukaj jo najdeš, hitro odgovori: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/tina-bozicnik_42

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

Neposredna povezava do sporočila: 6
13.6.2012 20:33:45   
trobentica123
Dober nasvet!! Bom jo vprašala! Hvala vsem!!!

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.6.2012 21:04:08   
Felicita
Če te kej tolaži, mene boli glava odkar pomnim... pa je boljše, pa je slabše, pa pride še kaka migrena vmes... sem hodila okrog dohtarjev, nevrologov, okulistov, splošnih zdravnikov, endokrinologov,... so mi delal razno razne teste in na koncu prišli do zaključka da 'vas bo celo življenje bolela glava, mate take žile v možganih'. res pa je, da ima mami enake probleme, tko da je mogoče (verjetno) lahko tudi dedno.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

Neposredna povezava do sporočila: 8
15.6.2012 0:09:49   
nejcko
Mojo 7-letnico (kmalu 8-letnico) je v preteklem letu pogosto bolela glava, včasih tako zelo, da zjutraj ni bila sposobna vstati iz postelje. Ko se je začelo dogajati, da več tednov zapored vsaj en dan v tednu zaradi glavobola ni mogla v šolo, smo šli k zdravniku, ki jo je najprej poslal na krvne preiskave, in našli smo vzrok - huda slabokrvnost.
Po enomesečni terapiji z železom o glavobolih ni ne duha ne sluha.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 15.6.2012 0:10:15 >

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?