|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   glavica je premalo zrastla 6m
23.10.2012 8:47:03   
domci
Na sistematiki pri 6 mesecih je bilo ugotovljeno, da je glavica premalo zrastla. Punčka je velika 66,5cm, težka 6510g, obseg glavice pa je 41cm. Na ponovno merjenje glavice smo naročeni čez 3 tedne.
Je mogoče tukaj še kakšna mamica s podobnimi težavami ? Kaj lahko to pomeni v nadalnem razvoju ?

MOJI CUKERČKI SO ROJENI:
4.5.2006 Domen
5.6.2010 Marjetka
19.4.2012 Tinkara
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: glavica je premalo zrastla 6m
23.10.2012 8:54:04   
tix
Živjo. Kakšno je odstopanje od "normale". Pri nas je šlo za kao preveliko glavo, ej vse skup brez veze, so nas poslali na cel kup preiskav in niso nič odkrili, nadaljne preizkave sem pa odklonila

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.10.2012 9:06:58   
mamica deklicam
tudi moja hčerka je imela pri 6 mesecih obseg glavice samo 41cm. Pediater je paničaril in naju napotil v razvojno ambulanto. Tam sva bili, ko je imela 7 mesecev in ni bilo z njo nič narobe. V razvoju je še prehitevala. In sedaj, ko ima 21 mesecev, nič ne zgleda da bi bilo kaj narobe z njo.

Rekla je naj bom pozorna, kako hitro raste. Pri nas v družini smo bolj majhni in verjetno je dobila te gene. Sem pa ravno včeraj zvedela od neke prijateljice, katere hčerka mora jemati rastni hormon, da če otrok v enem letu zraste manj kot 3,9cm, potem ga moraš prijaviti k zdravniku za žleze (endokri..., še napisat ne znamuser posted image ).

V razvojni mi je takrat opozorila, da naj bom pozorna kako hitro raste potem pri 2,3 letih.

Jaz mislim, da ni nobenega razloga za paniko. Bodi edino mogoče bolj pozorna kako se razvija in na obliko glavice. Kako se močava na vrhu zapre.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.10.2012 9:14:14   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam

tudi moja hčerka je imela pri 6 mesecih obseg glavice samo 41cm. Pediater je paničaril in naju napotil v razvojno ambulanto.

Bolje, da pediater zastonj paničari, kot pa da ne paničari, pa bi bilo razvojno kaj narobe. Vsaj tako je moje mišljenje....

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
23.10.2012 10:13:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tutan)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.10.2012 11:23:16   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam

tudi moja hčerka je imela pri 6 mesecih obseg glavice samo 41cm. Pediater je paničaril in naju napotil v razvojno ambulanto.

Bolje, da pediater zastonj paničari, kot pa da ne paničari, pa bi bilo razvojno kaj narobe. Vsaj tako je moje mišljenje....

saj se strinjam s tabo. Meni se niti ni zdelo nič narobe z mojo hčerko. Ima v genih, da je majhna in ni mi toliko jedla kot prva. Če celo življenje gledaš staro mamo, ki jih še 150cm ni dosegla, sploh nisi pozoren na to, da je otrok manjši kot so norme. Bom pa vseeno spremljala, če normalno raste. Tako da nisem zdravniku nič zamerila.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.10.2012 11:25:38   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

eh, te mere... moj prvi se je rodil z glavico 39,5 cm, pa ni nihce kompliciral, nitit G, niti v P. seveda v veliki meri zato, ker so videli mojega mozija, ki ima res veliko glavo (brez pretiravanja, v vojski je edini okoli hodil z odpeto celado - ker enostavno niso imeli dovolj velike, da bi jo lahko zapel user posted image ).

jao...če bi vedela kakšnega si zdaj predstavljam user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
23.10.2012 11:37:21   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
23.10.2012 11:48:45   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
jao...če bi vedela kakšnega si zdaj predstavljam user posted image user posted image

LOL user posted image ne skrbi, on to zdaj kompenzira z velikim trebuhom, pa glave nihce ne opazi kot izstopajoce user posted image ne vem samo, kaj mi je blo, da jz nisem opazila te njegove velike glave, predno sva zacela hoditi - bi mi moralo ja past na pamet, da bom nekega dne rodila njegove naslednike / glavonje user posted image

Te je mogoče veličine česa drugega prevzela user posted image  user posted image

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
23.10.2012 14:41:35   
Brisani uporabnik

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?