|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ginekologi
14.7.2006 9:44:24   
Anonimen
Pozdravcek vsem

Zanima me kako ginekologi določijo kdaj je tisti trenutek ko ti ponudijo pomoc pri zanositvi. Pravijo da eno leto počakajo sele nato se začnejo s tem ukvarjat. Saj oni ne vejo kdaj je eno leto...ti na pregledu lahko reces da se ze eno leto trudiva v resnici je pa za tabo 3 mesece poskusov.

LP        
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ginekologi
14.7.2006 10:57:58   
BarbaraE
Hja no ...  načeloma se po resnici pove, a ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.7.2006 11:06:05   
Anonimen
vse se naceloma pove po pravici sam ce se ti ze ne obraca od stalnega poskusanja in vedno novega razocaranja in dolgotrajnega cakanja pa tudi ce je to ze pri 6 mesecih poskusov.

Men se zdi da se vcasih to zadevo malcek povrsno obravnava. je razlika al si star  24 let in mas se cas probavat al si 40 in nimas prov dosti casa vec

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
14.7.2006 11:22:42   
kapica
To je res anonimna, zato pa pri 40-tih tudi ne cakajo eno leto, temvec manj.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.7.2006 11:34:19   
nuala
Jaz mislim, da je to individualno.

Ampak če si pred odločitvijo naredila en check in je s tabo vse Ok, potem nima smisla da te sedaj mučijo z raznimi preiskavami.

Če pa sumiš, da bi bilo lahko kaj narobe s tabo ali partnerjem, pa to čim prej povej ginekologu!

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.7.2006 12:03:07   
BLAŽIKA
Če je s teboj in partnerjem vse ok potem nevidim razloga zakaj bi iskala takšno pomoč. Bo že čas prinesel svoje in ko bo primeren trenutek takrat bo uspelo.
Če pa si res stara 40 let je pa to druga zgodba in pri tej starosti mora nujno ginekolog imeti vse pod kontrolo.user posted image

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.7.2006 12:04:41   
delfinčica
Konec koncev samo sebe okoli prinašaš, če rečeš, da se trudita eno leto, v resnici sta pa šele začela. Mislim, da tega ne bi nobena rekla, zakaj le bi se izpostavljala raznim preiskavam, ki niti malo niso prijetne, čeprav je šele začela s partnerjem delat na otročku. Mislim, da si vsaka želi, da bi zanosila čisto naravno, brez taznih tablet in posegov, v zasebnosti svojega doma.

Sicer pa je nekje 1 leto tista točka, na kateri ginekologi "priskočijo na pomoč". Razen v primeru, da se že vnaprej ve, da so prisotne večje težave (če je eden ali oba od partnerjev že prej bil na zdravljenih, recimo) ali v primeru, da je par starejši (načeloma je tista meja 30, samo ne drži).

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.7.2006 12:04:52   
BarbaraE
Poglej, ene so ti že svetovale. Sama sem svoji G povedala, da sva se odločila za otroka. In si je to zapisala v kartoteko. In mi dala tudi par nasvetov. In ker nama ni takoj ratalo (po pol leta), mi je svetovala, da počakava še nekaj mesecev, potem pa pregled. No, pa nama je ratalo brez pregleda. Torej sem zanosila po 7 mesecih. Ni pa fer, če ti daješ G napačne podatke. Če si ti toliko in toliko stara, pa da poveš G, da sta začela delat na bebici, potem najbrž G točno ve, kako in kaj in ti zna svetovat. Torej, povej G po resnici, da se trudita toliko in toliko, da si v dvomih, če je to ok. Ne pa nekih napačnih informacij dajat.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.7.2006 12:17:48   
pot
Anonimna, kdaj pa si nehala jemati KT?
Punce so ti več ali manj že povedale svoje mnenje in dejstva. Če si starejša od 35 let, potem se posvetuj z G. V kolikor si mlajša, pa je treba počakat.
Nehajta delat otroke ampak raje uživajta drug ob drugem. Tudi psiha lahko vpliva na nespočetje. Ni vedno telo krivo.
Veliko sreče. user posted image

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.7.2006 12:39:56   
Anonimen
vse sorta primerov je ....sprasujem namrec zato ker je kolegica s fantom delala na otroku in v enem letu ni bilo nic nato pa je sla po magicnem letu na redni pregled in je rekla G da je leto naokrog odkar se trudita in da jo malcek skrbi da ni vse OK.
nakar ji G ni verjela ali ni hotela nic slisat ter ji rekla da si je zabelezila in da naj sedaj se poskusata...ko je po 4 mesecih psihiranja klicala G ji je le ta rekla da ima zabelezeno v kartoteki da je bila 4 mesece nazaj pri njej in da ji je omenila zeljo po otroku sedaj pa se ni tistega leta mimo....torej sklepam da je leto naokrog ko ga doloci G oz. kako natancno si to zapisejo. sedaj je resnicno mimo ze skoraj 2 leti in je sla k drugi G in ugotovila da ima zamasene jajcevode.....torej 2 leti sta brcala v temo.

kje je tle pravicnost in komu se verjame in kdo govori po pravici

nisem rekla da bom jaz lagala ...se nikoli nisem vem pa da se kolegica danes sprasuje mogoce zakaj ni?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
14.7.2006 12:51:47   
delfinčica
Načeloma se gre takoj na začetku na preventivni pregled h G in ji poveš, zakaj - da ima zabeleženo. Večino punc, ki jih poznam, smo tako naredile. Saj tudi hočeš vedet, če je na rednem pregledu vse ok, preden se podaš v to. Sicer pa ne vem, nekateri G zgleda ne verjamejo... presodijo pa sami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.7.2006 12:54:19   
BarbaraE
Anonimna - tvoja kolegica naj zamenja G. Če ji G ni verjela, da se že 1 leto trudita. Ponavadi je praksa oz. očitno so G navajeni, da se pride ženska pred zanositvijo pregledat oz. na posvet. In najbrž je bilo tako tudi v tem primeru, žal pa ni opravičila, če ji G ni verjel. Naj zamenja G, če ni zadovoljna z njim. Saj zamenjava zdravnika pa ja ni tak bav bav. In upam, da je to že naredila, ker omenjaš, da je šla k drugi G. Poznam ene par žensk, ki so bile nezadovoljne s svojimi G, pa so šle k drugemu in je tisti odkril par nepravilnosti - od pregrade v maternici do nepravilno delujčih jajčnikov in pa seveda, manj boleči pregledi. Ne se bat zamenjat zdravnikov, če z delom svojega dosedanjega niste zadovoljne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.7.2006 12:58:06   
delfinčica
S tem se popolnoma stinjam - če s svojimi zdravniki nismo zadovoljne, jih zamenjajmo. Ker nasvezadnje gremo najprej k njim, če ni vse ok. In seveda pričakuješ, da ti verjamejo in da te pravilno usmerjajo naprej.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.7.2006 15:08:20   
Anonimen
pozdravuser posted image  Pri meni je pa tak, sem nasla vredi G  pol pa sma zacela delati na user posted image , in od februarje ne uspeva nama zanositi. Zdaj ze celi mesec hodim na preglede zaradi ovulacije, ker nimam redne M mi gledajo na ( vaginalnem utrazvoku) ovulacijo. dobila sem tud Klomifen, enkrat na dan da ih pijem. Midva komaj 6 mesecev delava, pa me je ze dal na zdravljenje, zato ker nimam rednih M  in ker torej ni prisotna ovulacija. Vse odvisno od zenske ali ima tezave ali je cist zdrava. upam da sem ti kaj pomagala LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
14.7.2006 20:15:49   
metuLJchy
se še jaz pridružujem večinskemu mnenju, da preiskave nekako sodijo po letu dni...prej pa možgančke na off, čaj plahtice naj bi pomagal, pa nič ne "boli" (ne znam iz izkušenj povedat, ker ga šele začenjam piti)...imam podobno izkušnjo kot ti....po pol leta poiskušanja sem šla k G in ji povedala za situacijo (ampak sem ji po pravici povedala koliko časa je minilo...), zdaj je naokrog leto dni, in upam da septembra preiskave (še bolj pa upam, da narava do takrat sama za rešitev poskrbi...upanje ostaja)...

Drži se!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.