|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gibi
18.11.2008 13:57:59   
Anonimen
mojauser posted image  se že od 16tedna full gibala..po cel dan sem čutila,včasih tud celo noč...kot nekakšen akrobatuser posted image ..sedaj sem v 22tednu pa se ne giblje več tako pogosto..saj čutim tu pa tam,ampak ne tako pogosto kot prej...a se v tem času umirijo?g mi je povedal da je normalno tud če 2dni nebi čutila gibe.dobro da imam angelsound
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gibi
18.11.2008 14:08:04   
Petr_a
ja,okrog 20 pa do 25 tedna se ti zna zgodit da gibov kakšen dan ne bi čutila ali pa bi jih full narahlo.
ne se sekirat,čeprav vem da je težko ;)
Jaz sem bila zelo panična in sem šla mamico klicat,potem pa še G

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.11.2008 14:43:37   
AnciM
V teh tednih pride do povečanja plodovnice, zato ne čutiš gibov tako intenzivno kot prej. Brez skrbi user posted image se giblje tako kot prej, samo prostora ima sedaj več.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.11.2008 15:07:07   
Anonimen
hvala.ste me pomirile...saj čutim user posted image  tu in tam,ampak ne tako pogosto...čutim bolj narahlouser posted image

(odgovor članu AnciM)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.11.2008 8:15:09   
Pacota
Sem v 36t in sem prejsnji teden dobila tabelico, kamor vpisujem gibe. Mi uspe 10 gibov nasteti ravno v 10-12 urah, kot je potrebno. Kaksne izkusnje pa imate ostale v tem obdobju? V kolikih urah jih nastejete 10?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.11.2008 9:16:27   
AnciM
Nikoli nisem posebno štela gibov. Kaj šele, da bi jih zapisovala. user posted image

Ponavadi sem samo bolj pozorna postala, če se mi je zazdelo, da je nekam miren.

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.11.2008 11:16:17   
Anonimen
Ojla. Sem v 21 tednu pa sploh mi ni jasno kako se čuti otroka. Ne, vem če ga sploh čutim. Kako to vi čutite?

Kdaj je bolj konkretno čutit...v kakšnem tednu?

(odgovor članu AnciM)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
19.11.2008 11:24:44   
Nina00
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ojla. Sem v 21 tednu pa sploh mi ni jasno kako se čuti otroka. Ne, vem če ga sploh čutim. Kako to vi čutite?

Kdaj je bolj konkretno čutit...v kakšnem tednu?

Ti si ravo tu nekje za prvo nosečnost. Boš začela gibe vsak čas čutit. Prvič na začetku jaz nisem bila prepričana, če res čutim otroka ali je to le bolj živahna prebava user posted image  No, potem pa gibi postanejo vedno bolj konkretni in boš vedla, da je to to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.11.2008 11:58:41   
Pacota
Ja meni je gin dala tabelo, kamor vpisujem gibe in ji jo moram prinesti naslednjic na pregled.  Po tabeli delas krizce vedno, ko cutis gibe (en gib je kompletno gibanje otroka, pavza, drugi gib ponovno gibanje otroka, v 12 urah pa jih mora biti 10, ce ne se moras takoj oglasiti v bolnici). Dobila sem jo -tabelo, konec 34t.

V tabeli moram tudi oznaciti, kdaj sem nastela 12 gibov in meni to praviloma uspe med 10 in 12 urami.

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.11.2008 12:48:29   
piamaria
moja fantička sta oba brcala do konca, drugi pa še v porodni, se babica ni mogla načudit in temu primerno se obnašata še danesuser posted image

Imejmo se radi- živimo za jutri :)

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.11.2008 13:56:13   
dejček
tudi moj mali je divjal do konca, mi je vsa rebra razrinil. v razpedelnici pa sem 10 gibov naštela najpozneje do 11:00. In je ostal velik divjak.

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.11.2008 14:01:04   
Anonimen
Ja meni je gin dala tabelo, kamor vpisujem gibe

Tudi jaz sem dobla tako tabelo. in sem delala križce. vem pa, da sta bile sedaj dve prijateljice noseče pa nobena tega ni dobila. zglada, da je odvisno od G.

kdaj pa naj bi začel čutiti gibe v drudiuser posted image ? pravijo , da jih občutiš prej kot v prvi.user posted image

(odgovor članu dejček)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
20.11.2008 9:21:02   
linči 312
že neki tednov nazaj sem, povsem neučakana, na neki podobi temi spraševala, kdaj bom čutila mojo pikico. no zdaj se mi zdi, da jo čutim, sam nisem pa čist zihr. no takole gre:

zdaj sem v 20 T in prvič se mi je zazdel, da sem čutla na začetku 19 T, enkrat zvečer, pol pa, po moji presoji, skor cel teden nič. in v tem T spet bolj malo. sem in tja se zgodi, da "poči kak balonček", ampak kaj več pa ni čuti.

torej vprašanje: a se gibi čutijo, kot kaki balončki znotraj trebuha? in, ali je to normalno, da ne čutiš tako zelo pogosto?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.11.2008 10:42:33   
karmen83
Jaz sem to tabelo dobila šele v 36. tednu. Prve gibe sem začutila okrog 18.-19. tedna, potem pa od 23.-25. tedna zelo slabo. Po 25. tednu pa sem jih spet bolj čutila, čeprav naša user posted image  ni bila ravno poskočna user posted image  - še najbolj mi je v spominu ostalo raztegovanje v zadnjih tednih nosečnosti, o tistih slavnih brcah v rebra pa ni bilo ne duha ne sluha... Uživaj v nosečnosti, dokler traja, ker sama te gibe zdaj prav pogrešam user posted image

6.8.2008 nama je v življenje posijal najin sonček - najlepša dojenčica na svetu. Sabina, rada te imava!

(odgovor članu linči 312)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.11.2008 11:09:52   
dana
deja777 malce boš pa vseeno še morala počakati, kljub temu da si v drugo nosečauser posted image  Jaz sem v 2. noseč. gibe začutila tam okoli 16. tedna. Ampak tako čisto rahlo božanje. Zdaj pri 23 tednih je pa že prav žurka v mojem trebuhuuser posted image

(odgovor članu karmen83)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.11.2008 11:56:04   
ajam27
Tudi pri meni gibi niso tako zelo pogosti. Sem pa ugotovila, da malega korenjaka malce "sprovuciram", če se dlje časa nežno gladim po trebuhu. Takrat mi v ugovor brcne, češ: "daj mi mir!"user posted image

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.11.2008 11:40:51   
naia
jaz sem v 28. tednu in že 5 dni zelo malo čutim, ne vem, ali naj se obrnem na koga, grem do gin? ali kolcanje šteje kot gib? se mi zdi, da bi morala zdaj na veliko brcati, še pred tednom je imela cirkus notri, zdej je pa bolj tišina... user posted image
res se moram skoncentrirati ali je bil gib oz. brc ali je to moje črevesje...user posted image

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.11.2008 11:56:42   
uršula83
Jaz sem gibe prvič začela čutiti šele pri 24. tednih. Ali celo 25. Pa še to bolj kakšen majhen premikec da še sploh nisem bla sigurna da je to to. No sedaj od 30. tedna naprej pa res konkretno brca in 10 gibov naštejem prej kot v 1 uri. Vedno. Čeprav naj bi se že počasi umirjal, se mi zdi da je vsak dan bolj brcajoč user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.11.2008 15:23:37   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: Pacota

Sem v 36t in sem prejsnji teden dobila tabelico, kamor vpisujem gibe. Mi uspe 10 gibov nasteti ravno v 10-12 urah, kot je potrebno. Kaksne izkusnje pa imate ostale v tem obdobju? V kolikih urah jih nastejete 10?

Gibi se štejejo od dopolnjenega 35 t. Pomembno je, da jih je v 12-ih urah 10!!! Ko jih sama nisem naštela sem šla v P. Pa je bl na srečo lažen preplah.

Če tabele ne dobiš-tudi jaz je nisem user posted image Ja saj pa ni važna tabela, sam da zapisuješ gibe!!!

Pa glede tega, da se otrok umiri pred porodom-nima več toliko manevrskega prostora user posted image , sam gibov pa mora bit 10!!!

< Sporočilo je popravil tosja -- 21.11.2008 15:25:29 >

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.11.2008 17:53:46   
Pacota
No Tosja zanima me, v koliko urah ste obicajno nastele 10 gibov. Jaz jih uspem velikokrat ravno v 12 urah ali max 9, 10 urah. Me zanima, ce je to cisto vsakdanje ali pa je moj dojencek res precej miren. Vcasih je ze kar napeto, ko se priblizuje dopolnjena 12 ura, pa cakam na tisti zadnji gib...Na sreco je zaenkrat vedno bil.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.11.2008 9:40:28   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Pacota

No Tosja zanima me, v koliko urah ste obicajno nastele 10 gibov. Jaz jih uspem velikokrat ravno v 12 urah ali max 9, 10 urah. Me zanima, ce je to cisto vsakdanje ali pa je moj dojencek res precej miren. Vcasih je ze kar napeto, ko se priblizuje dopolnjena 12 ura, pa cakam na tisti zadnji gib...Na sreco je zaenkrat vedno bil.

Tudi moj je bil miren user posted image Se je zgodilo, da sem čakala tisti zadnji gib... user posted image Včasih pa jih je bilo že v 9 dovolj... Ja takšni so naši pikeci-nagajivčki... user posted image Sva (smo) pa šibala(i) v P,ko jih je bilo v 12-ih urah samo 8 user posted image Ko so me priklopli na CTG pa je user posted image začel telovadit, da smo se vsi nasmejali user posted image ...na srečo! user posted image user posted image user posted image

Vidim, da boš kmalu k seb stisnila svoj zakladek...če jih ne bo 10 ti kr v P zavij...brez strahu!!! user posted image

Aja, pa še to: danes moj skoraj 8 mesečni user posted image sploh ni več tako miren... user posted image user posted image user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.11.2008 10:14:47   
Pacota
user posted image user posted image user posted image Hvala Tosja!
Veliko krat berem, kako so dojencki v trebuhih ful zivahni in kar naprej brcajo in telovadijo, moja izkusnja pa ni taksna in me je zanimalo, ce sem res totalna izjema.

Ja, ja, se malo pa bom tudi jaz prvic objela svojo pupiko!user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?