Pikabu
|
Jaz jem praktično vse, le pri količinah pazim. Izogibati se moraš res vsemu kar vsebuje sladkor (tudi sokovi), pa kar vsebuje belo moko. To je meni najbolj na hitro in najbolj preprosto svetoval dietetik. Predvsem pazi za zajtrk, ker takrat sladkor najmanj pada. Jaz za zajtrk pojem le kos kruha, če se da čim manjši. Ko smo bili na morju (v hotelu), sem pojedla le en kos kruha, potem pa gor salamo, sir, zraven še jajček na oko, pa tri hrenovke in mi je lepo padel sladkor. Doma pa pojem samo kos kruha in nekaj gor. Ko so po uri in pol merim sladkor, potem pojem kakšno sadje. Pri sadju pazi na banane, grozdje, ananas, menda tudi lubenica. JAz trenutno največ jem nektarine,sicer so pa jabolka tudi v redu, pomaranče. Za kosilo jem normalno, s tem, da krompirja, riža čim manj, pa potem več mesa in zelenjave. Pri zelenjavi tudi nimaš omejitev. Pri sebi sem opazila, da je najboljša kombinacija, če jem meso in zelenjavo. Pri tem ni bila količina nič važna, pa je sladkor vedno lepo padel. Večerjam pa navadno sploh ne, oz. ker mož hodi pozno iz službe, je kosilo največkar že večerja, tako da vmes raje pojem več sadja. Skušam se izogibati kruhu kolikor se da. Privoščim si pa tudi dietne sladkarije. Jaz sem na dieti čisto od začetka nosečnosti in bi res težko zdržala, pa je do sedaj bilo vse v redu. Imela sem sladkorno tudi v prvi nosečnosti, bila sem tudi na inzulinu, zdaj sem brez inzulina in upam, da tako tudi ostane. Če sama pri sebi razmislim, kaj je še vplivalo, je sigurno to, da se sedaj veliko manj sekiram. Jem kar se da sproščeno, ne razmišljam ves čas ali je prav ali ne. Imam pa tudi aparatek, s katerim si vsak dan merim, tako da imam približno občutek, če delam prav. Zdaj v drugo mi gre veliko bolje kot v prvo. Čim nižje sladkorje ti želim, pa res, čim bolj sproščeno vzemi vse skupaj.
|