Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: lada33 Pozdravljeni, ali je katera mamica imela probleme s tem, da se je dojenček oz. otrok premalo redil? Naša je stara 18 mesecev in ima 9kg...sedaj pa naji je pediatrinja poslala k gastroenterologi. Zanima me kak izgleda taki pregled in kaj vam je rekel. Naj povem, da hčerka je normalno vse le količinsko bolj malo. Najraje ima sadje in po tem se ne more redit...je pa v gibanji nenehno. Hvala Lp Koliko je velika punca? kaksno konstitucijo imate v familiji. Samo to da ima 9 kil, ne pove nic. gLEDE na to, da ne govoris o nobenih zdravstvenih tezavah, pravis da je zdrava in da poje veliko sadja od katerega se ne redi, potem je problem v tvojem hranjenju. Ne vem zakaj mucit otroka z gastro, ce je zdrav. Moj je fant, izjemno misicas_t in razvit, nadpovprecno velik in je imel pri 18 mesecih 11 kil. Pojedel bi pa vola, vse je pozrl, pozrl ogromne kolicine, ampak vse pokuril. Ce je tvoja punca manjse rasti, je ta kilazi cisto normlana, celo ce nic ne je. Najprej naredi nekaj s prehrano. V sadje ji zmesaj avokado, piskote, kosmice...cetudi je stara 18 mesecev, ji se vedno lahko naredis smoothije in ji not komot zmesas kaloricno stvar, tudi tisto ki je ne mara.... pri kosilu ji dodaj vedno olivno olje. Polnomastne jogurte, skute, sire, polnomastno mleko, kisla smetana. Nic ji ne bo skodilo, ce ji za snack das piskot ali dva ali skupaj speceta muffine (s sadjem ali zelenjavo ali s sirom), speceta kifljcke s sirom ali marmelado in ji ponudis za malico. Navadi jo jest tudi drugo hrano in ne samo sadje, kar pomeni, da ji ne ponujas veliko sadja. Ponudi ji kruh. Ce ne mara in ima rada sadje, namazi kruh z zmeckanim sadjem ali marmelado. Razkosaj kruh in daj v jogurt. Pri malem otroku se pac ne gres orto zdravje in premalo mascob, premalo OH... Ponudi pestro hrano, da ji bo zanimivo, naj ti pomaga. Mojemu sem delala smoothije ze zato, ker je tako vec pojedel, tudi zelenjavne juhice zmiksane je veliko vec pojedel. Jabolko sem mu rezala in lupila na kocke, ker je tako pojedel 1-2 jabolki, ce sem mu dala celo jabolko, je pojedel pol jabolka in se je navelical. Znajdi se in probaj kaj spremenit v njeni prehrani, preden jo peljes na gastro. Razen ce ima zdravstvene tezave- prebava, bruhanje, jok....
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 11.10.2015 8:42:35 >
|