Anonimen
|
Voda v bazenu ni tako topla, kot je doma pri kopanju. Verjetno se morajo zato počasi navajati. Je pa res ful drago,. Za tisto, kar nudijo..., pa saj več itak neimajo kaj. Mi smo imeli to plavanje na začetku v Kranju na olimpijskem bazenu (v malem bazenu), ker so tistega v zdravstvenem domu preurejali. Vaditelji niti v vodo ne grejo, samo mamicam govorijo, kaj naj delajo. Malo ga s kanglico s curkom polivaš, tako bolj od ozadaj, da se ozira za curkom in se začne obračati v vodi, potem mu ponujaš igračko, ki je ne doseže, pa se more potruditi in pač nekaj začeti migati, da pride do nje, pa kaj se še dela: ja, pa nogice si prisluniš na trebuh, tako da je obrnjen proč od tebe, nato naj bi se otrok odrinil. Ali pa tole: obrnjenega imaš proč od sebe, držiš ga za stopalčka in mu sonočno porivaš nogice in zraven govoriš žaba, žaba, tu naj bi se naučil plavanja s sonočnim odrivom, kar se menda da naučiti otroka, ki se še ne postavlja na nogice. V naši skupini je edini poštekal otročiček z Downovim sindromom, tako je šibal okrog bazena, da je bilo veselje, še meni so šle kar solze sreče v oči, kaj šele njegovemu očku, ki je kar žarel. Kaj drugega se pa ni dogajalo. Mojemu Tiborju je bilo ful dolgčas. Komaj sva zdržala tisti 20 mint ali pol ure ali koliko že traja. Pa sva šla v dva tečaka. Ampak ne, vse drugo je bilo bolj zanimivo kot biti v vodi. Proge, pa stopnice, potem, ko pa je že po kolenih dirkal okoli bazena, ga pa sploh drugače kot z jokom nisem več v bazen spravila. Ma, za probati je, samo da ne boste preveč pričakovale. Bolje biti prijetno presenečen, kot pa razočaran. No ja, pa saj večina jih uživa. Samo drago je pa res. Ampak to je šele začetek, kar se draginje pri športnih udejstvovanjih tiče. Mi premišljujemo, kako bomo smučali. Sedaj bo treba počasi res nazaj začeti. Kar se mene tiče, mi je vseeno, če sploh več na smuči ne stopim, se mi zdi tako brez veze drago, da bi za ene dan Krvavca dala 15.000 SIT! Pa bom pač morala, ampak samo zaradai tamalga. Sicer zaenkrat hvalabogu še ne bo treba na Krvavec, počasi pa se bomo tudi na to morali (finančno) pripraviti. Uf, sem se pa razpisala. Me kar prsti bolijo. Gotovo je ful napak, ampak se mi ne da še enkrat brati, se opravičujem. Veselo čofotanje!
|