|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   folna kislina
13.12.2005 7:53:01   
Vanja-7
A ste v nosečnosti jemale folno kislino.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: folna kislina
13.12.2005 8:02:33   
anja 26
Pozdravček,

jaz folno kislino jemljem od dne ko sem naredila test in je bil pozitiven in tudi na pregledu me je G vprašala če jo jemljem. Saj ti ne mre škoditi, mislim da z načinom življenja katerega imamo in službami katere opravljamo je malo od nas, katera ima pravilno prehrano.

Saj zame je tako, saj se trudim čimbolj zdravo jesti, a ne gre vedno.

Anja user posted image

(odgovor članu Vanja-7)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.12.2005 8:31:40   
Reja
Večina nosečk, ki jih poznam, jo jemlje.

Tudi jaz jo, od tistega trenutka, ko sva se s partnerjem odločila, da bova delala user posted image .

Menda nima nobenega vpliva na karkoli, če jo ženska jemlje. Jo pa plod nujno potrebuje nevemkateri dan po spočetju.

Problem je res v prehrani, ki ni taka, kot je bila včasih. Tako da rabimo neke dodatke. Sicer pa je zdaj sezona kislega zelja in ravno to je tudi zelo bogato s folno kislino.

(odgovor članu anja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.12.2005 8:41:24   
Mina1
Jaz sem jo jemala že pred nosečnostjo in CELO nosečnost do konca, pri obeh škratkih.

Folna kislina je nujno potrebna predvsem ob razvoju user posted image  in najbolj "učinkovita" je prav v prvih treh mesecih, verjami mi. FS ne dobiš v polnem paketku samo s hrano in tako.

Lepo nosečnost ti želim,

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Vanja-7)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.12.2005 8:44:54   
marty5
Jaz sem jo imala 3 mesece pred zanositvijo in 3 mesece potem. Ker mi je delala salbo, mi je G svetoval naj neham - pomembna je namreč v prvih treh mesecih, potem pa seveda ne škodi - dober prehrambeni dodatek.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Vanja-7)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.12.2005 8:52:40   
Stefka
Jaz jo trenutno še jemljem, vendar bom nehala takoj po nuhalni svetlini, ker mi je od nje slabo.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.12.2005 8:56:49   
bskrle
Kako pa veste, da vam je po folni slabo?
JAz jo jem, slabo mi je ojejej ...

(odgovor članu Vanja-7)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.12.2005 10:27:03   
lana38
Jaz jemljem folno kislino 16 dni. Pa mi je šele pred 4 dnevi postalo slabo. Mislim, da ta slbost ni rezultat folne kisline. Nosečkam je bilo že včasih slabo, ko še nihče ni niti vedel za folno kislino.
LP

lana38

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.12.2005 10:30:16   
KODA
V taprvi nosečnosti ne.V tadrugi pa do 3 meseca.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Vanja-7)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.12.2005 10:36:51   
Anonimen
Folno kislino sem jemala že pred nosečnostjo in do konca tretjega meseca.

Po folni kislini, ki spada med vitamine skupine B, ti ne more biti slabo, ker bi ti bilo slabo potem tudi po npr. zeleni solati ali pomarančah, ki vsebujejo veliko folne kisline. Je pa mnogim ženskam res slabo po Tifolu, tabletki, ki vsebuje folno kislino, vendar ne zaradi slednje, temveč zaradi dodanih snov (npr. barvil, arome,...). V lekarni se dobi folno kislino tudi od drugih proizvajalcev, tako da se lahko Tifol mirno zamenja za kakšno drugo verzijo, pa ne bo več slabosti.

(odgovor članu Vanja-7)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
13.12.2005 10:43:48   
Marogica
JAz sem jemala folno kislino od kar sem zvedela, da sem noseća, pa celo nosečnost. V bistvu je dovolj, da jo jemlješ prve tri mesece, ko nastaja in se razvija največ otrokovih organov. Jaz sem folno kislino morala jemati celo nosečnost zaradi tega, ker jemljem zaradi ene bolezni dnevno zdravila, ki zmanjšujejo koncentracijo folne kisline.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.12.2005 12:34:40   
ribica.
V prvi ne. Sedaj v drugi pa ja.

(odgovor članu Vanja-7)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.12.2005 13:26:16   
AishaM
Da. Prve 3 mesece Tifol (še danes sem prepričana, da mi je bilo po teh tabletah slabo). Vmes nič, od 7 meseca dalje pa Folic Plus.

(odgovor članu Vanja-7)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.12.2005 17:32:00   
Naja30
kakšen mesec preden sem zanosila sem jo že jemala, zdaj pa sem 8t user posted image  in jo bom verjetno še kar nekaj časa. mi ni slabo od nje, tako da... škodila ne bo.

(odgovor članu AishaM)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.12.2005 23:05:53   
giga
Prve 3 mesece je obvezna. Jaz sem jo jemala samo dva meseca, ker mi je bilo po njej slabo. Seveda po posvetu z ginekologom.

Carpe diem!

(odgovor članu Vanja-7)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.12.2005 7:32:50   
Sulfinija
Prve tri meseec je obvezna,lahko jo jemlejš že prej.Jaz sem jo jemala vendar ker sem imela ss sem jo sedaj prenehala.Pri svoji naravni M jo bom spet začela saj me kmalu čaka IVF in bo točno polne tri meseece do IVF in jo bom veš čas jemala.
Jaz ti priporočam Folic plus v škatlici dobiš 90 tablet ješ 3 na dan in stane okrog 2000sit.Meni veliko bolj odgovarja kot pa tifol.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu giga)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.12.2005 23:28:24   
Anonimen
Da in še vedno jo jemuser posted image Mi je pa G svetovala, da lahko vsaj še kak mesec ali več(do 5 meseca nos.)

(odgovor članu Vanja-7)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?