|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   folna kislina
22.11.2006 13:43:35   
Anonimen
prosim za odgovor...
ko sem G povedala, da nameravam zanositi, mi je rekel, da naj mesec pred načrtovanjem začnem jemati tabletke ELEVIT...
ko pa prebiram vaša vprašanja in nasvete, pa sem zasledila, da jemljete FOLNO KISLINO...
zanima me, ali je to enako, ali so podobne.....
hvala za odgovoruser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: folna kislina
22.11.2006 14:16:41   
petraz
Elevit ne poznam, folno kislino, ki sem jo jemala, pa se je imenovala Tifol. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.11.2006 17:58:28   
tonja
Elevit ima 12 vitaminov in 7 mineralov (med njimi je tudi folna kislina - 0,8 mg).

Tifol pa ima samo folno kislino (0,4 mg).

Elevit stane okrog 2.500 sit, Tifol pa okrog 900 sit.

Če imaš pestro prehrano, mislim da je dovolj, če ješ Tifol - v Elevitovih navodilih piše tudi o tem, če imaš kakšnega vitamina preveč, da lahko pušča posledice na user posted image  . Nikoli pa si še nisem vzela toliko časa, da bi o tem povprašala v lekarni.

lp

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.11.2006 18:00:33   
mehurčica
Elevit vsebuje polovico več folne kisline, kot Tifol tabletke, zraven tega pa vsebuje še druge koristne vitamine za nosečnice! Malo dražje so, ampak če si preračunaš, te pride ena 80sit na dan-za svojega bodočega otroka!user posted image

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.11.2006 22:05:56   
mama06
Prvo sem jemala Folacin, ki ima 5 mg folne kisline in se dobi samo na recept, sedaj pa jemljem Tifol, ki ima 0,4 mg folne kisline.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.11.2006 8:31:46   
ta nova
Ja, jaz se strinjam z mehurčico. Če pa se vam poraja kako vprašanje iz lekarne pa kar na dan z njimi.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.11.2006 15:43:46   
pingi
Draga dekleta, jaz se pa prav bojim jemat to folno kislino. Jih je toliko napisalo, da jim je bilo slabo po njej, da me je malce strah; pač fobija pred bruhanjem :-(
Saj vem, da moram probat in potem govorit, ampak vseeno...
Doma imam sicer že kupljen Tifol. Ali obstaja kakšna druga varianta, da se dobi ta presneti vitamin?
Še zmeraj razmišljam, kako so lahko naše mame rodile zdrave otroke brez tega dodajanja?!user posted image

(odgovor članu ta nova)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.11.2006 16:21:05   
LuLu
Pingi, saj Tifol ni nujen v nosečnosti, ampak folna kislina, ki pa jo dobiš tudi z živili. Tukaj imaš link,

http://www.mojtrener.com/index.php?group=lmenu&menu=mamice&menuItem=article&subMenuItem=771&g_domain=mojtrener.com&g_lang=sl

pa si malo preberi, jaz tablet nisem jedla, sem pač zanosla prej, pa verjamem, da se bo moje dete normalno razvijalo. Te tablete so par let na tržišču, pa jih pač priporočajo, škodijo ne. Daj pač povdarek na živila, ki vsebujejo folno kislino, pa bo ok.
Tudi jaz sem mnenja, da smo mi zdravi otroci, pa moja mama ni teh tablet jemala, pa so me sicer nekatere RR-ovke napadle zaradi tega user posted image
Mi je g. rekla, da je pač stroka to ugotovila (da folna kislina koristi razvoju), in da zdaj pač tega ne morejo ignorirat, pa svetujejo jemanje teh tablet.
Bistvo je ta kislina, ne pa tableta, ki jo kupiš v lekarni... tak jaz razmišljam.
Pa brez panike, če jih tudi ne boš jemala... saj ne moremo vsi načrtovati nosečnosti, pa jih prva dva meseca jesti... jaz sem bila noseča že dobra dva meseca, ko sem zvedela za nosečnost.
Se sploh ne sekiram zaradi tega user posted image
LP

(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.11.2006 16:42:27   
tinkamiška
hojla

meni je bilo slabo po tifolu in sem bila kr nekajkrat že prepričana, da sem noseča, potem sem si pa kupila folic in mi ni bilo več slabo.

drugače je pa veliko folne kisline tudi v rdeči pesi in ko sem zanosila mi je tako pasala, da sem skoraj vsak dan pojedla majhen lonček rdeče peseuser posted image

sem jo pa jemala, preden sem zanosila samo od O do M, ker sem zapravljala celo premoženje zanjo.

zdej nameravam počet enako...

lp,
tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.11.2006 14:21:37   
lunca2
Meni so priporočili tablete TIFOL, tako da jih jemljem že kar lep čas.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.11.2006 15:52:14   
Rožica*
Tudi jaz jemljem Tfol.

Me pa zanimajo predvsem stranski učinki teh tabletk. nikjer nisem zasledila le teh.

Zato me zanimajo vaše izkušnje z Tifolom. 
Sama sem opazila da imam odkar jemljem te tabletke veliko apetit in sem se zredila kar nekaj kilogramov. Mislite, da je povečan apetit lahko posledica Tifola.
je pa tudi res, da mi je bilo večkrat slabo, da ne prenesem raznih vonjav, skratka imam zelo občutljiv želodec, kar mi prej nei bilo v navadi .... vendar tega do danes nisem povezala s Tifolom, ko pa sem zdej prebrala v tej temi, da vas je več s temi izkušnjami sem tudi sama začela povezovat.

Hvala Lp.

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.11.2006 16:00:03   
tonja
Tudi jaz sem začela jemati Tifol na priporočilo G.
Ko sem ga začela jemati, mi je bilo en mesec vsak dan rahlo slabo - in to mešano - enkrat zjutraj enkrat popoldne. Sprva tega nisem povezovala s Tifolom (saj ga vmes ene tri dni nisem vzela pa je bilo isto) po kakšnem mesecu pa se je to nehalo.
Po vaših izkušnjah pa bi to lahko bil vseeno vzrok.
Drugačnih znakov nisem imela (nisem imela povečanega apetita, nisem se zredila....).

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.11.2006 16:25:03   
ta nova
Ja ni nekih bajnih stranskih učinkov na tifol, samo slabost je možna. Meni je tudi malo. Če bom zanosla pa bom raje kupila Elevit, ker ma še ostale vitamine in minerale. drugače pa je Tifol čist ok.

(odgovor članu tonja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?