|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   folikli
27.3.2008 13:33:37   
atina1
Zivjo

RADA BI SE O DOSTI STVAREH POUCILA.

V torek sem bila na pregledu v ambulanti za neplodnost. Stara sem 24 let s partnerjem sva se pa trudila zauser posted image  skoraj dve leti. Zelja pouser posted image  je ze tako velika da skoraj ne zdrzim vec. Skoraj vsak mesec imam "v glavi" znake nosecnosti. Prejsnji   teden sem prvic jemala tablete klomifen, pet dni peti dan menstruacije. (imam zelo zelo neredne cikluse tud do 70 dni)
G. mi je predpisal dve skatlici tablet. V torek pa mi je reku da ne vidi foliklov da se ni nic. Imam pa PCO na obeh jajcnikih.Kaj mi lahko katera pove kaj so folikli pa ce res lahko samo enkrat na mesec po pet dni jemljes klomifen?
pa ce je res da lahko imas po klomifenu dvojcke?user posted image V navodilu pise da lahko nastopi vecplodna nosecnost.

Ima katera izkusnje s tabletami pa s tem da nima foliklov?
Aja pa kdaj naj bi imela ovulacijo po teh tabletah?

No, zdaj sem vse zakomplicirala ane.

Lp

Pa tud jaz vam zelim cimvec user posted image  user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: folikli
27.3.2008 13:46:33   
atina1
IZVIRNO SPOROČILO: atina1

Zivjo

RADA BI SE O DOSTI STVAREH POUCILA.

V torek sem bila na pregledu v ambulanti za neplodnost. Stara sem 24 let s partnerjem sva se pa trudila zauser posted image  skoraj dve leti. Zelja pouser posted image  je ze tako velika da skoraj ne zdrzim vec. Skoraj vsak mesec imam "v glavi" znake nosecnosti. Prejsnji   teden sem prvic jemala tablete klomifen, pet dni peti dan menstruacije. (imam zelo zelo neredne cikluse tud do 70 dni)
G. mi je predpisal dve skatlici tablet. V torek pa mi je reku da ne vidi foliklov da se ni nic. Imam pa PCO na obeh jajcnikih.Kaj mi lahko katera pove kaj so folikli pa ce res lahko samo enkrat na mesec po pet dni jemljes klomifen?
pa ce je res da lahko imas po klomifenu dvojcke?user posted image V navodilu pise da lahko nastopi vecplodna nosecnost.

Ima katera izkusnje s tabletami pa s tem da nima foliklov?
Aja pa kdaj naj bi imela ovulacijo po teh tabletah?

No, zdaj sem vse zakomplicirala ane.

Lp

Pa tud jaz vam zelim cimvec user posted image  user posted image

PS: Pijem pa caj krvomocnice (en teden) pa tablete neovin jemljem.

Punce nekaj bi vas se vprasala. 
Kako dolglo po jemanju klomifena ste zanosile?

LP vsem RR- jevkamuser posted image user posted image

(odgovor članu atina1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.3.2008 13:56:15   
ledenka
Pozdravljena! Na forumu Upajmo skupaj je prav tema za klomifenke, tam so punce z več izkušnjami. user posted image  

Pa še tvoja vprašanja - seveda je možno, da ne reagiraš na K. Zato je posebej pomembno, da te G spremlja z UZjem. Folikli so pa jajčeca (oz. jajčeca, ki še zorijo) user posted image  G pogleda, kako dozorevajo, velikost in koliko jih je. K lahko sproži dozorevanje večih foliklov, zato je večja možnost za dvojčke.

Ko začneš jemat K (ti 5. dan ciklusa), ta vzpodbudi dozorevanje foliklov. Ovulacija bi naj bila 5-10 dni po zadnji tableti, torej 15. do 20 dan cikla pri tebi.  K pomaga samo takrat, ko začne folikel rast, v sredini ciklusa ali ob koncu ni učinka.  Zato se jemlje samo enkrat na ciklus.  Se pa na UZ že precej hitro vidi, ali bo O ali ne.

Če nisi reagirala, ti bo G najbrž dal nekaj drugega, zdravil za vzpodbuditev ovulacije je dosti.

Če imaš pa še kakšno vprašanje, pa kar povej! user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu atina1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.3.2008 14:34:30   
atina1
IZVIRNO SPOROČILO: ledenka

Pozdravljena! Na forumu Upajmo skupaj je prav tema za klomifenke, tam so punce z več izkušnjami. user posted image  

Pa še tvoja vprašanja - seveda je možno, da ne reagiraš na K. Zato je posebej pomembno, da te G spremlja z UZjem. Folikli so pa jajčeca (oz. jajčeca, ki še zorijo) user posted image  G pogleda, kako dozorevajo, velikost in koliko jih je. K lahko sproži dozorevanje večih foliklov, zato je večja možnost za dvojčke.

Ko začneš jemat K (ti 5. dan ciklusa), ta vzpodbudi dozorevanje foliklov. Ovulacija bi naj bila 5-10 dni po zadnji tableti, torej 15. do 20 dan cikla pri tebi.  K pomaga samo takrat, ko začne folikel rast, v sredini ciklusa ali ob koncu ni učinka.  Zato se jemlje samo enkrat na ciklus.  Se pa na UZ že precej hitro vidi, ali bo O ali ne.

Če nisi reagirala, ti bo G najbrž dal nekaj drugega, zdravil za vzpodbuditev ovulacije je dosti.

Če imaš pa še kakšno vprašanje, pa kar povej! user posted image

Hvala zelo dosti si mi pomagala.

Potemtakem jaz sploh nimam jajcec ce G. ni videl foliklov?user posted image

Zdaj sem bila na wceju in imam nekako zvlecljivo sluz kaj je lahko to ovulacija?

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.3.2008 15:07:21   
ledenka
ne ne ne, to samo pomeni, da ti v tem ciklu mogoče ni dozorelo nobeno jajčece!

ali pa je, ker sluz pomeni O, vsaj običajno.

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu atina1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?