Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
flek na belih hlačah - barvanje 27.5.2008 21:52:18
|
|
|
|
tinkatonka
|
Bele capri hlače, ki sem jih letos kupila sem ne vem kje poflekala in flek ne gre dol. Je velik rjav flek spredaj na desni hlačnici. Hlače so pa fancy, take za v službo, zraven kakšne lepe tunike, jih je res škoda. No in zdaj vprašanje. Kako in na kakšno barvo naj jih pobarvam. Sem gruntala, da na temno zeleno, pa ne vem če se ne bi flek videl, al nja jih raje na rjavo barvam potem al kaj . Pa kako se to sploh barva??? Na štedilniku v loncu, al v pralnem stroju , la kako drugače. A ti jih kje pobarvajo, pa da plačaš . Prosim za nasvete !
|
|
RE: flek na belih hlačah - barvanje 27.5.2008 22:03:43
|
|
|
|
Naja30
|
Ne vem iz kje si. Vem, da na bencinski v Dravljah v Lj je čistilnica, ki tudi barva tkanine. Drugače pa kupi barvo in gor vse piše. Mislim, da so nekatere take, da kuhaš, pri enih pa samo namočiš perilo. Nisem pa ziher.
|
|
|
|
RE: flek na belih hlačah - barvanje 27.5.2008 22:11:36
|
|
|
|
ona
|
Najprej si v dm-u nabavi neko k2r belilo in provaj te bele hlače pobelt,da bojo bele in s tem bi mogoče tudi flek šel stran! Druga varianta,da jih opereš v stroju z varekino,bi tudi morala jih pobelit! ko vse to provaš pejdi na barvanje,ampak vse barve,ki si jih naštela ne bojo lepe hlače ratale ven,sem sama provala!zelena pride prav taka čudna,rjava pa kot ena čokoladna barva,tako,da res najprej provaj beljenje! Če boš pa barvala,kupi barvo spet v dm-u,ker je najbolj kvalitena,je neke italijanske firme,se ne spomnim imena.... Na barvi ti pa res vse piše,ti pa na hitro napišem kako narediš!Kupiš tole škatlo,v kateri sta dve plastični dozi,v eni je barva,v drugi neka sol!Kupiš še 1 kg grobe soli.Doma daš v stroj 1 kg soli,na sol daš te dve dozi,tako,da jih prerežeš po črtkah in na tole daš gor hlače,ki si jih predhodno namočila v mrzli vodi in vključiš stroj na 60 st in pereš.Ko konča,daš še enkrat prat na 60,zdaj daš pa zraven malo praška in to je to! Pa veliko sreče in če rabiš še kakšen nasvet kar vprašaj
|
|
|
|
RE: flek na belih hlačah - barvanje 27.5.2008 22:12:36
|
|
|
|
ona
|
Še to,najbolje se barva bombaž!če so te tvoje hlače sintetične,ponavadi barva ne prime,pa četudi kupiš barvo za sintetiko
|
|
|
|
RE: flek na belih hlačah - barvanje 28.5.2008 8:29:23
|
|
|
|
smigli
|
Po mojih izkušnjah se tako barvanje ne obnese, ker flek postane drugačne barve od ostale tkanine, tako da ne vm če boš lahko rešila hlače. Predlagam, da si raje našiješ kaj primernega na flek, seveda če je ta na primernem mestu, npr. kake bleščice.
|
|
|
|
RE: flek na belih hlačah - barvanje 28.5.2008 9:19:32
|
|
|
|
urška
|
packo poskusi pobelit s razredčenim domestosom. ta vsebuje namreč klor, ki pobeli stvari. ampak se moraš lotit zlo previdnoda ne uničiš tkanine, ker ti bo potem rumen flek ostal. packo zmoči, potem kaneš gor kapljico domestosa, malo podrgneš in splakneš. potem poskusi še enkrat, če je flek ostal.
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.