|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   finta pri otroškem dodatku?
25.2.2008 14:08:15   
blak

Torej, da razložim situacijo:

Do konca feb moramo oddati vlogo za otr dodatek (podaljšanje). V navodilih piše, da tisti, ki oddajamo vlogo jan, feb in marca, vpišemo podatke pretpreteklega leta, torej 2006. Je tako? Tako je.

Zdaj pa, kaj če mi "pozabimo" oddati vlogo in jo oddamo aprila, ko bi morali vpisati podatke preteklega leta, torej 2007? Namreč v 2006 sem bila zaposlena in na porodniški, v 2007 pa mesec in pol še na porodniški, 3 mesece sem dobivala nadomestilo iz zavoda od sept pa sem zaposlena za polovični delovni čas. Torej so moji dohodki precej manjši, posledično bi bil otr dodatek precej višji.

Vem, da za marec dodatka ne bom dobila, ampak mislim, da bi razlika odtehtala. Ali pač?

Torej zanima me, če pišem vlogo aprila, bom vpisovala podatke 2007 tudi če sem med "pozabljivci"?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: finta pri otroškem dodatku?
25.2.2008 14:28:01   
urskas
ja imaš prav, včasih je bolje pozabiti....

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.2.2008 14:33:03   
žigolino
Za sebe pač neseš te lanske podatke.Ker če bi bila od prejšnjega meseca npr.brezposelna bi tud mogla dat spremembo,al pa obratno.V glavnem če nimaš sedaj iste prihodke(približno)kot si jih imela 2006 moraš dat not spremembo(zadnje tri plač.liste)Tako je pri nas!

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.2.2008 14:38:52   
blak
Ker če bi bila od prejšnjega meseca npr.brezposelna bi tud mogla dat spremembo,al pa obratno.V glavnem če nimaš sedaj iste prihodke(približno)kot si jih imela 2006 moraš dat not spremembo(zadnje tri plač.liste)Tako je pri nas!

Ja, sej piše, da kakršnokoli spremembo moramo sporočiti. No, ko sem ostala brez službe (2007!)sem jim šla sporočit, pa so mi rekli, da bom to že uveljavljala, ko bom oddajala naslednjo vlogo (po tej logiki 2009!). user posted image Pa jaz ne vem, ali se njim ne da delat ali kaj.user posted image

< Sporočilo je popravil blak -- 25.2.2008 14:39:29 >

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.2.2008 15:12:19   
lukec
Podobno situacijo sem imela sama, ko sem oddajala januarja pa so mi šle noter plače od 2006, brez službe sem pa že eno leto. Ko sem gospo na socialni vprašala, če se mi ne upošteva dejansko stanje pa je rekla, da ne, da bom to itak uveljavljala naslednje leto. Ampak, ker se bom septembra zaposlila, to pomeni, da mi bodo takoj upoštevali plačo, a ne? Se pravi, da tega leta brez službe ne bom nikoli in nikdar uveljavila.
In sem pisala na ministrstvo, kjer so mi lepo odgovorili, da je CSD dolžan upoštevati dejansko stanje, ne glede nato al se zaposliš al pa izgubiš službo.
Enkrat so me že tako nategnili, dvakrat me pa ne bojo.

Če ne gre drugače, bi tud jaz na tvojem mestu pozbla oddat, vendar boš en mesec brez OD, zračunaj, če se ti splača.

< Sporočilo je popravil lukec -- 25.2.2008 15:13:40 >

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2008 17:14:19   
*pepelka*
Tudi sama sem imela podoben primer. Poklicala sem na CSD, kjer mi je gospa povedala, da se mi bodo vse spremembe upoštevale šele pri naslednji vloge, ne glede na to, da sem sedaj brez zaposlitve. Dokler od zavoda prejemaš denarno nadomestilo, na CSD ni sprememb, če pa nadomestila ne prejemaš več, pa jim pač prineseš potrdilo zavoda.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.2.2008 19:53:40   
SašaR
Tudi midva sva kao pozabila in iz podobnih razlogov oddala vlogo šele aprila, namesto februarja, ker je Neja bila rojena februarja. Dobila sem v enkratnem znesku ves dodatek od februarja (kar ga je bilo), marca in še za april).

Žal, je ta opcija odprta in smo jo izkoristili.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.2.2008 20:33:00   
sazi
Dobila sem v enkratnem znesku ves dodatek od februarja (kar ga je bilo), marca in še za april).

Ja, to velja samo za 1. oddajanje po porodu, ko imeš 3 mesece časa in ti dajo za nazaj.

Blak, lahko "pozabiš", ampak če boš oddajala aprila namsto februarja, boš 2 meseca brez dodatka. Ker če oddaš aprila, ti bo pravica za OD priznana šele z majem, prvo nakazilo boš pa dobila šele 15. junija, ker se OD dobiva za nazaj.

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.3.2008 21:13:01   
daysi
Draga moja, če ne boš oddala obrazcov do datuma, ko se ti izteče rok, ne dobiš za naslednji mesec dodatka. Meni se je to zgodilo že dvakrat.  Samo jaz sem pozabila, nisem nikogar okrog prinašala.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.3.2008 23:36:41   
blak
IZVIRNO SPOROČILO: daysi

Draga moja

Se poznava?

(odgovor članu daysi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.3.2008 10:22:05   
lukec
Draga moja, če ne boš oddala obrazcov do datuma, ko se ti izteče rok, ne dobiš za naslednji mesec dodatka.

Ja in? Pa se ji vseeno lahko splača, ne? Glede tega kdo koga okrog prinaša, mi državo al država nas, bi se dalo pa debatirat.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.3.2008 18:30:47   
blak
Eh, lukec, sem ravnokar prebrala tvojo temo in te 100% razumem. user posted image
Tudi jaz sem šla vprašat na csd in so mi rekli, da se vsaka sprememba javi. Če si ostal brez službe, jim moraš prinesti potrdilo o brezposelnosti od zavoda. A si ti takrat, jan 07, javila, da si ostala brez službe? Morda pa je mišljeno, da bi že takrat morala javit (čeprav po moje nima veze)?
Na moji temi si pisala, da si se na Ministrstvu pozanimala o svojih pravicah. Kaj pa če bi si ti to sprintala in nesla na vaš csd, glih tolko, da jim pokažeš, da veš, zakaj se gre, ker sami, ne vem, če vejo.user posted image

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?