Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
finance v družini....help 2.3.2006 17:31:53
|
|
|
|
Anonimen
|
prosila bi vas za vaše mišljenje glede sledečega.... imam čudovitega partnerja s katerim se razumem odlično. Prav tako je zelo dober očka našemu malemu pikecu, ampak sedaj pa se nama je nekje zataknilo.....zadeva je sledeča.... pred mesecem dni smo se preselili v svoje stanovaje, prej pa sva živela pri njemu in njegovih starših, ki so meni tako skakali po živcih, da se mi je na koncu že skoraj mešalo.....vse je moralo biti po njihovo. Niso naše narodnosti in v tem je tudi težava. Sama nisem nacionalist, medtem ko oni so - vedno so si želeli, da sin dobi dekle svoje narodnostim ki bo ostalo pod isto streho kot so oni in da jim bo stregla od spredja in od zadaj....tu se nisem pustila in sem jim večkrat kakšno tudi povedala nazaj.... ko smo se preselili, smo opazili kakšen mir imamo - sedaj pa težava, ki ne vem kako je naj rešim. Bili so navajeni tudi skupnega denarja. Torej ko je moj prinesel domov plačo, je z njegovo kartico upravljal oče....to je zame katastrofa, medtem ko je to za njih nekaj normalnega, saj so bili tako vzgojeni. Ta mesec sem ugotovila, da večino stroškov krijem sama - v trgovino je šel le 2x - vsega skupaj porabil okoli 10.000 SIT in je že "broke". Vprašam ga kje je denar. Začne mi naštevati da je plačal položnice (pri ta starih), ker sva takrat še vedno bila pod njihovo streho, ima obrok za olje, ki je prav tako v njihovi kleti, poleg tega jima je dal še nekaj denarja, ker sta tako "suha" - a mi bomo živeli pa od kruha in vode. Vem da je zanj to težko, ker so to le njegovi starši, ampak ne vem kako ga naj postavim na realna tla, da ima sedaj svojo družino in da se morata njegova dva znajti sama (njegov oče je zaposlen, mama pa brezposelna) Težko mi je reči karkoli, ker "nimam jajc" in raje vse požrem - vem da je to napaka, ampak sploh ne vem, kakšno dejastvo mu naj postavim, ali pa pogoj, da bo počasi prišel k sebi in se odtrgal od doma svojih staršev.... hvala vam že v naprej za odgovore....
|
|
|
|
RE: finance v družini....help 2.3.2006 17:45:36
|
|
|
|
soncece24
|
Joj, to pa je res nezavidljiva situacija... ta stari ga imajo očitno v šahu, to da je foter upravljal z njegovo plačo je malo ne bo ti preostalo drugega kot da se pogovorita. Zračunaj kolko so mesečni stroški za otroka, stanovanje, elektriko itd. in mu povej, da pač vsak prispevata polovico za skupno življenje, da ne moreš vse sama, da imajo pa njegovi starši svoje stroške in da naj jih sami poravnajo iz lastnih prihodkov, ker on ima zdaj obveznosti tam, kjer vi živite. Ne bo lahko, ampak druge rešitve ni.
|
|
RE: finance v družini....help 2.3.2006 18:21:37
|
|
|
|
Primoza
|
Prepričajte ga da vam da kartico, kako pa ne vem. Ampak človek se mi zdi opravilno nesposoben, vsaj kar se financ tiče.
|
|
|
|
RE: finance v družini....help 2.3.2006 18:32:50
|
|
|
|
lelaval
|
Groza. Še nekako razumem, da je zdaj dal denar (ker pač sta bila prejšnji mesec še pri njegovih in ste si delili stroške), ampak naslednje mesece pa ne več. Res se morata vidva pogovorit, da staršem lahko pomagata (kolikor pač lahko), vzdrževat pa jih ne moreta. To bo hudo zanj - in še bolj za njegove starše, ki so se navadili, da jim nosi denar. Bolje to takoj razčistit, ker se boš le ti sekirala in še marsičemu morala odpovedat, otroku ne boš mogla kupit, kar bi mu lahko. Zakaj? Zato, ker so tako navajeni? Ne, to uredite čimprej. Pričakuj zamero in, da si , a ne daj se pustit, da bi te izkoriščali.
|
|
RE: finance v družini....help 2.3.2006 19:29:07
|
|
|
|
Gina
|
se strinjam s primoža
|
|
|
|
RE: finance v družini....help 2.3.2006 19:30:50
|
|
|
|
Minka Pobalinka
|
Povej mu, da je sedaj tudi sam oče in ima svojo družino in je DOLŽAN skrbeti za družino in vajinega otroka.. Drugače pa ga lepo postavi pred vrata in naj gre lepo živet k svojim staršem, ker če sedaj lahko financiraš vse tri, boš vaju z otrokom še lažje.. Reši se takih parazitov..
|
|
|
|
RE: finance v družini....help 6.3.2006 12:32:12
|
|
|
|
Jutra
|
Minka pobalinka Vseeno pa bi bilo bolje, da bi se odločil za prvo varianto Samo, ker je ta mož tako vpet v svojo primarno družino, bo morala Anonimna zelo vztrajno in prefinjeno pihati na njegovo dušo, da se bo le-ta malo "prepucala" - predvsem nepotrebnega balasta.
< Sporočilo je popravil Jutra -- 6.3.2006 12:33:43 >
|
|
RE: finance v družini....help 6.3.2006 12:48:23
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: primoza Prepričajte ga da vam da kartico, kako pa ne vem. Ampak človek se mi zdi opravilno nesposoben, vsaj kar se financ tiče. To bi bilo OK.. samo ker bo verjetno to nekoli tezko, gre lahko samo na banko in preklice kartico in jo lahko kar imajo.. za spomin na stare lepe case.. Adijo pamet...
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?