|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ziveti pri starsih
2.7.2006 17:21:02   
Anonimen
imamo majhnega skratka in zivimo ze pol leta pri mojih starsih v hisi. smo v 1. nadstropju imamo vrata za zaklenit in svoje gospodinjstvo. za to smo se odlocili ker ko sem zanosila se nisem imela redne sluzbe... za povsem svoj vhod pa je zmanjkalo denarja. tako da hodimo not in ven skozi njuno stanovanje. jaz pa ful obcutljiva. vedno zdravo pa kam greste pa user posted image lupceka...in ne morem rect, da jih ne sme zanimat kaj se z nami dogaja. predvsem pa obozujeta user posted image , sta zelo prijazna, vedno pomagata(mama bi celo prevec) mene pa vse to moti in zapadem v pravo depresijo, da mi trije sploh nismo prava druzina. predvsem pa ne vem kdaj bomo financno sposobni it na svoje. a ima katera podobne tezave???
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ziveti pri starsih
2.7.2006 17:44:32   
k1
moje mnenje: čimprej na svoje.

jaz ne bi mogla živeti na tak način.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.7.2006 18:02:00   
noely
Jaz ti predlagam, glede na to, da živita pri tvojih, da se s tvojimi starši enostavno pogovoriš in poveš kaj te moti. Mogoče bosta najprej malce užaljena, ampak bolje to, kot pa da si ti zaradi tega iz dneva v dan slabe volje. Midva sva bila in sva še zmeraj v podobnem položaju kot ti, ampak sva nekak te zadeve uredila tako, da sva pač jasno povedala kaj naju moti in kaj ne.
Seveda je pa najboljša rešitev, čimprej na svoje.

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.7.2006 18:42:49   
Ninica
Pri nas je čisto ista pesem, za razliko od vas živim pri tašči in mi nimamo vrat za zaklenit - katere bi si zelo želela (vendar jih ne smeva postavituser posted image ), pa še nadstropja zase nimamo, tako da se vsaj za to lahko potolažiš, da veš da se lahko vsaj zakleneš.  Mi smo pred tem imeli namen živeti tukaj vendar, ne bo šlo, vedno smo pod kontrolo in vedno nam kdo tako nenapovedano vdre v našo kuhinjo ali dnevno sobouser posted image user posted image , tudi jaz bom znorela!

Intenzivno iščemo stanovanje!!!!!

Drugače pa ne vem kako ti naj pomagam, te pa čisto razumem.

LP, Ninica

(odgovor članu noely)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.7.2006 19:26:03   
frutka_
Mislim, da se preveč občutljiva. Najbrž želijo starši biti prijazni. Glede na to, da živite pod njihovo streho bo pač tako ali pa reči svoji mami (če imaš srce) naj te več ne gnjavi s tem. Ampak jaz v tvojih starših in njihovi prijaznosti ne vidim problema. Težava bi bila če bi prihajalo do sporov...tako pa...delaš problem kjer ga ni...moje mnenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.7.2006 20:59:22   
Mateja82
No ja tud mi živimo pri mojih starših v 1 nadstropju. Moja mama je čist nora na user posted image  in bi jo cele dneve in tud noči če bi blo treba nosla po rokah, razvajala 100 na uro seveda user posted image  nebi imela nič proti user posted image , sam kar je preveč je pa preveč. Ji to povem pa se nekaj časa muha potem pa ji je žal in pride čez nekaj časa s kakšnim priboljškom na obisk user posted image . Vem tud da se bo sigurno vtikala v vzgojo.Nekaj časa je bla tud ful sitna ko sva z user posted image  kam šla se je tud namuhala, kaj vem zakaj. Jaz ji nisem kriva če ona noče it nikamor. do user posted image  je tolk posesivna da, ko pride druga babica na obisk, enkrat na teden al pa 14 dni  se ji kr nos povesi in hoče bit taglavna babi, je ful ljubosumna. Smo se odločli da bomo zdaj rajši mi šli na obisk, da bo imela tud tadruga babi kaj od user posted image user posted image
Uglavnem še bi lahko naštela 1000  nekih  neumnih stvari, prepirov.imam občutek da se sploh ne zaveda kaj govori oz. počne.
Upam pa da se zaveda da če ne bo pridna  babi gremo mi pa- pa potem pa tud user posted image  nič več vsak dan carta carta, pomoje bi jo to strlo. Je že nekaj časa čist pridna!user posted image

Upam da si se mal potolažla in da vidiš da imamo tud druge podobne probleme. Če ne gre pač ne gre, edina rešitev je da greste na svoje, pa boste imeli mir, tud mi bomo šli če bo babi spet porednauser posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.7.2006 21:05:55   
Anonimen
hvala za mnenja.
ja res je vcasih tezko, si kar zelim da nas ne bi imeli radi. potem mi je spet ok, ko kam grema pa ga pocuva in sem brez skrbi. sem ji to tudi povedala. ampak vem da jih ne morem spremenit. sta pac taksna. cene stanovanj pa so tudi gromozanske. se pac za enkrat moramo sprijaznit. saj kaksen dan gre vcasih pa se mi ze mesa, sem pomislila da imam poporodno depresijo, me kar dusi. vsak ima svoje probleme.

(odgovor članu Mateja82)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.7.2006 21:13:59   
Anonimen
Jaz mislim, da je problem pri tebi in ne pri tvojih starših. Mogoče imaš pa res poporodno depresijo. Ali pa si nesigurna v svojega partnerja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
2.7.2006 21:28:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

"sta zelo prijazna, vedno pomagata(mama bi celo prevec) mene pa vse to moti in zapadem v pravo depresijo, da mi trije sploh nismo prava druzina"

Zakaj misliš, da niste prava družina? Kaj vam manjka? Zakaj ni prav, da so starši prijazni?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
2.7.2006 21:32:15   
irena111
ne vem kaj mi je, res ne. vcasih se mi zdi da bejbi ne bo vedel kdo je njegova mamauser posted image sem cudna ne?? ful se moram k sebi spravljat da preguram dan. se tolazim da ko bom sla v sluzbo bo bolje. mogoce imam prevec casa razmislajat o malenkostih. pa si govorim da bi mogla bit vesela, otrok je zdrav in vesel, imam prekrasnega moza...mene pa vcasih kar v prsih stiska in ne morem spatuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.7.2006 21:35:42   
Anonimen
Punca, ti si res depresivna. Kaj če bi šla malo do zdravnika, ki bi ti pomagal, da se ne bi več tako počutila? Ker to res mora biti grozno, pa ni treba, da bi bilo tako. Škoda tega lepega obdobja, škoda zate, res.

(odgovor članu irena111)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
2.7.2006 21:36:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
2.7.2006 21:36:36   
tulip
Včasih smo preveč občutljivi, predvsem ko je na majhnem prostoru več ljudi in si nenehno vstopamo eden drugemu v osebni prostor... Situacija je taka, kot je, dokler se ne bo spremenila, zato trenutno ni druge rešitve, kot da skušaš gledat na njo z bolj širokega stališča. Torej ne tako: nimava nobene zasebnosti, stalno me kontrolirajo, vsak dan moram nekoga pozdravit, le zakaj bi stalno radi mojega otroka tikali in ga zabavali, naj me pustijo v miru, a se ne morejo zadržat in me vedno kaj vprašajo.... Poskusi razmišljat tako: kako lepo, da imam ljubeče starše, ki jih zanima, kako smo. Kako lepo da imajo radi mojega otroka in sprejemajo mojega moža. Kako lepo da imam varstvo pri roki, če ga potrebujem. Imam ljubečo družino in ljubeče stare starše, pa streho nad glavo in (verjetno) skoraj nobenih stroškov...
Vem, da se bo mogoče zdelo moje pisanje neumno in si mogoče misliš: Saj nima pojma, kaj pa govori... Ampak je verjetno to trenutno rešitev, saj oni ne bodo izginili ali se spremenili, ti pa boš tudi še ostala nekaj časa tam... Verjamem pa da je kriza, da teži 100 na uro tako sobivanje, saj gre dejansko za vsakodneven poseg v vajino družinsko življenje, kljub vsem dobrim namenom s strani starih staršev, verjamem da si želiš na svoje in res paše ko ti ni treba nobenemu niti dober dan reči, pa da se vidiš ko si tega res želiš...
Draga anonimna, saj bo tudi za vaju prišel čas in vama bo posijalo sončke, boš videla! Zato odženi črne misli in poskušaj razmišljat pozitivno, ko bosta uspela it na svoje, bo takoj boljše in vsi se boste imeli raje! Stari starši pa ne mislijo nič slabega, čeprav jih od navdušenja nad otročičkom prevečkrat zanese...taki so pa vsi, ki imajo radi vnučke, veš! Pojdi ven, na klepet s prijateljico, kam v naravo, na sladoled, kamorkoli iin se razvedri,pa ne obupuj, saj bo!user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tulip -- 2.7.2006 21:39:29 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.7.2006 21:39:12   
Marogica
Kot je že Splišni rekla, ti si najbrž kar fajn depresivna, ker to niso "normalni" občutki. Zato bi bilo dobro, če greš do svojega zdravnika in se o teh tvojih razmišljanjih z njim pogovoriš. Zdravila delajo čudeže.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.7.2006 21:43:31   
Anonimen
tulip hvala. 

(odgovor članu tulip)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
2.7.2006 21:43:41   
Anonimen
Zakaj ne moreš spat? O čem premišljuješ takrat, kaj te muči?

Pa veš da otrok ve, kdo je njegova mama. Tega ne more zamešati, pa če je v njegovem življenju še toliko prijaznih babic. Bodi vesela, da imaš fajn starše, da imajo radi vnuka.

Otrok lahko sprejme neomejeno količino ljubezni in naklonjenosti, sploh majhen dojenček user posted image  

(odgovor članu irena111)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
2.7.2006 21:49:24   
Anonimen
mic ful tezko razlozim, vse to vem in si dopovedujem. cutim taksno tesnobo v prsih vcasih kot da me dusi, sem se ze mami zjokala in ji povedala kako mi je in me je razumela pa poslusala. nekaj casa je bilo bolje potem pa spet. nazalost moz veliko dela in veliko tudi popoldan pa pride po polnoci domov (tudi vikende) in takrat se zacne. sem sama skratek pridno spi jaz pa studiram. moram se nekako zaposlit. vedno sem veliko delala pa se druzila pa za sebe zivela in mi je mogoce tudi zato taka kriza.
hvala res ste prijazne da se pogovarjate z menoj!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
2.7.2006 21:54:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
2.7.2006 21:56:18   
Anonimen
Saj to je kar težko, biti cele dneve doma z otročkom, sploh če si bila navajena veliko delati in "letati" okrog. To je res lahko zelo zelo velika sprememba, najprej "nov" dojenček, nov ritem oz. počasnost domačega življenja.

A ti mami lahko pazi na otroka, ga pelje na kakšen sprehod? Ti pa lepo pejt na kavico ali sladoled s prijateljicami ali pa v kakšen šoping, da se malo "umakneš" iz domačega kroga.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
2.7.2006 22:03:08   
irena111
res si nisem mislila da je vcasih tako tezko. ga dam vcasi mami pa grem ven potem pa si spet ocitam da nisem z njimuser posted image saj vem zacaran krog in nekako bom mogla ven iz njega. res tezek poklic biti mama in sedaj jih (vas) ful spostujem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.7.2006 22:15:08   
tulip
Otrok je vsem spremenil življenje, ne samo tebi in tudi jaz sem bila vajena reči: Grem ven! in sem šla, prišla sem kadar sem, nobeden me ni omejeval, potem pa kar naenkrat dojenje, nenehna prisotnost, skrb za gospodinjstvo, pa še študij zraven, sto pametnih nasvetov z vseh strani  in ogrooomno pozornosti in navdušenja nad otročičkom... Je bilo včasih kar preveč vsega, pa še hormoni naredijo svoje... Še težje je, če je partner dosti odsoten in se ti res zazdi, da si sam za vse.
Zato če se ti zdi, da potrebuješ pogovor, pomoč, zaprosi zanjo! Zaupaj se tistemu, ki mu zaupaš in ki te bo razumel, pa tudi zdravniku, ki bo vedel kako ti pomagat. Če gre res za to, vedi da poporodna depresija ni nič sramotnega in nič takega, kar se ne bi dalo rešit, in da ni potrebno, da se mučiš, če se da pomagat!
Moj oče bi rekel: Še živega človeka naredimo, ne pa da se ne bi dalo problemov rešit!
Tako da  ne se zapirat sama vase in razglabljat, ampak sprejmi pomoč, saj je zadovoljna in srečna mama največ, kar lahko daš svojemu otročičku!
Srečno!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.7.2006 23:06:28   
abi
....Kot je že Splišni rekla, ti si najbrž kar fajn depresivna, ker to niso "normalni" občutki. Zato bi bilo dobro, če greš do svojega zdravnika in se o teh tvojih razmišljanjih z njim pogovoriš. Zdravila delajo čudeže.. ....

To lahko reče samo nekdo ki ni bil nikoli v podobni situaciji ! Za to ne potrebuješ zdravil !
Tudi sama imam 6 mes. punčko in prejemam redne obiske tašče v najino sobo ( seveda brez trkanja- čisto potiho, da jo sploh ne slišiš ko pride, se obrneš in kot duh - spet tašča, ehhhhhh)
Tisoč izgovorov za že stoti obisk dopoldne. Seveda je v penzionu , časa na pretek dela pa ne ne vem kakšnega, saj ne rečem ima vnučko full rada in tudi do mene je zelo prijazna, ampak ko je človek blizu 30-ih si želi malce zasebnosti.
Zato z mojim user posted image  finiširava stanovanje ki ima popolnoma ločen vhod in obisk v copatah NI možen.
A ja, pa tudi jaz mojga vidim več ali manj ponoči v postelji tko da sem sama z tamalo in seveda taščo in tastom.
Če ne moreta it povsem na svoje, si uredita vsaj lasten vhod- bo vsaj malce občutka svoje družine.

Pozitivne afirmacije od Tulip pa delajo čudeže- poizkusi ( tudi meni se včasih že meša, ampak potem vse pogledam iz druge pozitivne plati, in življenje ni več grdo )

Srečno

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.7.2006 23:52:17   
Anonimen
Ker sem živela pri starših (tako s svojo mamo in njenim partnerjem kakor nekaj časa tudi z družino bivšega moža), lahko mirne vesti rečem, da tega ne bi ponovila nikoli več. Vsa čast moji pokojni mami, ampak za pod isto streho pa nisva bili že od mojega 15-ega leta dalje.
Medgeneracijski prepad je večinoma prevelik, da bi obe družini (starejša in mlajša) lahko "normalno" (za obe strani) funkcionirali pod isto streho. Starejši so bili vzgojeni drugače in se težje sprijaznijo ali navadijo na navade mlajših, ne glede na to, da gre za lastne otroke.
V tvojem primeru... v osnovi ni pravzaprav nič narobe. Imate takorekoč zastonj streho nad glavo in to stabilno (brez strahu, da bi pristali na cesti), kar je v današnjih časih vredno zlata. Tvoj mož ima službo, katere plača očitno zadošča za preživetje cele družine (tudi to je že redkost danes). Imate stare starše, ki imajo čas in voljo paziti na otroka. Brez poznavanja ozadja bi se lahko rekla - ja kaj vam pa manjka?
Ampak očitno pa je tudi, da ti s tem nisi zadovoljna. Jaz o depresiji sicer ne bi govorila, ampak predvsem o tem, da to ni tisto, kar si ti želiš. Zdi se mi, da trenutno pač še niste v situaciji, ko bi lahko ali ti ali pa tvoja družina kot celota živeli tako, da bi bila ti zadovoljna. Kajti šele, ko boš ti zadovoljna, bodo lahko zadovoljni ljudje v tvoji bližini. To velja tudi za moža in otroka.
Ti želiš, da bi živeli sami ali pa vsaj fizično ločeni od staršev. Vendar ti je očitno jasno, da vam to po finančni plati zaenkrat še ne znese. Torej nima smisla, da obupuješ nad trenutnim stanjem, ampak je veliko bolje, da začneš čimprej in čimveč in čimbolj delati na tem, da finančno pripomoreš k temu, da greste na svoje. Drugače žal ne bo šlo (razen, če zadanete na Lotu). Poleg otroka in študija je umetnost še delati (govorim iz izkušenj), ampak se pa vseeno da. Razmisli v to smer.
Da je pogovor s starši nerodna zadeva, mi je čisto jasno. A pa je izvedljivo, da se jim vsaj izogibaš, kolikor se le da? Predvidevam, da tako ali tako nisi stalno pri njih ali oni pri vas, ampak očitno so še tisti stiki, ki jih imate, odveč. Ne bom ti rekla, da si nehvaležna ali kaj podobnega, ker vem, da to ni res, samo tvoje želje se pač ne ujemajo z njihovimi.
Težko kaj konkretnega svetujem, ker nimam teh problemov. Mislim pa, da bi bila jaz na tvojem mestu večinoma v svojem gospodinjstvu (ko bi bila doma). Doma je pač vedno nekaj za počet in mi zagotovo ne bi bilo dolgčas. Pa če je mož doma ali ne. Ko bi šla ven, bi se pa pač do nadaljnjega sprijaznila s tem, da se bom s starši srečala. Pozdravila bi jih in odbrzela naprej. Če ne drugače, pa z izgovorom, da se mi mudi. Bi že preživeli.

(odgovor članu abi)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
3.7.2006 0:12:57   
siniti
mislim da to ni stanje depresije... jaz sem imela takšne občutke zaradi tašče ki se je od rojstva moje hšerke stalno vsiljevala in na vsak način hotela biti cele dneve ob otroku... pa sm jo lepo postavla na ignore... zdej mam mir... je pa res da je tamala že od samga začetka več pri moji mami kot pri tašči... pa do svoje mame nimam takšnih občutkov... eh sej bo minil... mogoče te pa sam mejčkeno ljubosumje špika... prepuste se toku življenja, najdi si en hobi al pa samo škratka pelji na dolg sprehod... boš vidla da bo minil...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
3.7.2006 7:00:14   
diva 4
Mi živimo v točno taki hiši , kot vi.Zgornje nadstropje je naše in skupen vhod , dvorišče in vrt. Tvoj otrok zagotovo loči mamico in babico.Domnevam ,da je tvoj škratek še user posted image .Moja ta večja je stara 3 leta , pa smo se doma temeljito pogovorili z mojimi starši , predvsem o tem , da če midvaz mojim kaj rečema se tega držimo vsi.Pa na začetku je še včasih hotela babica , kaj po svoje.Ko pa je bila mala en mesec doma ni šla v vrtec pa je skapirala , da babica daje potuho in je to začela s pridom izkoriščat.Na koncu je moja mama to seveda uvidela in rekla stop , saj je mala hotela pri njej doseči tudi na silo , z ipiko.Ja otroci že vejo kje lahko , kje pa ne.Od takrat imamo mir.Je pa res , da smo navajeni , da ko kam gremo to mojim tudi povemo.Nikoli ne veš kdaj se lahko kaj zgodi pa ,da vsaj približno vemo , kje koga iskat.Če pa so tvoji preveč radovedni pa reči , da grete pač malo naokoli.Pri nas vedno vsak potrka na vratih , ko pride k nam , saj to je pa stvar kulture in nekega spoštovanja.Jaz mislim , da si mogoče malo preobčutljiva pa tudi mislim ,da bi morala povedat  staršem , kaj te moti.Iz tvojega posta je pa tudi razvidno , da tvoja mama tega ne dela iz želje po kontroliranju , ampak bolj iz vljudnosti.Premisli še malo o tem.

(odgovor članu siniti)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?