|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zatekanje nog
16.6.2006 11:25:52   
nelly
Malo me zanima kdaj so vam začele zatekati noge. V katerem mesecu.Jaz sem včeraj opazla da imam malo zatečene sem pa v 21t.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zatekanje nog
16.6.2006 11:31:05   
ElaM

Ojla, meni so začele zatekati v 8 mesecu, je pa to povezano z vročino.
Probaj čimvečkrat počivati z dvignjenimi nogami, ponoči si jih podloži, ogromno pij in izogibaj se pretiranemu solenju.
Če sta pritisk in voda bp, otekanje ni nevarno, pač pa je le nevšečnost, ki sodi zraven. S tem se jaz tolažim.user posted image
Lepo se imej, pa čim manj zatekanja.

:)

(odgovor članu nelly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.6.2006 12:46:42   
Jasmina25
Zoprna zadeva. Meni so začele zatekat v 35. tednu in to kar fajn. K sreči samo noge.
Res, več moraš počivat, manj soli, pa jej čim več hrane, ki odvaja vodo. Meni full pomaga lubenica ali pa melone. 

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.6.2006 12:50:04   
Alisa
Meni zaenkrat še ne zatekajo, sem pa v 36. tednu. Spijem pa ogromno tekočine najraje kar navadno vodo (3 litre), zdaj ko je pa toplo pa raje še več.
Je pa odvisno od vsake posameznice, jaz sem do zdaj opazila da imam zjutraj malo zabuhel obraz, ampak po cca. 10 min. tudi to izgine.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.6.2006 14:04:01   
SaaS
Meni so v obeh nosečnostih zatekale poleti, v veliki vročini. Prvič je bilo to v 4., 5. mesecu, drugič pa v 9. mesecu. 

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.6.2006 18:26:27   
jasnika
meni si v 1 nosečnosti zatekale nekje v 7 mesecu, sedaj pa sem na začetku 9 tedna in me je kar strah ko mi tako zelo zatekajo noge in roke

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.6.2006 18:34:44   
Maleal
En dan pred porodom.user posted image

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.6.2006 16:01:03   
Lana_s
Prvič so mi začele otekati nekje v 7 mesecu, na koncu sem imela buhtlje namesto noguser posted image

Zdaj sem v 18-tem tednu in mi že otekajo in bolijouser posted image user posted image

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.6.2006 16:07:44   
digi
23. 3/7 točno, kar pomeni, da sedaj 4 dni:( ZA umret že zdaj, kja še le bo:)

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu nelly)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.6.2006 22:03:29   
natalia
začelo se je v 5.mesecu in trajalo do konca. od prstov na rokah, do gležnjev in nog, hvala bogu je minilo...

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
18.6.2006 22:21:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
18.6.2006 22:52:17   
miši
zatekanje naj bi blo povezano z zastajanjem vode v telesu ane? če je vroče, je to toliko bolj učinkovito pa če si dolgo na nogah, potem gre vse dol in se ustavi na gležnjih, v ležečem položaju pa tudi prsti na rokah (zjutraj).
jaz sem v 32.tednu in sem opazila zdaj dva dni (od kar je vročina pritisnila) blazinice ob gležnjih, bila sem sicer ogromno na nogah (vendar nič bolj kot do zdaj) pa imela sem obutev s tankim podplatom....sem pa opazila, da ogromno popijem, ven pa gre manj kot bi pričakovala.
Tudi jaz sem aktivna, sem aerobičarka, bolj malo počivam (zaenkrat mi še ni treba, bomo videli, kaj bo z zatekanjem) pa so se mi ravnotako pojavile strije in zgleda, da bom tudi zatekala.
Mislim,da je to res zelo odvisno od same fiziologije organizma in genetske pogojenosti. seveda pa tudi same lahko precej pripomoremo k izboljšanju oz. čim boljši telesni pripravljenosti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.6.2006 22:54:12   
Jančika_
Radha, jaz sem do prejšnjega tedna 4x tedensko po eno uro gonila eliptik, poleg tega imam doma 2-letnika, ki ni v vrtcu in sem večino dneva sama z njim. Torej bi se lahko reklo, da sem precej aktivna. Sem v 38. tednu.

Zakaj eliptik samo do prejšnejga tedna? Že nekaj dni imam tako zatečene noge, da ne morem obuti športnih copat. Sploh nobenih čevljev pravzaprav. Noge od kolena dol so brezoblična kepa, pa še bolijo me. Zadnje tri dni je sploh obup in resno se sprašujem, kako bom pregurala tole do konca (na srečo bo mož verjetno lahko dobil naslednji teden dopust, tako da moram samo skozi tale teden nekako). Sem pa včeraj in danes samo počivala, pa ni nič boljše - torej nimam pojma, kaj bi lahko pomagalo. Pijem tudi nekakšen Ašičev zvarek proti otekanju; prve dni je pomagal, zdaj pa samo švicam po njem...

V prvi nosečnosti mi noge niso otekale, oz. samo minimalno, pa sploh nisem bila aktivna.  Tokratno dogajanje lahko po moje deloma pripišem temperaturam in tudi zobu časa....

Neposredna povezava do sporočila: 13
18.6.2006 22:59:14   
Seven*
Noge zatekajo tudi zaradi povecanega trebuha in motnje cirkulacije spodnjega dela telesa. Srce je preobremenjeno, zive razsirjene, pa se to dogaja.

Dokler ni proteinov v urinu in visokega pritiska, ni panike..

Gospa sem.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.6.2006 8:52:06   
miši
Jancika, kar vztrajaj s počivanjem, kolikor le lahko, kolena naj bodo max. v višini oči, ko počivaš. ponoči pa vsaj kak povšterček poskusi dat pod kolena, meni je to zelo pomagalo. Sama pa veš, da je treba veliko piti in jesti neslano....še malo pa boš rešenauser posted image , jaz sem za tabo...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.6.2006 11:07:19   
trobentica74
Jaz sem v 21 tednu in sem imela prejšnji teden take noge, da jih nisem prepoznala. Moja mami je v vseh treh nosečnostih močno zatekala, sestra tudi in mislim, da je mogoče to tudi malo dedno. Jaz sem zelo omejila sol, gazirane pijače in mastno hrano. V soboto sem imela še hlebce namesto nog, v nedeljo pa so bile moje nožice spet prepoznavne. Je pa res, sa sem bila dva dni v hladu in se tudi nisem pretirano gibala. Bomo pa videli kako bo danes, ko sem spet aktivna v službi. Zaenkrat je kar v redu.

(odgovor članu nelly)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.6.2006 19:48:38   
stuhica
pozdravljene nosačkice user posted image !

no tud meni so se zdej v zadnjih dveh dneh pokazale zelo zabuhle noge, se pravi smao začel otekat in to pošteno. user posted image user posted image Sem pa v 34 tednu! Se popolnoma strinjam z Miši samo se je men kr težko prpravt da veliko spijem tekočine, gibam se bolj tko tko že kr nekaj let nisem več tako aktiven športni tip sem se ful polenla pa seveda poredila user posted image  tud.
No vsem  nam nosečkam želim da bo čimmanj zatekanja nog pa da bomo čimlažje preživele utrujajoče vroče dni!"

lp stuhica

(odgovor članu trobentica74)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.6.2006 20:54:35   
Bonnie_RR
Meni so nekje zadnji mesec začele zatekat noge. Potem pa še roke, obraz...

Tudi jaz nisem bila dosti pri miru. Sem non-stop nekaj počela, da sem preganjala dolgčas. Moja trma...

Dan pred porodom sem imela takšne noge, da nikoli ne bi verjela, da so res moje, če jih sama ne bi videla. Pravi buhteljni... So me prav bolele. Groza.user posted image

Meni je baje tamali pritiskal na ledvice in mi je zato zastajala voda v telesu. Ker je bilo drugo (pritisk, voda) vse ok, ni bilo panike.

Je bilo pa že dan, dva po porodu boljše...

Lp in čim manj zatekanja vam želim!

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.6.2006 11:50:16   
Tayda
Meni noge zatekajo že kakšne tri mesece, odkar pa je pritisnila vročina, pa je nevzdržno. Podnevi noge, zjutraj ko vstanem pa prsti na rokah kar bolijo, tako so zatečeni. No ja, ko sem nekaj časa pokonci, so roke v redu....
Noge pa malo splahnijo, če hodim bosa (kar je včasi neizogibno, ker mi niso prav nobeni čevlji več) in če popijem okrog 4 l vode na dan.

lp

Komaj čakam, da grem rodit!!!

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
22.6.2006 19:40:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tayda)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
22.6.2006 20:07:10   
Zasanjana
Ma joooj, jaz sem pa šele v 17.tednu in imam danes že buhtlje.To res ni lep občutek, no.Sem čist nesrečna.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 21
22.6.2006 20:09:14   
eva1
V prvi nosečnosti sem začela zatekati v 28! Sedaj sem v 11 tednu pa zaradi vročine in veliko dela na nogah že zatekam, ampak vem da to ni nič hudega dokler je pritisk in urin ok!

Neposredna povezava do sporočila: 22
27.6.2006 15:49:14   
maya28
Ja, najbolj nastradamo poletne nosečke!
Torej, meni tudi zatekajo noge, a si pomagam sledeče. Vsak večer si res dobro zmasiram noge (tako da je tisti trenutek še slabše, a potem čez noč kar "shlapijo"), potem pijem čez dan 1-2 skodelici brezovega čaja (ne pretiravam), ki zelo pospeši lulanjeuser posted image  in s tem tudi zastajanje vode....Mislim pa da nas večina dela največjo zmoto, ko pije veliko vode (kar je samo po sebi seveda lepo in prav....) in zraven je kaj slanega/sladkega, kar zadevo še poslabša, kot če sloh ne bi pile, ker saj vemo, da sol veže vodo...torej nič ne bo pomagalo, če ne bomo pazile s hrano...Jaz sedaj kar pazim, ko me je en dan kmalu kap zadela, ko sem šla kupovat kratkega hlače in sem vidla tiste šunke v ogledaluuser posted image ....ma to človek ne more verjat kako zatekanje vode deformira postavouser posted image ...grrrrr

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
27.6.2006 15:56:00   
maya28
Jančika!
Kakšen zvarek pa ti piješ? Že pripravljeno mešanico? Mene zanima, ker vem, da je veliko zelišč med nosečnostjo prepovedanih...tako, da pijem brezov čaj, ki baje ne škodi (ena kolegica ga je tudi pila)...še bolj učinkoviti so koruzni laski, vendar pa mi nihče ne zna povedat, če lahko ta čaj škodi plodu?! Če vprašaš dohtarje pa itak so vsi tej zvarki neuporabni in škodljivi....Drugi pa itak nosečnicam ne radi pametujejo, da ne bi bili slučajno kaj krivi...
Če katera kaj ve, bom res vesela, če mi to sporoči...

(odgovor članu maya28)
Neposredna povezava do sporočila: 24
27.6.2006 21:08:40   
pearl
Meni so pričele zatekati in boleti noge v začetku 37 t., po daljši vožnji (tri urni), ko sem šla na morje. Podplatov nisem mogla pokrčiti.Potem se bolj počivala z malce vzdignjenimi nogami, pa je   bilo precej boljše. Razmišljala sem, da bi si noge namazala z Vazogelom ali Venitanom. Mislim, da ne bi smelo škodovati.
Kaj pravite o tem?

(odgovor članu maya28)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?