|
Jok, dretje, histerija v vrtcu 9.5.2006 8:49:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Res več ne vem, kaj naj. Včeraj in danes, po enotedenskih počitnicah, katastrofa. Tibor se isto sekundo, ko ga prebudim, začne histerčično dreti, da ne gre v vrtec, da gre k mami in dediju, da ga boli uček, da ga boli trebušček ... Približno tako, samo v milejši obliki (večinoma samo v vrtcu) se dogaja že celo letošnje leto. Lansko leto je bilo več ali manj v redu. Res več ne vem, kaj naj. Danes sem bila že huda, ker nobeno crkljanje, dopovedovanje, prigovarjanje ... čisto nič ne pomaga, le še huje je. Čisto je že histeričen. Kos sva z avtom zavila proti vrtcu, je že čisto ponorel zadaj v sedežu. Sem se zadrla, da so mi skoraj glasilke odpovedale (da se me je sploh kaj slišalo), da ga bom nažgala po riti, če ne bo tiho. Potem je malo utišal, ampak hlipal je do potem od avta do vrtca, potem pa spet histerija. Včeraj sem ga še nekaj prepričevala v vrtcu, danes pa sploh več ne. Sem samo varuhinji rekla, naj ga prime, ker nima vse skupaj nobenega smisla. In sem šla, Po moje so morali zapreti vrata, ker bi jim sicer ušel in ga vleči stran od vrat. Hudo. In to skoraj po dveh letih vrtca. A je še kje tako? Po moje, da ne. Ker seveda noben otrok v vrtcu, vsaj pri nas, ne joka. Čisto nobeden, razen Tiborja. Zdaj pa res več ne vem, a jaz delam kaj narobe, a v vrtcu kaj ali kje je keč. Saj sem že premišljevala, da bi ga preprisala v drug vrtec, sem šla že spraševati, Ampak ne vem, če ne bo tam isto ali še hujše, ker bo hotel nazaj v stari vrtec, pa bom potem poleg vsega ostalega imela še slabo vest, kaj sem ga šla prepisovat. Je pa tu, v tem vrtcu, res nekaj dejavnikov, ki Tiborju po moje ne ustrezao najbolj. Od hladne vzgojiteljice do tega, da v bistvu sploh nimajo igrišča. Imajo eno malo "kletko", pa so tam po moje enkrat na teden. Ostalo grejo na sprehode, ki pa seveda Tiborju niso zanimivi, posebej zato, ker jim vzgojiteljica pravi, da če ne bodo pridni, bodo šli na sprehod. Pa take fore, jih je kar nekaj. Ne vem, meni nič več ni jasno. Dajte mi malo povedati, kako je pri vas? A je samo moj otrok tako občutljiv?
|
|
|