|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čigav priimek...
3.5.2006 16:09:21   
Anonimen
že nekaj časa razmišljam, da bi svojega otroka dala na svoj priimek in ne na partnerjevega (nisva poročena)... to gre pa bodočemu očetu seveda zelo v nos, ker je s tem ranjen njegov "moški ponos" al kaj ti jaz vem kajuser posted image ...
slišati noče niti o tem, da bi otrok imel oba priimka... po njegovo naj bi imel njegovega in pika...
razlogi za mojo odločitev, so bolj osebni kot ne, že zato, ker nama prej kot slej (po vsej verjetnosti) grozi razvezauser posted image user posted image ...

mene pa zanima koliko pomena sploh ima, čigav priimek otrok nosi in kako je s tem na mejnih prehodih? slišala sem namreč že miljon enih zgodbic in nasvetov zakaj naj bi otroka dala na svoj priimek, pa bi rada še kakšen nasvet od nekoga ki ima o tem resnično nekaj pojma...

hvala za odgovore že v naprej
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: čigav priimek...
3.5.2006 16:12:16   
Anonimen
Že vnaprej veš, da sledi razveza?
Otroka pa že imata? Čigav priimek ima sedaj? Je tvoj partner podpisal očetovstvo?
Če ga je, potem sta za spremembo priimka potrebna oba starša. Če se eden ne strinja, potem ne gre. No, ja, seveda gre, ampak z veliko več problemi, stroški in s posredovanjem CSD-ja.
Na meji se večinoma ne zakomplicira, lahko pa se. Če ima otrok drugačen priimek od tvojega. Ampak večinoma pomaga, če imata z otrokom na dokumentih enak naslov, za vsak primer pa s sabo še rojstni list.
Če pa pri urejanju priimka posreduje CSD, pa v 99%-ih primerov odloči, da bo imel otrok oba priimka. Na prvem mestu pa priimek tistega starša, pri katerem otrok je.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
3.5.2006 16:13:04   
dory
V izogib taksnim in drugacnim zadevscinam in zaradi taksnih in drugacnih razlogov ima moj mali samo moj priimek...in vesela sem,da sem se tako odlocila...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.5.2006 17:00:15   
CatJa
Če se otrok še ni rodil in če bosta "skupaj" še vsaj do njegovega rojstva in če boš v porodnišnici otroku dala svoj priimek, se bo z njim še vedno moral strinjati partner, ko boš želela, da podpiše očetovstvo. V vsakem primeru bosta očitno imela še težave.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.5.2006 19:48:42   
Mišek06
Ma jaz sem moji sam predlagal, da ima mali po njej priimek. To jo je začudilo, a je rade volje privolila. Moj moški ponos pa s tem ni nič manjši. Meni je važno le to, da imam zdravega otroka. Če se pa zaradi priimka zniža moški ponos, je pa zelo kriza. Ko pa se bova poročila, bom pa jaz tudi vzel njen priimek in ne ona mojega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.5.2006 19:54:22   
MarijaPo
Moja Eva bo imela oba priimka, ker je od obeh in ker noben noce imet nobenih tezav na mejah/zdravstvenih domovih/...

Je pa res, da je to malo grdo do nje, najbrz se bo znala podpisat, al pa vsaj povedat kako ji je ime in kako se pise dosti kasneje kot ostala populacija otrok.

(odgovor članu Mišek06)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.5.2006 19:56:16   
smrka
Midva tudi nisva porocena pa ima tamala oba priimka... moj je bil proti sam boli me k.... tko sem se odlocila in pika. Sva pa rekla ce se porociva da bom jest prevzela potem njegov priimek in potem se tamali crtamo mojega in bo imela enega... Do takrat pa nosi dva priimka. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.5.2006 20:39:23   
LEJLA
midva, ko sva dobila user posted image nisva bila porocena
imva pa oba dolga priimka in zato sem se jaz odlocila, da naj ima samo njegovega
je pa res, da nisem razmisljala o kaksni razvezi

pa kasneje sva z malim sama potovala brez ocita in ni nobenih problemov na meji
sem pac imela poleg potnega lista se rojstni list s seboj in me nobeden ni nic vec vprasal

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.5.2006 20:42:16   
ona
Moj sin ima priimek od bivšega in ti povem,da ne mine dan,da mi ni žal,da nisem dala vsaj mojega priimka zraven!!!
Če imaš za se odločat zdaj in če verjetno sledi razveza ne premišljuj dosti in daj otroku svoj priimek!Edino imaš po mojem lahko probleme glede preživnine,saj ti lahko fotr od otroka reče da ni njegov,itd...
Na meji sem pa jaz imela enkrat problemček,so me samo vprašali čigav je otrok,pa sem rekla,da verjetno da je mojuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.5.2006 21:01:46   
Anonimen
kerensa... na žalost je že tko, da nekateri ze nekaj mesecev ali pa let prej vedo, da ne bodo večno s svojim partnerjem, jaz sem se s tem sprijaznila, zal mi je samo, da svoje "zmote" nisem spoznala že prej... ah nima veze... v glavnem vidim da nisem bila čisto jasna... nisem še rodila, torej otrok se nima nikogaršnjega priimka in oče še ni podpisal očetovstva... bi pa pač rada, da ima otrok moj priimek... pa ne samo zato, ker naj bi s svojim šla narazen, ker še nikjer ne piše da bova šla, ampak nekako bolje se bom počutila, če bom na otrokovi zdravstveni ipd. videla svoj priimek... vem da se sliši malo čudno, ampak meni bi bilo ljubše tako... 

(odgovor članu LEJLA)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
3.5.2006 21:04:26   
dulcinea
Ko pa se bova poročila, bom pa jaz tudi vzel njen priimek in ne ona mojega.

Misek, ti si faca... Zakaj še drugi moški tega ne naredijo?

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Mišek06)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.5.2006 21:56:55   
Anonimen
Midva tudi nisva porocena pa ima tamala oba priimka... moj je bil proti sam boli me k.... tko sem se odlocila in pika.

Evo, jaz isto, samo da je v mojem primeru tamau.user posted image

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
3.5.2006 22:12:55   
rija
Naš mali ima priimka od obeh, na srečo pa je vse skupaj kar kratko in ni neka neskončna klobasa.....
Obeh priimkov pa nima zato, ker se midva nebi mogla zmenit katerega bo imel, pač pa pri naju ni bilo nikoli vprašanje, katerega bo imel. Sva takoj vedela, da oba.

Je pa zanimivo, da sem jaz na svojega otroka mogoče enkrat do sedaj pomislila kot na nekoga, ki ima priimek. Vedno mislim nanj samo z imenom, tako, da bi mi bilo v končni fazi res vseeno, kako bi se pisaluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.5.2006 7:27:07   
srki
Naš mali ima njegov priimek, kar se teh priimkov tiče, je meni čisto vseeno. Jaz vem, da je otrok moj, če se pa po  njemu piše, me to ne moti.

S tvojim se boš morala pogovorit. Če dva nista usklajena pri tem, ni tako enostavno, po moje se samo kregata okrog tega, čigav priimek bo imel otrok.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.5.2006 7:57:48   
kalbo
U, eni pa znate zakomplicirat. Počas bo ratal tko k na Kitajskem, bo treba lonec po štengah zabrisat, prvih 5 zvokov bo otrokovo ime, naslednjih pet pa priimek.

No in nekje v prihodnosti se bosta našla Marija Novak Ribičič in Tonček Krevs Oven. Rodil se jima bo sin Petja. Ker se nikakor ne bosta mogla zmenit glede priimkov bo mali Petja Krevs Novak Ribičič Oven. No in potem še mali spozna hčerko staršev, ki se niso morali zmenit, pa bo še en kup priimkov. Da ne govorimo o katastrofi, če se slučajno nebi mogla glede imena zmenit. Pol smo že pri Petja Jože Krevs Ribičič Novak Oven.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.5.2006 8:54:58   
MarijaPo
kalbo, vidim, da nisi najbolj nacitan kar se teh priimkov tice :)

v spaniji recimo (in vecini juzne amerike) imajo otroci oba priimka, ko se porocijo (zenske) pa zgubijo materin dekliski priimek in dodajo od mozevih priimkov ocetovega, tako vse spila ze stoletja in vsi so srecni

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.5.2006 9:00:53   
kalbo
Že res, sam mi ne živimo v Španiji al pa v Južni Ameriki.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.5.2006 15:08:56   
rija
Ja Kalbo in???

< Sporočilo je popravil rija -- 4.5.2006 15:10:43 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.5.2006 15:19:57   
Anonimen
Sam meni se zdi da po zakonu lahko ima prebivalec Slovenije, samo 2 (dve) imeni in 2 (dva) priimka.

In mimogrede, glede na to da je anonimna poročena (je omenjala ločitev) je oče avtomatsko še ne vem koliko (200+-) dni po ločitvi kar zakonski mož. Neglede na to kdo je gospo oprašil. Dejte se spomnit na vse probleme, ki so bili že objavljeni. In če je poročena bo oče avtomatsko mož, tko da s preživnino ne bo problemov, razen če bo spodbijal očetostvo.  Kako pa je z določanjem priimkov, a ni tko da se morata strinjat oba roditelja?

In baj d wej - anonimna kako to, da si se pa za otroka odločila glede na to da že dolgo veš da ne boš skupaj z možem? (ne kritiziram al obsojam, me sam zanima in to čist resno, ne razumet narobe vprašanja plis)

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
4.5.2006 16:10:47   
MarijaPo
kalbo - s primerom sem samo hotela pokazat kako so dilemo, ki si jo izpostavil, resili v juzni ameriki/spaniji

in res je tudi, da ime sarah ni slovensko, pa ga se vseeno nosi marsikatero slovensko dekle, ali pa, jaz rada pecem in jem baklave, ceprav nisem takrat, ko to pocnem v bosni/turciji

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.5.2006 20:26:49   
nincy
Iz lastnih izkušenj ti svetujem da daj svoj priimek. moja user posted image  ma od obeh pa mi je še za to žal. bi blo bolj da bi mela samo mojga.
požvižgaj se ti na njegov ponos.

LP

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
5.5.2006 19:46:43   
ElaM

Naša pika bo imela samo očetov priimek, imava oba dolga priimka, pa nisva hotela biti žleht do tamale.user posted image
Je, pa res, da se po vsej verjetnosti drugo leto poročiva in se bomo vsi pisali enako.
Če bi pa imela občutek, da z otrokovim očetom, ne bova skupaj, bi pa definitivno vztrajala tudi pri svojem priimku.
Srečno.

:)

(odgovor članu nincy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.5.2006 19:52:47   
tejčica
Tudi midva nisva poročena, mala pa ima samo njegov priimek. Mogoče se kdaj poročiva, mogoče ne, vendar nisem nič komplicirala. Če bi se pa slučajno naredilo da bi šla narazen, bi pa dodala tudi moj priimek.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.5.2006 14:38:26   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image pikec0... dej lepo prosm pejd na začetek te teme pa si moj 1. post preber še enkrat od začetka, še posebi pa bod pozorn na tisti dve besedi v oklepaju... bo šlo? ratal?user posted image user posted image user posted image

ona in nincy...
dejta mi lepo prosm povedat še zakaj, oz. kje tiči razlog  da bi otroku dale svoj  priimek... namreč še vsaka (dobesedno) samska mamica, ki jo poznam mi je svetovala nej dam svoj priimk, da mi ne bo kasnej žal... saj ga tako in tako nameravam dat, ampak me pa zanima, zakaj so se druge mamice tako odločile oz. zakaj je žal tistim, ki se niso odločile tako?
hvala vama za odgovore že v naprej..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
7.5.2006 14:52:38   
Anonimen
Če nisi poročena (kot si napisala da nisi) , daš lahko otroku brez težav svoj priimek. Lahko da ti bo partner potem težil pri priznanju očetovstva& plačevanju preživnine. Ampak po mojem bo težil tudi, če narediš vse tako, ko sedaj on želi. Če teži že zaradi priimka, kako bo šele zaradi drugih, recimo pomembnejših stvari.

Mejni prehodi - če ima otrok drugačen priimek od tvojega, lahko zahtevajo dokazilo, da je otrok tvoj (rojstni list). Imaš eno obveznost več, ko greš v tujino. Se mi pa zdi, da je bolj zoprn tisti občutek, ko moraš dokazovati, da je otrok tvoj. Sploh v primeru, da res sama skrbiš zanj, in vsak dan še kako občutiš in veš, da je tvoj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?