|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tašča/tast,da te kap
23.4.2006 22:12:26   
NRMM
Sej ne vem kako naj začnem, ker mi še zdej dobro ne  potegne od popoldan, upam, da bo sedaj bolje, ko bom mal pojamrala user posted image .

Danes mi je lase dvignila kdo drug kot tašča user posted image , tast pa možu (njegov oče).

Včeraj je imel tast rd in nas povabil ven. Predlagal je večerjo, ampak ga je mož lepo prosil, če se lahko ta večerja prične okoli 17.00, ker najbolj pozno ob 21.00 naša user posted image  zaspi, prej pa še kopanje ipd. Ok saj kopanje ni problem, se lahko tudi kakšen dan izpusti, ampak če pa ob 21 ni v postlci pa je potem čisto out. In tast seveda ni uslišal svojega sina in je rekel, da je večerja ob 20.00 in nič prej, pa še nesramen je bil, češ, da se on pač ne bo nobenemu prilagajal. Ali bomo šli ali ne sem dala odločitev možu. Odločil se je, da ne gremo, ker zakaj bi spreminjali ritem user posted image ,če smo jo tako navadili, stara pa je komaj 4 mesece.

In tako smo šli danes k njim, da bi mu čestitali in predali darilo, ampak se noben ni hotel prav pogovarjat z nami, tašča je prišla na spregled, tast ne,no  čeprav bi bilo boljše, da tudi nje ne bi bilo.
Tast darila sploh ni sprejel, je rekel, da je imel včeraj rd in ne danes, da smo ga zamudili, tašča je pa (vsaj zame)taaaaaaaaako hudo mim pihnila, da mi je padla tema na oči. Je rekla, da je čas, da začnem našo user posted image  navajat na to, da se gre tudi kdaj pa kdaj zvečer ven (a la včerajšnja večerja) in me je skor fršlok. Meni tole nikakor ne potegne in bolj se pogovarjava z možem, tudi njemu ne.

Je ta izjava normalna in obnašanje obeh ali jaz delam preveliko sceno?? Zame je 4 mesece hudo premalo, da bi jo zvečer/ponoči vlačla po gostilnah ozr.navajala na tako.

No še to, ker je bil user posted image  tako hudo razočaran nad njihovim obnašanjem je vzel tudi darilo in ga nesel domu, čeprav sem rekla naj nese nazaj in pusti na mizi, ampak ni hotel.

No mal sem se izpovedala, še pasalo je. Lahko me ''popluvate'', podate kakšno pametno besedo, vse sprejmem user posted image .

Lep večer še naprej!

< Sporočilo je popravil NR -- 23.4.2006 22:13:03 >

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tašča/tast,da te kap
23.4.2006 22:28:02   
rija
NR, kaj naj ti rečem drugega kot: pusti stara bedaka, pa naj se mulita do konca dni.
Ja valjda, da boš ti prilagajala 4 mesečnega otroka enemu staremu oslu.....ali bolje rečeno velikemu užaljenemu otroku.

Jaz bi naredila enako kot ti. Če te kaj potolažiuser posted image

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.4.2006 22:29:31   
Marogica
Tvoja reakcija in moževa se meni osebno zdi odlična in pravilna. Kot si že sama ugotovila, je treba otroka navajati na ritem in biti doselden, drugače je težko pričakovati, da bo otrok ob ca 20. zaspan, če se ga daje enkrat ob osmih, drugič pa ob 10 zvečer spat. Mi smo delali enako in to še sedaj, pa čeprav je ta večji star 5 let. Ok. Čez vikend mu oustimo, da gleda risanke do 21. ure, drugače pa je v postelji ob 2o.15, ta manjši(16 mesecev), pa tako ali tako ob 20. že spi.
Kadar bi pa rada šla zvečer ven, si pa zorganizirava varstvo ali pa ju odpeljeva k mami, da jima ne podreva ritma. Tega se striktno drživa, ker to prinaša tudi uspeh, kar se spanja tiče.
Moževi starši so reagirali bedasto in nezrelo, očitno so pozabili, kako je, če imaš malega dojenčka, kateremu se enostavno moraš prilagajati. Vsaj v določenih primerih.
Naredila sta čisto prav in pozdravljam vajino odločitev.user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.4.2006 22:29:34   
Anonimen
Izjavo bi še preživela, ampak da pa pridem zato, da mu čestitam in dam darilo, on pa takole... Na-a, tale dečko me ne bi več videl v svoji hiši, pa da mi je trikrat tast, ne samo enkrat.

(odgovor članu NRMM)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
23.4.2006 22:32:57   
cmokec
Naredila bi točno tako, kot ti. Najprej je tvoje malo dete, potem pa vse ostalo.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.4.2006 22:36:31   
Bubamaraa
Jaz bi isto naredila...Pa sploh ne bi 4 mesce starga otroka ulekla po gostilnah...

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.4.2006 23:11:07   
arabela*
Prav si naredila.Če je njemu bilo odveč se vam prilagajat,kje pa piše da bi se ti morala njemu,haloo?Itak pa je otrok na prvem mestuuser posted image user posted image

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.4.2006 23:36:26   
karmy
jzt še mojega ne bi po gostilnah vlekla ... če pa bi, pa mora biti prej (v popoldanskih urah) tako kot si ti navedla  tastu, saj ima tud vsak otrok svoj ritem in ni fajn če se podre... :/ zelo dobro sta se odzvala in odločila user posted image jaz bi isto naredila 

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.4.2006 23:37:10   
sjug
NR vajino dejanje je bilo popolnoma pravilno. Če kaj pomaga; lani se je poročil moj edini bratranec in s katerim se super razumeva. Pa seveda mi na pamet ni padlo, da bi šla na poroko, saj je bil user posted image star komaj dva meseca. In nihče ni nič zameril. 
Kaj pa mislita, dojenčka vlačit po gostilnah! Hmmm, čkoveški ego nima meja ...

Never Ever Give Up!

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.4.2006 0:13:05   
Katja6
Res sta čudaka na deseto - tast in tašča. Vidva sta že prav naredila.

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.4.2006 5:57:28   
dm#101
Ne sekiraj se, čisto prav si naredila.  Pa naj se mulita, reagirala sta užaljeno,samo to je njun problem, ne tvoj. Pri nas je tudi tako, takrat ko je ritem, je vse ok, če ga ni, je konec. Pač poveš, da ne moreš, ker imaš majhnega dojenčka. Vlačit otroka po gostilnah, je pa men tako ali tako mimo.

in bravo za rekacijo z vajine strani!

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.4.2006 7:26:19   
soncece24
IZVIRNO SPOROČILO: NR

Je rekla, da je čas, da začnem našo user posted image  navajat na to, da se gre tudi kdaj pa kdaj zvečer ven (a la včerajšnja večerja) in me je skor fršlok.

Itak. zdaj pa lahko gre že v disko, al kaj... jao, ta tvoja tašča je pa res user posted image . Pa da se potrudite pa greste naslednji dan čestitat,oni pa tak... ne vem no, ampak jaz se tam ne bi prikazala več, dokler se mi oba ne bi opravičila za tako obnašanje.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.4.2006 7:37:34   
NRMM
Hvala vam za podporo pri najini odločitvi user posted image , ker včeraj pa res nisem vedela, ali sem že jaz zakomplicirana ali pa sta res ona dva totalna čudaka, kar se mi dozdeva že par let. Navadno, me prehudo ne prizadanejo takšna podobna dejanja, ampak včeraj je blo pa tu mač.

Mene ziher ne vidijo več tam, mož je rekel, da so pri njemu tudi naredili piko na i in se nima namena več ubadati z njimi, niti prestopiti prag njihove hiše.

Hvala še 1x.

l.p.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.4.2006 8:07:47   
srki
Prav sta naredila. To, da sta dajala nevmesna bedaste komentarje o tem, da moraš navadit punčko na ponočevanje, ajde, to bi še preslišala, ampak to, da ne sprejme vošččila in darila svojega lastnega sina in snahe, to je pa preveč.

Najbolj, da živita vsak zase, jih pustila pri miru in onadva vas. Tole je pa res poden od podna.

Aja, veš kaj mi je bilo pa všeč? To, da je tvoj dragi potegnil s tabo in ni klonil svojim staršem! user posted image

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.4.2006 8:28:12   
muki1
Ja, mislim, da sta tašča in tast malo res pihnjena, ker je normalno da nimata pravice zahtevati, da pripeljeta dojenčka na ponočevanje.
Moja mama je imela Abrahama, ko je bila hčerkica stara 2 meseca, pa je začela z žurom nekje pozno popoldan. Sva z možem šla in rekla, ko bo mala tečna, gremo domov. Pa je kar lepo spala ob vsej muziki in smo bili kar pozno v noč user posted image . Mislim, da smo šli domov nekje ob 23.00. Če je pa spala....... user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.4.2006 8:34:20   
wanabe
Še ena ki bi naredila isto. 4 mesečnega otroka navajti na večerno fešto v gostilni?!?! Halooooooo!! Ni šans. Ko je bil moj še tako mali - sem celi žlahti pred RD in feštami povedala kdaj naš mali lahko. Če ura ni bila primerna smo prišli ali prej ali kasneje. Pač tko je.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.4.2006 9:07:34   
anitaz
Jaz bi naredila isto kot ti. Mi še vedno dajemo Tjašo spat ob uri in se bomo tega tudi držali. Zdaj gre malo prej, ker mora zjutraj zgodaj vstat za v varstvo-ampak se niti slučajno ne bi ozirala na to. Midva se prilagajava najinemu otroku. Da bi jo pa navajala na gostilne user posted image user posted image   Tadva sta men ornk smotana user posted image  

In BRAVO za vajino odločitev!user posted image user posted image user posted image   Pa moževo glede darila tudi! user posted image

(odgovor članu wanabe)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.4.2006 9:19:47   
TONČI.
Ja to pa sta dva čudaka. Pri nas naredita praznovanje dopoldan, da smo ja vsi skupaj čez cel dan. Otroci morajo imeti svoj ritem. Kako je pa bilo ko je bil tvoj mož otrok? Sta ga tudi vlačila po gostilnah al je mogu iti po zajčkih spat? Jaz bi naredila enako.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.4.2006 9:36:45   
tehnofil
Mož naj pove svojemu očetu, da je sicer on kot oče pomemben vendar njegov rd pa ni in nikoli ne bo pomembnejši od dojenčka.
To je v bistvu to. Brez kakšnih dodatkov, ker te hitro zanesejo v prepir.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.4.2006 10:51:25   
Annny
Draga NR, veš kaj, tvoj dragi je ravnal čisto prav, ko je lepo vzel darilo in ga nesel domovuser posted image  Tako psihično izsiljevanje se meni zdi prav podlo in egoistično. Jaz bi jih čisto ignorirala in ju sploh ne bi klicala, riti samovšečne. BRRR, me kar groza, če pomislim na take ljudi. Zelo zelo grdo!!!!

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.4.2006 10:53:50   
Annny
Mož naj pove svojemu očetu, da je sicer on kot oče pomemben vendar njegov rd pa ni in nikoli ne bo pomembnejši od dojenčka.
 user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 21
24.4.2006 11:37:40   
temboli1
NR,

meni osebno je tako obnašanje tasta in tašče otročje.
Mislim, da nisi nič zakomplicirana. Da se bo tvoj otrok že naučil prilagajanja drugim, to boš pa ti sama odločila kdaj bo, ne ko ti to povejo drugi.
Lp

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.4.2006 12:01:14   
fricka
Ko je imel moj tast rojtni dan, je bila naša za mala stara tri mesece in smo ga žural do 4 zjutraj. Je pa res, da smo imeli umirjen piknik v poletnem času zunaj in je mirno ob svoji uri spala v vozičku. Vmes sva se v avtu podijile. Sama najbolj veš, kako bo tvoj otrok prenesel tako večerjo. Naša ni komplicirana in je izredno trpežen otrok. Spi brez problema kjer koli. Kar pa seveda ne pomeni, da nima reda. zaspi vedno ob isti uri.

(odgovor članu temboli1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
24.4.2006 12:35:44   
hariba
No morda je res lažje žurat z takšnim dojenčkom, ki v vozičku zaspi kakor pa potem z otrokom ki  že hodi in tečnari če ob uri ne more zaspati. Vsaj jaz osebno imam take izskušnje. Toda tastovo vedenje se meni zdi res neprimerno. Jaz bi na tvojem mestu zadevo pustila pri miru naj spor preraste trava, saj ti tašča utegne še prite kdaj kasneje še zelo prav, ko se bo jeza umirila na obeh straneh. 

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
24.4.2006 12:36:30   
kalbo
Meni se ne zdi nič pretresljivega, če en dan ni ritma za spanje. Samo to sploh ni pomembno. Ti sama najbolje veš, kaj je za tvojega otroka dobro, zato je bila vajina reakcija popolnoma pravilna. Logično je, da ti je lasten otrok pomembnejši od staršev. Onadva bi mogla vajino odločitev spoštovati, pa če se jima zdi še tako čudna. Mene tam gotovo nebi več videli.

LP

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?